Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Leu

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Leu.

 

23 iulie – 22 august
verb caracteristic: a voi
planeta guvernatoare: Soare
element: foc
functie: fix
zona anatomica: inima, spatele
piatra pretioasa: rubin
culoare caracteristica: galben, portocaliu

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Leu: de talie mijlocie sau inalta, cu pieptul proeminent, privirea atintita spre varfuri, cu un aer semet, cu ochi blanzi, dar indrazaneti, Leul se distinge dintr-o mie (Leul adevarat, care isi cultiva si isi manifesta calitatile leonine si nu matele din cos). Postura este dreapta, musculatura bine formata dar atletica, fata are trastauri regulate, tenul este limpede, ochii mari, rotunzi, deschisi la culoare.
Leul este un personaj nobil, iar acest lucru se remarca in gandire, actiune, aspiratii. Este un semn norocos iar prezenta lui poate fi considerata ca o garantie a succesului sau macar a norocului. Este ambitios, urmareste in viata idei nobile, este preocupat sa conduca destinul omenirii catre progres. El este conducatorul care isi conduce poporul catre tara fagaduita. Sigur ca cere supunere si nu suporta carcotasii, cei care il tin pe loc. Prefera ascultarea oarba pentru ca ii lasa timp sa actioneze si ii asigura eficienta. Este sensibil la flatari. Fiind convins ca este cel mai bun, se asteapta ca ceilalti sa accepte aceasta evidenta fara cracnire. Chiar si flatarile grosolane pot trece drept abile laude la acest personaj grandoman. Dar el ramane o fiinta cu aspiratii nobile si de aceea este greu de crezut ca va ceda atat de mult vanitatii incat sa creeze in jurul sau un cult al personalitatii.
In societate straluceste prin maniere, prestanta, forma ingrijita. Este un povestitor plin de umor si morala, care capteaza cu mare usurinta atentia si se face usor ascultat. Cand povesteste de fapt interpreteaza, de aceea este atat de spumos. Ii place sa iasa in evidenta prin calitatile lui deosebite.
Este sentimental si nu suporta sa stie ca a ranit pe cineva care nu are vreo vina. Rautatile la el nu sunt de durata iar in confruntari respecta regulile cavaleresti. Iubeste dreptatea, legea (pe care el o face sau afirma), ascultarea, disciplina. Este un semn muncitor dar trebuie sa stie exact pentru ce rezultat: faima sau bani. Poate asculta de un superior numai in cazul in care recunoaste regulile, le considera corecte iar pe superiorul sau mai capabil decat el. Altfel se va razvrati, mai devreme sau mai tarziu, luand locul celui de deasupra sa. Este facut sa conduca si trebuie sa se instruiasca si sa se perfectioneze pentru a sti s-o faca bine.
Leul are o natura generoasa si o inima sensibila care nu suporta suferinta si incearca sa o aline. Poate exagera cu darurile atunci cand o persoana i-a castigat inima si poate, orbit de sentimente, sa nu-i vada defectele. In acest caz va reactiona foarte urat la criticile celorlalti si va fi in stare sa rupa vechile legaturi pentru a-si apara protejatul. In dragoste mandria sa ori triumfa, ori este anulata. Reactioneaza destul de extremist in sentimente, ceea ce poate genera in viata lui episoade care mai de care mai tumultoase si mai complicate, din care iese insa victorios.
Gesturile, miscarile au la acesti nativi, o gratie felina. Foarte rar sunt repeziti si atunci numai cand se apropie de implinirea unui scop. In general ii caracterizeaza o anumita sinuozitate in miscari.
Are o minte speculativa, aplecata mai mult catre stiintele umaniste decat catre cele tehnice. Orice studiaza va fi completat cu serioase cunostinte de cultura generala. Ii place sa citeasca, este atras de istorie pentru ca este fascinat de marile figuri politice si militare si de evenimentele care au shimbat cursul istoriei. Poate fi un bun profesor datorita darului innascut de a povesti si simtului dramatic. Ii plac copii, ii place sa fie ascultat si reuseste sa le inspire respect. Numai tipurile inferioare se bucura sa inspire teama, dar de obicei Leul ramane un animal nobil chiar si in circumstante dezumanizante. El stie sa faca spiritul sa triumfe.
Are un mare talent speculativ, stie sa convinga prin logica argumentului dar si prin forta personalitatii sale. Face cu usurinta si fara mustrari de constiinta uz de coarda sensibila si de farmecul personal pentru a convinge si pentru a-si atinge scopul. I se pare de preferat aceasta metoda si o gaseste ,oricum, mult mai nobila decat pe aceea a fortei sau santajului.
Parintii trebuie sa fie exigenti in educatia acestui copil care isi va impune de timpuriu vointa. Nu este bine sa i se striveasca eul, ci sa-i fie cultivat respectul pentru dorintele celuilalt. Orgolios si impunator, poate deveni un mic terorist printre copii si uneori poate fi crud. In mod natural va conduce jocul cand va fi copil. Chiar daca nu el va avea initiativa, va fi cel care va pune in practica o idee si ii va conduce pe ceilalti catre implinirea ei. Nu asculta usor de altul, dar il poate urma daca i se recunosc meritele si i se explica finalitatea. Nu trebuie sa i se dea de inteles ca trebuie sa asculte fara cracnire, caci mai tarziu va fi tiran cu cei din jur.
Se poate remarca foarte usor tendinta usoara spre snobism. Leul, fie copil, tanar sau matur, va adopta acele comportamente care se apropie de un stil aristocratic. Poate parea la un moment dat caraghios si anacronic felul pedant in care se imbraca, mananca, isi intinde mana, saluta etc. Dar nu se poate nega faptul ca face toate aceste gesturi cu o deosebita eleganta. Se educa singur in acest sens, ceea ce poate conduce la ideea ca exista la el o tendinta naturala catre viata aristocratica.
Va fi atras de stiintele umaniste, pentru ca acestea ii largesc orizontul si raspund nevoii sale de progres. Doreste sa inteleaga mersul lumii pentru ca sa invete cum s-o conduca. Are reale calitati pentru politica, stiinte sau ocupatii speculative; este atras de arta, dovedind de multe ori certe calitati actoricesti. Este, de asemenea, inzestrat pentru politica, pe care o trateaza tot ca pe o stiinta speculativa.
Leul este un mare iubitor de copii si un bun familist. Se va mandri cu familia sa, iar aceasta va trebui sa fie in top si cu maniere la fel de aristrocratice ca si el. Doreste sa se vada limpede ca lumina zilei ca in venele copiilor sai curge sange albastru.

 

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Leu.

Cea mai frumoasa calitate este bunatatea iar cel mai mare defect dorinta de a domina.
Pare foarte robust dar nu este asa. Daca se imbolnaveste, se recupereaza destul de greu. Are nevoie de soare, lumina, caldura, aer si curatenie – la acest ultim aspect este foarte atent si in legatura cu persoanele din jurul lui. De obicei, este echilibrat in dieta si nu face excese alimentare. Poate fi tentat, ca toate semnele de foc, mai mult de placerile bahice decat de cele culinare. Insa pune demnitatea sa mai presus de placere. Cu timpul, coloana sufera si se apleaca, ochii obosesc iar inima trebuie menajata. Organul afectat de obicei este inima, dar tot ea poate fi si punctul forte, in functie de stilul de viata adoptat de catre Leu. El nu este un om al exagerarilor decat intr-un singur sens: trairile. Se implica in tot ceea ce face, este inimos, participativ la evenimentele vietii. Trebuie sa inteleaga ca datoria lui este sa ajute spiritul sa se inalte atat de sus incat lumina lui sa fie calauza pentru semeni. Daca rateaza aceasta misiune, isi rateaza destinul.
Foarte rar veti vedea un Leu sarac. Niciodata, mai exact. Si asta pentru ca este norocos, dar si ca o compensatie a destinului pentru lucrurile pe care le are de facut. Intreprinderile lui vor fi adesea profitabile. Prietenii sau asociatii se vor dovedi destoinici. In general, isi da seama atunci cand cineva se pregateste sa-l insele si poate trece in lumea afacerilor drept un vulpoi cu experienta. Nu-i lipseste abilitatea, diplomatia, arta de a amana sau ocoli un raspuns. Adesea nu lucreaza singur ci impreuna cu o echipa pe care o conduce. Toti vor simti ca este facut sa fie sef si, in general, nu exista nemultumiri. Are inima larga, ii place ca „supusii” sai sa o duca bine ( doar daca ii dau ascultare totala, insa) pentru ca acest lucru nu face decat sa reliefeze ce conducator bun este el. Orice afacere pe care o initiaza poate deveni profitabila sau, in cazuri mai putin fericite, nu va fi ocolita de sansa.
Acesti nativi pot deveni megalomani si pot suferi de cultul personalitatii. Se lasa uneori prea usor prada formei, stralucirii, bogatiei, fastului si risipei. Doresc sa-si lase amprenta asupra lucrurilor si vremurilor, depunand eforturi supraomenesti si oblagandu-i si pe ceilalti sa faca acest lucru, chiar daca nu acesta este crezul lor. Daca nu i se da ascultare poate deveni distructiv. Cei care sufera de vanitate sunt de obicei extrem de sensibili la flatari si victime sigure in fata lingusitorilor interesati. In acest caz refuza sa se rupa de persoanele capusa, si reactioneaza violent la criticile prietenilor in care va vedea niste dusamani. Nu poate sa accepte o opozitie din partea cuiva; devine violent si irational.
In tema natala (astrograma nasterii) a oricarui nativ, din orice zodie ar face parte, locul in care se afla Leul pe harta natala arata domeniul de viata in care individul manifesta autoritate, doreste ascultare si putere. Este zona din existenta care arata expresia personala a individului, locul in care el da masura firii sale, locul in care individul este cel mai creativ. Semn al iubirii spirituale, Leul arata in tema unde si cum se manifesta aceasta, unde apare generozitatea si lupta pentru un ideal.
Leul prezent in casa prietenilor tradeaza tendinta nativului de a avea relatii printre persoane sus-puse, artisti sau snobi. Legaturile sunt mai putin dictate de inima si mai mult de interese sociale. In clasa a VI-a, indica un fizic robust dar si tendinta la suprasolicitare nervoasa, probleme cardiace, ale maduvei sau ale sistemului nervos centaral; aduce autoritate in munca, uneori peste Cand avem de-a face cu un Leu trebuie sa stim de la inceput ca avem in fata o personalitate foarte puternica care pe deasupra mai este si constienta de valoarea ei. Daca nu ii minalizam interventiile, chiar daca ni se par exagerate, daca il luam in serios, atunci avem sanse sa comunicam cu acest personaj. Sigur ca nu strica un mic compliment sau o mica remarca laudativa. Pentru ca are o inima buna, putem face apel la coarda sensibila, la mila, la nevoia noastra de a fi protejati si chiar condusi. Metoda nu da gres. Orice Leu are un ego supradimensionat, asa ca toate reactiile lui vor fi putin exagerate, dar se poate trai si asa cu el. Punctul sau slab este vanitatea si receptivitatea la laude. Pretentia lui este sa fie ascultat si sa i se recunoasca suprematia.
Exista o mare diferenta intre nativii si nativele acestei zodii.
Este o „aparitie” cu statura sa impozanta, voinica de multe ori (zveltetea din tinerete cedeaza locul obezitatii dupa 45 de ani), coafura voluminoasa, bijuteriile sau tinuta vestimentara deosebita. Ii place sa straluceasca, uneori la propriu, cand prefera bijuteriile mari, hainele in culori vii, lame-uri si paiete. Nu trebuie sa se inteleaga de aici ca este neaparat stridenta sau vulgara, desi i se intampla uneori. Hai sa spunem ca este mai degraba ostentativa. Aparitia ei frapeaza prin aerul pe care il degaja, prin forta personalitatii sale, prin felul in care isi inalta privirea peste ceilalti. Se poarta ca o regina si cauta admiratia celorlati, admiratie care sa semene cu adoratia, extazul, cultul persoanei ei. Sunt mai vanitoase decat barbatii acestei zodii, mai razbunatoare, mai dornice de a-si inlantui partenerul in jugul dragostei.
Este o foarte buna mama dar exagereaza in a-si considera copii mai inzestrati decat pe alti copii si in a-i supraevalua. Treburile casnice nu o atrag foarte mult, dar cum vrea sa fie cea mai buna in toate, se va stradui si in acest domeniu sa-si demonstreze suprematia. Nu-i reuseste mereu, dar va continua sa creada contrariul. Ea este sotia care se preteaza cel mai bine unui sot cu o inalta pozitie sociala, care prefera sa fie sef la serviciu pentru a o lasa pe ea sa conduca in casa. Poate parea ciudat dar aceasta femeie va prefera sa fie regina in budoar decat sef in fabrica.
Nu trebuie sa uitam ca ea cere multa atentie, complimente, si o neobosita atentie fata de persoana ei. Va fi atrasa de caracterele puternice, care reusesc sa-i impuna respect. Oamenii slabi fie nu-i vor trezi interesul, fie ii va transforma in slujitori devotati. Stie sa aprecieze un dar si asteapta astfel de atentii de la un barbat, dar obligatoriu trebuie sa fie vorba despre obiecte valoroase, ravnite si de altii, cu care ea sa se poata mandri. Isi abandoneaza inima numai dupa multe demonstratii de afectiune si sacrificii financiare. Nu este de fapt o venala dar ii place sa pretinda gesturi care ii preamaresc persoana, care ii cresc importanta. Trebuie magulita in permanenta pentru ca nu va considera niciodata suficiente complimentele primite.
Berbecul este foarte atras de aceasta femeie puternica si mandra care ii cere acte de vitejie pentru a ajunge la mana ei. Cum el nu fuge niciodata de provocari, cum ea i le ofera din plin, cuplul isi gaseste armonia intr-o relatie plina de miscare si freamat. Alaturi de acest barbat ea va dori mai putin sa se impuna si sa dicteze.
Taurul o atrage prin ideea de bunastare pe care o emana in jur, prin statornicizarea unui confort material catre care tinde si ea. Amandoi pretuiesc materia, luxul, comoditatea, dar amandoi sunt la fel de incapatanati. O relatie in care el nu are voie sa fie sarac sau batran.
Geamanul o zapaceste cu vesnica lui miscare care se sustrage oricarei reguli. Cum ea obisnuieste sa conduca, isi va incerca talentul si cu acest jongler deosebit de abil care o fascineaza. Exista reusita acolo unde se statorniceste sinceritatea.
Un barbat Rac ii poate trezi interesul in masura in care ea va pune accent mai mult pe securitatea vietii casnice, pe linistea caminului sau pe copii si nu pe viata sociala. Se pot intelege foarte bine daca ea va sti sa-i menajeze sensibilitatile, sa-i cultive tabieturile. Ea ii poate aduce in viata acea stabilitate afectiva si ii poate satisface mandria de a avea un camin deosebit.
Cu doi Lei in casa este destul de greu de trait, mai ales ca amandoi vor sa conduca. In mod cert unul trebuie sa cedeze sau trebuie sa-si stabileasca foarte clar atributiile. Relatia ii solicita foarte mult, dar este utila pentru ca isi pot vedea astfel foarte bine defectele.
Barbatul Fecioara are nevoie de o persoana puternica langa el, care sa-i ofere stabilitate si certitudini, iar ea poate fi acea persoana. El trebuie sa evite s-o critice, sa o minimalizeze sau sa gaseasca defecte minore in tot ce face. In loc sa o stimuleze o va enerva iar ea il va umili. Relatia ramane buna in colaborarile profesionale.
Balanta o agreaza, o suporta si o poate ajuta sa-si tempereze orgoliul. Amandoi iubesc societatea si podoaba. Balanta rafineaza aceasta femeie si o ajuta sa-si mute atentia de la sine spre ceilalti.
Nu se recomanda o asociere cu Scorpionul. Desi se atrag, mai ales erotic, intra repede in conflict. Relatia poate fi deosebit de stimulativa si ii poate conduce la autocunoastere si autodepasire doar daca este vorba de persoane evoluate spiritual.
Toata lumea isi va da seama ca Leoaicei iti place sa conduca intr-o relatie cu un barbat Sagetator. El este foarte abil, flexibil si lasa impresia ca reuseste sa o faca. Temperamental corespund aceluiasi tip: activi, energici, sociabili, iubitori de public. Daca Leoaica nu ii limiteaza libertatea si nu il contrange prin activitati care nu ii plac, atunci are foarte multe sanse sa straluceasca alaturi de o persoana care ii adauga inca o bijuterie la coroana.
Capricornul ii poate parea prea rece si sever acestei femei obisnuite sa centreze atentia barbatilor spre sine. Poate tocmai de aceea se poate ambitiona uneori sa-l cucereasca. El agreaza la ea forta morala, constiinta valorii proprii. O relatie buna pentru doua persoane ambitioase.
Varsatorul se poate indragosti la prima vedere sau o poate considera tot atat de repede un dusman. Mai des intalnita este prima varianta. Se aseamana foarte mult si, cu toate ca nu va niciodata o relatie foarte confortabila, poate fi de durata.
Pestele o innebuneste cu inconsecventa lui. Ea ii cere mult prea multa consecventa iar el… nu mai are apa sa innnoate in conditiile acestea. Perfect pentru o romanta si atat.

 

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Leu.

Adeseori se poate spune ca este un barbat frumos. Oricum, nu-i lipseste prestanta si un fel de a privi care ii da maretie. Aerul sau este inconfundabil: forta si gratie in acelasi timp. Este obisnuit sa conduca si sa comande, ceea ce place femeilor. De cele mai multe ori cucereste fara efort. Are maniere, gratie, carisma si putere de seductie. Ii place mai mult sa alerge dupa victima decat sa se infrupte din ea. Ramane vanatorul cavaler, care te supune dar iti da si mana sa te ridici (se poate conta intotdeauna pe gestul acesta).
De cele mai multe ori il gasim in functii de conducere sau ocupand o pozitie importanta. Ii place sa aiba putere si nu va sta cu mainile in san cand i se iveste ocazia sa avanseze. Politica il atrage si are inzestrari care il pot ajuta sa activeze intr-un astfel de camp. Mai putin preocupat de podoaba sau zorzoane decat doamna Leu, ramane sensibil la decoratii, onoruri, recunoasteri oficiale ale meritelor.
Acest rege ascunde un suflet de artist. Foarte multi lei au un hobby din domeniul artei: pictura, design, decoratie, grafica. Le face placere sa colectioneze obiecte valoroase si rare.
Este un tata atent si un sot care isi cunoaste foarte bine responsabilitatile. Pretinde un anumit grad de libertate de care nu abuzeaza, si nu suporta suspiciunile in legatura cu el. Stie sa fie sincer, ceea ce nu inseamna ca din arta diplomatica nu a invata necesitatea unor minciuni salvatoare. Este bine ca partenera lui de viata sa il trateze cu incredere caci onoarea nu-l va lasa sa profite necavaleresc de omul de langa el
Ii dam importanta, ii acordam atentie, il provocam fara a-l ironiza. Trebuie luat in serios si nu trebuie criticat foarte tare. Avem voie sa facem observatii pertinente pe marginea opiniilor lui. Vom reusi nu doar sa-i atragem atentia ci si sa-i trezim interesul si admiratia. Nu va aborda o persoana necunoscuta prin intrebari directe despre ea. Mai intai o va invalui, o va cerceta, iar acea persoana va avea senzatia ca participa la un joc de-a soarecele si pisica. Acorda atentie doar persoanelor de care este interesat. Nu trebuie uitat ca este o persoana deosebit de curata si pedanta si va cauta aceste calitati la celalt.
Ii plac femeile frumoase, de-o frumusete frapanta, explicita, usor vulgara, femeile temperamentale care ii opun rezistenta si care stiu sa prelungeasca, fara a-l amagi sau plictisi, Femeia Berbec il incita, il stimuleaza, il ajuta sa se puna in valoare. Ea este de acord ca el sa conduca, dar cu conditia ca el sa ii accepte ajutorul. Datorita intelegerii si sentimentului implinirii pe care il da relatia, dispar ambitiile de suprematie in cadrul cuplului.
Femeia Taur il poate atrage mai mult fizic. Va descoperi la aceasta caprioara ranita foarte multa senzualitate si se va lasa cucerit. Deoarece ea nu doreste doar o aventura, el trebuie s-o convinga de stabilitatea si profunzimea sentimentelor lui. Daca se simte suficient de provocat, relatia are sanse, mai ales ca nimeni nu va sti sa-l rasfete in casa ca ea.
Geamana ii pune in permanenta mintea la contributie iar acest lucru ii place. Il face sa alerge dupa ea, sa inventeze mereu jocuri noi. Ea este mandra de el iar el fermecat de gratia ei copilareasca. El cere de la ea constanta in afectiune si renuntarea la flirt.
O relatie cu femeia Rac este recomandata numai in cazul unui mariaj in care au fost intrunite conditiile: ea il serveste si il seduce prin marea ei feminitate, el o protejeaza si ii ofera forta care ii da siguranta. Altfel nu se recomanda caci ea va suferi inutil iar el se va plictisi.
Este mult mai dificila o relatie cu o femeie Leu pentru Barbatul acestei zodii. In general nu se recomanda decat daca se cunosc foarte bine si provin din aceleasi medii sau au aceleasi interese.