Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Taur

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Taur.

 

21 aprilie – 21 mai
verb caracteristic: a avea
planeta guvernatoare: Venus
element: pamant
functie: cardinal
zona anatomica: gatul
piatra pretioasa: safirul
culoare caracteristica: albastrul

 

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Taur: Taurul poseda, in general, un fizic puternic si robustete. Ochii sunt specifici: forma lor rotunda sau usor migdalata, cu pleoape lungi, arunca o lumina blanda si o privire galesa; par in permanenta umeziti de o emotie fara seaman. Vocea este catifelata, timbrul vibrant. Frumosi sau mai putin inzestrati fizic, ei exprima foarte multa senzualitate si sunt foarte agreati de semeni, trezind cu usurinta simpatii. Gesturile lor sunt calme, lenese evocand o lume plina de senzatii, in care simturile par foarte vii, gata sa perceapa tot ce rasfata trupul. Corpul este bine facut dar cu timpul tind sa creasca in greutate. Exista doua tipuri de Taur. Tipul lunar, mai delicat, cu oase mai subtiri, tenul mai deschis, cu sufletul mai sensibil – natura aceasta mai delicata a dat filosofi sau personalitatile care se ocupau de cercetare spirituala. Tipul venusian este mai carnos, mai brut in linii, ii lipseste delicatetea, dar este mai prezent in planul material; plin de senzualitate lui ii place sa simta materia – de aici se pot recruta artistii, bucatarii, constructorii. Este recunoscut pentru forta fizica impresionanta. Poseda o voce deaosebit de calda si foarte multi cantareti apartin aceastei zodii ori au ascendentul in Taur.

Ca semne de Pamant acesti nativi manifesta o puternica atractie fata de materie: bani, bunuri, podoaba. Epicurieni prin structura psohologica, ei doresc sa se bucure de tot ce le poate oferi viata, in sensul bunurilor de consum in primul rand.

Nativul Taur este o fiinta calma, care inspira siguranta, statornicie, sinceritate, firesc. Un pic prea firesc, ceea ce poate sa sugereze unora ca este cam necioplit. Fara sa se formalizeze prea mult, dar temperat in gesturi si de o senzualitate carnala, Taurul place, in general, de la prima vedere. Asta nu inseamna, insa, ca se face usor remarcat. Dimpotriva. Intr-o societate numeroasa poate fi ultimul sesizat (nici nu-si doreste in mod deosebit sa atraga atentia asupra sa). Priveste de la marginea grupului desfasurarea actiunii, ofera primul gazdei ajutorul (de altfel este un excelent amfitrion in prezenta caruia oricine se simte bine si in largul lui), sesizeaza primul daca ceva nu este in ordine, fiind gata sa readuca totul la normal. Este persoana care iese in evidenta la sfarsitul reuniunii, cand toata lumea este obosita. El va fi cel dispus sa reordoneze totul, sa ajute la stransul veselei, sa-i conduca pe cheflii, sa repuna totul in echilibru. Atunci realizezi ca este o persoana nepretuita.

Cum nu este omul marilor si frecventelor schimbari trebuie sa fie atent cand isi alege drumul in viata. Neavand elementele interioare necesare acceptarii schimbarilor va prefera sa mearga in continuare pe drumul ales, chiar daca nu este cel mai bun – prin faptul ca il cunoaste devine cel mai sigur. In munca va urmari beneficiul material. Cand are atat cat ii trebuie va deveni foarte usor generos. Este sensul existentei lui: a avea, dupa care poate urma a oferi. Daca insa este modest ca nivel economic, nu va asteptati sa aiba intelegere pentru lipsurile voastre.

Taurii, ca semne de pamant, raman persoane practice care prefera „meandrele concretului” in locul speculatiilor filosofice. Din aceasta cauza pot crea impresia de limitare, ceea ce intr-un fel este real. Dar gandirea lor este nepretuita in interiorul realitatilor imediate. Abstractiunile filosofice ii sunt straine, lirismul doar daca este unul senzual, cultura se limiteaza in general la spectele civilizatoare si arta. Cu toate acestea pot fi foarte atrasi de mistere, magie si ocultism, dar nu il privesc ca pe un domeniu de cercetare spirituala ci ca pe o dimensiune a existentei terestre. Sunt superstitiosi si se tem de boala si moarte. Aceasta teama ii face sa-si puna intrebari metafizice, dar rareori ating performante in cercetarea lor. Au memorie buna, dar depun efort pentru asta . Ei trebuie sa repete pentru a retine, sa depuna un efort constiincios pentru a avea rezultate notabile. Stiintele exacte sunt preferabile sau cele ludice, creative. Argumentatia se desfasoara tot in zona concretului. Memoria este perena, putand sa-si aduca aminte dupa multa vreme o data retinuta.

Nu face usor confidente, nici chiar persoanelor foarte apropiate, dar prin comportamentul sau rezervat, semi-introvertit, el incurajeaza pe altii la marturisiri. Nu ii plac actiunile riscante, incearcand sa tempereze. Guvernat de planeta bunavointei – Venus – impaciuitor, doreste o atmosfera calma in jurul lui. Fuge de dispute, complicatii, o agitatie inutila a vietii cotidiene. Ambitia lui este de a crea un imperiu sigur, prosper si stabil in jurul sau.

Copii acestei zodii sunt foarte receptivi la realitatile vietii. Retin usor expresiile adultilor, gesturile lor si de aceea par mai inteligenti decat alti copii. Banul exercita de timpuriu un miraj asupra lor si de aceea vor dori devreme autonomie financiara. Sunt abili in a castiga bani de la varste crude. Posesia banului si posibilitatile pe care acesta le da ii maturizeaza. Sunt foarte incapatanati si insista sa faca asa cum doresc. Taurul va evita, insa, cearta si va fi mai putin rebel decat copilul Varsator sau autoritar ca Leul ori razbunator ca Scorpionul (toate acestea fiind semne fixe, la care incapatanarea se manifesta din plin). El va prefera sa plece daca nu-i mai priesc conditiile de acasa. Nu va putea fi retinut cu forta, nici cu lacrimile, doar linistea si armonia, il pot retine. Este bine ca educatia sa se faca prin exemple, prin joc. Este receptiv la forma si culoare, de aceea se simte atras si are talent la desen.

Cea mai frumoasa calitate este statornicia iar cel mai mare defect este incapatanarea, asociata cu lipsa de orizont.

Pulsiunile sexuale apar devreme, ca si la Berbec. Va fi atras de celalalt sex si mai ales de copii mai mari.

Se bucura in general de o buna rezistenta in fata bolilor. Trupul, adesea masiv, rezista in fata atacurilor agentilor patogeni, la efort, chiar stress. Ai senzatia ca este un munte de indiferenta dar, atentie, un Taur intrat in panica este cel mai clar semn de dezastru. Aceasta atitudine calma, sigura, echilibrata este cea mai frumoasa calitate. Ii sunt straine caderile nervoase, anxietatile, panicile, isteriile. Cel mai sensibil este gatul. Poate face usor in copilarie amigdalita. I se inflameaza usor ganglionii sublinguali. Mai tarziu poate avea probleme cu aparatul excretor.

Trebuie sa invete sa-si regleze dieta odata cu trecerea timpului si sa-si tempereze apetitul pantagruelic.

Semn muncitor si constiincios, Taurul isi gaseste cel mai bine sensul in profesii stabile in care materia sau valorile financiare sunt manipulate. Consilier bancar, agronom, contabil, designer, bucatar, constructor. Are o mare capacitate de munca, forta si rezistenta in fata oboselii. De aceea este omul cel mai indicat sa conduca un proiect dificil care necesita depunerea unui efort sustinut. Nu se va plange niciodata si ii va ajuta si pe ceilalti cu placere. Daca este lipsit de motivatie sau nu-i place ce face poate deveni lenes. Din punct de vedere financiar, este un om norocos si poate ajunge usor la prosperitate. Va fi protejat si pretuit de sefi pentru discretia si rabdarea lui. Nu incomodeaza, dimpotriva, poate ajunge repede indispensabil intr-o munca bazata pe rutina si disciplina. Chiar prosper, nu va fi generos pe cat ii permit posibilitatile. Si asta din, sa-i spunem, spirit de economie.

Cel mai mare defect este incapatanarea. Incapatanarea de a nu abandona un drum numai din obisnuinta, desi este gresit. Incapatanarea de a nu accepta punctul altuia de vedere si de a nu incerca sa inteleaga o alta viziune. Incapatanarea nascuta din teama largirii orizontului, din comoditatea marginirii. Acesteia nu i se poate opune decat amabiliatea si disponibilitatea de a colabora, daca nu este grabit si fortat. De fapt, in ciuda fortei ce o degaja, Taurul este un timid care are nevoie de multa constanta in jurul sau pentru a se putea deschide si pentru a putea accepta marile schimbari.

In tema natala (astrograma nasterii) oricarui nativ, din orice zodie ar face parte, locul in care se afla Taurul pe harta natala, arata domeniul de existenta in care individul dovedeste cel mai mult materialitatea sa, dorinta de acaparare, de acumulare. Arata in ce domeniu al existetei nativul manifesta concretete, placere, unde este dispus sa investeasca in mod constant, unde are nevoie de fixitate si rutina. De exemplu, Taurul pe Ascendent vorbeste chiar despre personalitatea individului; in casa a III-a – a educatiei si comunicarii – exprima nevoia de constanta in studii si neputinta de a studia ceva ce nu-i place; in casa a VII-a eprima nevoia de securizare printr-un partener frumos, cu maniere, bine situat financiar, posesivitate, legaturi profunde si constante care creaza dependenta, etc.

Cand intampina dificultati define tacut, introvertit, incapatanat ca un catar. Asa stie el sa se apere in fata imprevizibilului, asa face fata el catastrofei. Nu-i cereti raspunsuri concrete, planuri de viitor, angajamente peste puterile lui in acel moment. In orice caz nu o faceti inainte de a fi pregatit, caci se va speria atat de tare de graba cu care il presati ca nu va mai fi niciodata pregatit sa faca fata solicitarii. Prin interiorizare va fi refractar la orice incercare de dialog si va va opune crizelor, tipetelor si somatiilor o tacere darza si tembela. Atunci cele mai multe persoane cad in capcana de a crede ca Taurii sunt de fapt niste inapoiati. Nu este adevarat. Ei sunt sensibili in fata loviturilor si surprizelor vietii. Ei urasc surprizele si tot ce iese din siguranta rutinei zilnice. In aceste cazuri este bine sa nu-l presati, sa reveniti la atmosfera calma de dinainte, sa lasati timpul sa reoranduiasca sensul initial al existentei. Apoi puteti reveni calm cu problema care va deranjeaza, lasandu-i timp, nu de gandire, ci de acomodare la schimbarea pe care o va produce decizia sa. Trebuie sa intelegeti ca nu se grabeste sa intre intr-o uniune inainte de a sti perfect pe cine are alaturi. Iar verificarile lui iau timp, pentru ca el nu se grabeste, ca si cand viata sa ar dura o vesnicie. Nu este aceasta o frumoasa filosofie de viata? Oare nu este ea demna de urmat, oare nu ajungem toti la aceasta concluzie, inainte de Marea Trecere? Ca viata dureaza o vesnicie si ca existenta noastra este o forma a acestei vesnicii.

Seduce prin siguranta, calm si, de ce nu, prin statura. Privirea lui inconfundabila, calda, invaluitoare, umeda de emotie, care iti creaza senzatia ca doar tu existi, face multe victime. Este un cavaler in adevaratul sens al cuvantului, in care cuvantul „ocrotire” parca i-a fost gravat in frunte. Femeile adora sa fie rasfatate, cocolosite de acest barbat masiv, care pare nascut odata cu vesnicia. Iubeste viata patriarhala (un Taur pe nume Blaga a spus ca „vesnicia s-a nascut la sat”), o masa buna – este un gurmand – si ii place sa se inconjoare de membrii familiei sale, care trebuie sa fie cat mai numerosi. In general, e norocos la bani, dar si muncitor, iubeste tot ceea ce viata poate oferi mai bun, de la femei, mancare si un vin bun pana la linistea naturii, armonia existentei pasnice. Comoditatea il face calm, dar altii cred ca este indiferent. Dimpotriva, el se menajeaza. Cand izbucneste este un uragan. Nu prea este, in mod obisnuit, violent, dar oricui i se poate intampla la furii puternice, nu-i asa?

Dovedim ca suntem prezente discrete, dar nu insignifiante. Senzualitatea este apreciata de ei in mod deosebit. Ostentatia? Nu! De obicei, sunt atrasi de femeile cu forme. Cum este o inflatie de femei complexate din cauza siluetei, Taurii sunt un adevarat balsam pentru sufletele lor chinuite. Poate fi cucerit prin clasica cina stropita cu vin de casa, eventual. Printr-o atmosfera fireasca, relaxata, cu o lumina slaba, cu o muzica in surdina, cu vorbe soptite …. Si cum nu-i plac schimbarile, il veti avea atata timp cat ii veti oferi toate acestea. Cel mai mult va aprecia ca va pastrati echilibrul in momente dificile, ca nu izbucniti necontrolat si nu ii pretindeti solutii pe loc.

Cu o femeie din Berbec nu poate avea apropieri prea mari. El este prea lent pentru ea, iar ea prea ambitioasa si nerabdatoare. El ajunge sa o enerveze, iar ea nu ii ofera siguranta.

Cu o femeie Taur sunt sanse sa se inteleaga, cu conditia ca el sa fie capabil sa-i ofere o baza materiala. Trebuie sa iubeasca aceleasi lucruri pentru a putea rezista impreuna.

Femeia Geaman ii pare prea falsa, mult prea mobila si centrifuga. Ea il sperie si il oboseste cu multele ei idei, ruperile de ritm, lipsa intimitatii prin implicarea altora in viata lor.

Femeia Rac are calitati pe care el le apreciaza, mai ales caldura, intelegerea, interesul pentru camin. Relatia poate fi foarte fericita si de lunga durata, bazandu-se si pe o puternica atractie fizica.

Nu este recomandata o relatie cu o femeie Leu. Ea este prea dominatoare pentru blajinul Taur, iar in final va stimula la el ceea ce este mai rau. Se prevad certuri puternice. Nu au aproape nimic in comun.

Femeia Fecioara va reusi sa-l atraga prin aerul ei nevinovat, prin firescul ei si ordinea pe care o pune in toate. Atentie la cicaleala ei obositoare. Si nici nu va accepta usor sa va mai distrati pana tarziu cu prietenii.

Balanta va gaseste prea greoi si nu doar fizic. Este prea capricioasa si stramba prea des din nas in fata gusturilor pe care le aveti. Daca vreti sa va complicati…

Femeia Scorpion vi se pare fatala, plina de promisiuni teribile, dar va solicita prea mult. Si mai e si violenta. Sigur ca va atrage, dar atat. Nici nu vi se recomanda mai mult.

O Sagetatoare nu il poate retine mai mult de o clipa. Le plac amandurora spatiile deschise, in natura si pot sa se gaseasca intr-un grup de excursionisti si sa se desparta in gara. Restul… cu altcineva.

Femeia Capricorn pare o partenera foarte potrivita dar este posibil sa o gasiti prea ambitioasa si prea rece in intimitate. Urmareste mai mult performanta decat placerea, ceea ce va nedumereste uneori. O puteti gasi in final stimulativa, daca aveti ambitii de urcare pe scara sociala.

Cu o femeie Varsator ati putea incerca o aventura. Pentru mai mult va trebuie o mai mare experienta de viata. Ca relatia sa dureze ar trebui ca ea sa fie mai mare. Nici nu stiti ce fete bune devin odata cu varsta.

O doamna Peste sigur va va fermeca prin felul ei de a fi alintat, care cere ocrotire. Si are cui de data asta, pentru ca sunteti harazit sa fiti cavalerul salvator de la singuratate al doamnelor cu nuri. Nu acordati prea mare atentie starilor ei „ciudate”. Ea asta doreste, sa gaseasca un barbat puternic care sa-i dea siguranta fara a-i anula brutal obsesiile.

Se remarca prin ochii deosebit de frumosi, cu gene lungi si dese; au trasaturi conturate si in general mari. Feminine, calde, rezervate, cu priviri de caprioara ranita, sunt imediat remarcate de barbati. In general plac de la prima vedere. Chiar daca sunt supraponderale, cum predispune zodia catre maturitatea tarzie, tot pastreaza ceva din farmecul si feminitatea lor. Blandetea si bunatatea le-au fost puse in leagan si aceste calitati le stralucesc pe chip. Trasaturile lor au ceva teluric, profund si greu in esenta. Senzualitatea este atuul lor forte. Si mai au unul, stiu sa se imbrace astfel incat sa-si sublinieze calitatile. Au gust, maniere si le place faca parte din societati elevate. Iubesc sau isi doresc o viata lipsita de griji materiale in care sa incapa putin rasfat. Femeia Taur iubeste podoaba si tot ce este arta. In general are bun gust, dar manifesta o tendinta catre cultivarea masivitatii. Cu un pronuntat simt al valorilor va prefera intotdeauna putine bijuterii, dar scumpe.

Sunt doamne perfecte ale caminului. Nu o deranjeaza sa ramana in umbra barbatului, sa fie intretinuta, cu conditia ca traiul asigurat de el sa fie imbelsugat, caci numai asa intelege sa-i ofere fidelitatea si sustinerea ei. Nu este ostentativa cu acumularile sale, dar acestea sunt. Vocea ei soptita lasa multe sa se inteleaga. Nu este usor de cucerit. Ce o convinge este stabilitatea relatiei, profunzimea sentimentului si sustinerea lui financiara. Tine mai mult la bani decat la titlu. Este o femeie senzuala prin natura ei, uneori poate parea greoaie si i se mai poate reprosa lipsa de imaginatie. Este adepta cantitatii, in general. In rol de mama se descurca poate cel mai bine: calda, ocrotitoare, prezenta, practica, va asigura copiilor cele necesare vietii. Le poate cultiva gustul pentru arta, muzica in special. Cu timpul isi ingreuneaza fizicul si tinde sa devina si mai materialista. In societate, femeile Taur sunt prezente tacute, discrete, decorative, magnetice. Se intampla ceva ciudat in prezenta lor, ca si a barbatilor din aceeasi zodie: simti ca ei absorb aerul din jurul lor, ca atrag energiile, privirile, ca adorm intentiile. De fapt, din aceasta zodie si din cea a Scorpionului se recruteaza cei mai mari energofagi.

Ati auzit de flori, bijuterii, invitatii in oras? Nu trebuie niciodata fortata caci i-ati putea starni incapatanarea. Nu apreciaza un trai boem sau cel putin nu asta o cucereste. Are nevoie de stabilitate si doreste sa-si verifice iubitul inainte de a avea incredere in el (dar si dupa aceea). Este bine sa aveti deja niste acumulari cand va propuneti sa cuceriti o astfel de femeie, sau macar sa-i creati iluzia ca veti ajunge repede la ele. Pragmatica, nu va inghiti orice ii veti spune. Punctualitatea si tinuta exemplara sunt repere dupa care se ghideaza cand decide cui sa-si daruiasca atentia.

Are foarte multe in comun cu barbatul Scorpion si sunt la fel de intensi si carnali. Dar la fel de incapatanati. Lui nu-i place sa apeleze la flori si parfumuri pentru a seduce, iar ea vrea o curte lunga, romantica si costisitoare. Incapatanarile si furiile lor sunt teribile.

 

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Taur.

 

Pe Berbec nu il accepta pentru ca este prea dinamic si nesigur. De fapt, nici nu prea au cum sa se intalneasca pentru ca ea se afla in locuri linistite, iar el in mijlocul agitatiei de care ea fuge.

Barbatul Gemeni tanjeste in secret dupa o femeie care arata ca ea. Dar el are nevoie de dialog inainte de a se considera pe deplin cucerit, iar ea de stabilitate. Conversatia lancezeste, iar prea multa stabilitate il plictiseste.

Cu Racul s-ar putea intelege foarte bine, mai ales ca isi ofera reciproc stabilitatea si securitatea de care au nevoie ca de aer. Ea ii poate atenua emotiile prin prezenta ei constanta si egala, iar el este atat de centrat pe camin si apreciaza tot ceea ce face ea, incat acest cuplu poate dura o vesnicie.

Leul o gaseste atragatoare, dar seaca si ar fi bine sa nu se incerce combinatia decat daca el este celebru, are peste 45 de ani, iar ea este o tanara care doreste sa cante.

Cu Fecioara are o relatie buna, daca el nu este prea critic cu ea si daca nu-i taxeaza gustul pentru decoratie drept frivolitate.

Balanta, care este tot un semn Venusian, recunoaste frumusetea acestei femei de care se simte foarte atras. El cauta rafinamentul, ea constanta. Pot sa comunice nonverbal, prin gesturi si atingeri, prin simturi. O relatie in care el nu trebuie sa puna accent pe intelect, iar ea sa incerce sa-si largeasca orizontul. Langa ea, el oscileaza foarte putin.

Capricornul este partenerul ideal atata timp cat pe langa afirmare, notorietate doreste si siguranta materiala. In rest, este atat de bine incat nu exista cuvinte pentru a descrie.

Cu Varsatorul, care i se pare frumusel, poate fi tentata de o aventura, dar renunta repede la idee cand vede ca el are ochi pentru toata lumea si o trateaza egal cu ceilalti.

Ar putea sa-i abordeze pe Pesti, mai ales daca ea este artista. Relatia poate fi foarte frumoasa, cu trairi incredibile, dar nu pare suficient de consistenta, asa cum doreste ea. Depinde de el, daca reuseste sa-si descopere simtul practic.

Sagetatorul nu exista pentru aceasta femeie si este foarte bine asa. Singurul teren unde s-ar putea intalni ar fi un restaurant sau bucataria. Amatori de mancare buna, ar putea gasi aici spatiul unei comunicari. Dar e prea putin pentru o relatie, nu-i asa?

Cu Taurul, se poate intelege, dar sunt la fel de ireductibili. Incercati, apoi spuneti-ne si noua cat de departe ati ajuns.