Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Fecioara

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Fecioara.

 

23 august – 22 septembrie
verb caracteristic: a analiza
planeta guvernatoare: Mercur
element: pamant
functie: cardinal
zona anatomica: intestinele, sistemul nervos vegetativ
piatra pretioasa: opal
culoare caracteristica: gri

 

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Fecioara: Cu aspect longilin, delicat, inspira fragilitate si imponderabilitate. Ai senzatia ca tot ce este prea greu sau prea material o copleseste, o striveste sau o intineaza. Trasaturile fetei sunt prelungi, barbia ascutita si au intiparit pe fata un aer pur, usor mirat sau detasat de tot de ce se intampla. Nu se numara printre persoanele foarte temperamentale ale zodiacului, dimpotriva. Calma in exterior si echilibrata, ai senzatia ca este o persoana foarte rece. Chiar daca nu este o sentimentala nu inseamna ca este rece. Este o fiinta foarte rationala si foarte analitica. Ea nu poate trai fara sa clasifice, fara sa stie concret si limpede motivatia unei actiuni, a unei intamplari. De aceea se framanta in permanenta dorind sa analizeze cat mai amanuntit pentru a fi sigura de ce se intampla. Este de fapt maniera ei de a stapani realitatea si de a capata siguranta. Ei nu trebuie sa-i scape nimic. Este permanent atenta la ce se intampla in jurul ei, desi aerul melancolic ar putea induce in eroare. Nu, ea nu pierde din ochi realitatea. Este motivul pentru care oboseste mental, devine irascibila, certareata, malitioasa. Este o persoana foarte realista si putini vor crede asta cand vin in contact cu chipul ei pur si aerul angelic. Nu va faceti iluzii, acest nativ poate fi greu pacalit. Permanent in contact cu realitatea, capata un simt deosebit de ascutit al proportiilor si va depista cu usurinta orice minciuna. Este o persoana deosebit de cinstita care impune celor din jur prin tinuta sa. Asteapta de la ceilalti sa respecte aceleasi valori.
Exista doua tipuri total diferite de Fecioare. Unele sunt pragmatice si realiste, altele visatoare, neincrezatoare si cu un aer de victima intiparit pe chip. Primele isi vor gandi viata ca parcurgand un itinerar bine stabilit. Ele vor visa foarte putin si nu vor crede in minuni. Acest tip de Fecioara va depista usor o minciuna, va ataca impostorii sau pe cei care alearga dupa publicitate. Acestea sufera de mania detaliului, a ordinii si curateniei – la ele totul trebuie sa se incadreze in sistem. Sunt energice, active si bine informate. Celelate tind catre melancolie, visare, contemplatie. Mai artiste si mai lenese, pot sa ofere o imagine total diferita de primele. Acestea din urma par facute pentru suferinta, desi nu cad prada vitregiilor soartei. La acestea spiritul vagabondeaza cu ajutorul imaginatiei deosebit de bogate. Primul tip, mai terestru este mai des intalnit. Al doilea tinde sa se asemene cu zodia sa complementara, Pestii. Ne vom ocupa mai mult de primul
Fecioarei ii plac regulile clare si fixe, de unde concluzia ca nu prea mai ramane loc de fantezie sau spontaneitate. Nu este foarte creativa, de aceea este un mai bun executant. Lucreaza foarte bine in echipa si se subordoneaza usor. Foarte rar si numai daca harta unui nativ Fecioara indica un temperament activ, vom intalni sefi in aceasta zodie.
Fecioarele, mai ales femeile acestei zodii, sunt deosebit de comunicative. Cu un simt al observatiei deosebit de puternic si cu un spirit foarte critic, pot fi temute pentru limba lor ascutita. Au un comportament puritan pentru ca in conceptia lor nu incape extravaganta, frivolitatea, nici complimentele gratuite sau linguselile. Ele sunt profund morale si oneste.
Fecioarele sunt in general foarte constiincioase si deosebit de curioase. Atente la detalii, le scapa foarte putine lucruri. Gandirea este clara, precisa, rece si pragmatica. Ele stiu cel mai bine sa compare, sa evalueze, sa sistematizeze si sa califice. Iubesc regulile, lucrurile precise si minutios pegatite sau aranjate. De aceea sunt persoanele care se integreaza cel mai bine intr-un sistem, mai ales daca li se explica foarte bine totul. Nu au aptitudini pentru speculatii sau profunzimi filosofice deosebite(pe acestea le abordeaza tot ca pe o ecuatie matematica).
Acesti nativi sunt usor de educat pentru ca sunt ascultatori si disciplinati. Retin usor daca li se explica limpede. Pentru ca sunt foarte atasati de reguli, se pot dovedi foarte incapatanati in a le pastra, pentru ca acestea le dau sentimentul controlului si, implicit, al sigurantei. Nu accepta foarte usor schimbari in viata lor daca acestea nu au fost programate de ei. Au nevoie permanent de incurajari si de ghidare in procesul de invatare. O data ce li s-a explicat un lucru nu trebuie sa se revina asupra lui cu o alta explicatie. Retin foarte usor si foarte logic, de la inceput. Trebuie sustinuti atunci cand gresesc si nu trebuie certati prea rau pentru ca sunt deja suficient de aspri cu sine. Nu trebuie sa le liseasca afectiunea. Aceasta le va da incredere in sine mai tarziu, ceea ce este foarte important la acesti copii care se autotimoreaza.
Isteti si curiosi isi vor pune multe intrebari in copilarie si in adolescenta. Pe masura ce se maturizeaza devin mai gravi. Sunt atrasi de stiintele care merg in detaliu: chimie, medicina. Sau de stiintele economice. Pentru ca Fecioara este un semn de munca zilnica, de datorie si serviciu, meseriile care cer constanta, rutina, vor fi preferate. Rutina nu o deranjeaza, dimpotriva. De fapt tot ce se repeta intr-un anumit ritm, tot ce este previzibil sau dinainte calculat o linisteste si ii creaza sentimentul ca stapaneste situatia. Asa ca acest nativ nu va fugi de muncile monotone ci le va cauta.
Cea mai frumoasa calitate este serviabilitatea. Cel mai mare defect este
Ei sunt cei pasionati de diete, cure, regimuri in care alimetatia se bazeaza pe cereale si legume. De fapt organismul lor are nevoie de o hrana mai mult vegetala si naturala.
Boala reprezinta pentru acesti nativi o sursa de neliniste si nesiguranta. Teama de boala ii poate face ipohondri. Zona clasica sensibila este stomacul (si intestinele). La aceste persoane emotiile, teama, schimbarile produc perturbari ale sistemului neuro-vegetativ, zona sesibila preluand toate emotiile. Regimul de viata echilibrat si cultul pentru vursatenie ii feresc de boli, mai ales de cele infectioase. In copilarie pot fi mai sensibili si chiar anemici, dar cu timpul devin mult mai rezistenti, asta si datorita precautilor, uneori excesive. Unii nativi au o obsesie a curateniei si oroare de microbi.
Fecioara este o fiinta deosebit de activa, chiar daca uneori mai mult mental decat fizic, si pentru ca nu face excese, se poate bucura de o lunga si buna stare de sanatate.
Sunt persoane foarte muncitoare si constiincioase, de aceea la avere vor ajunge greu, in timp si numai prin efort personal. Metoda, spiritul de economie, capacitatea de a renunta la unele bucurii, spiritul auster le feresc de cheltuieli exagerate.
Cele mai potrivite meserii sunt cele in care pot servi, in care pot ajuta: asistent social, medic, farmacist, secretara. Meseriile in care se cere migala, constanta si rutina, in care accentul se pune pe executie si nu pe creatie. Muncesc foarte bine in echipa, sunt docile si foarte cooperante daca inteleg ce li se cere si daca munca are elemente repetitive. Fecioara are un simt deosebit de ascutit al realitatii si proportiilor, sesizeaza imediat orice exagerare sau minciuna. Pentru ca modestia i-a fost pusa de ursitoare in leagan, la nastere, se va analiza intodeauna amanuntit si se va judeca pe sine foarte aspru. Are oroare sa treaca drept mai mult decat este sau sa para ceea ce nu este. Aceasta autorezervare si limitare o face critica atat cu sine cat si cu ceilalti. Observatiile ei, uneori exagerat de critice, pana la inhibare, pot sa taie avantul oricui. Teama de a nu gresi o face defensiva si de multe ori o opreste sa-si manifeste talentul. Are nevoie de o persoana puternica langa ea care s-o ncurajeze si sa o conduca. De multe ori ajunge sa critice si sa minimalizeze chiar aportul persoanei de langa ea. Teama bolnavicioasa de evenimente neasteptate si necontrolate, de greseli personale, o face sa fie in permanenta alerta si atentie concentrata, ceea ce o oboseste nervos. Acest lucru duce la o irascibilitate crescuta si uneori la caderi nervoase.
In tema natala (astrograma nasterii) a oricarui nativ, din orice zodie ar face parte, locul in care se afla Fecioara pe harta natala arata domeniul de viata in care individul manifesta capacitatea de a analiza, de a cerceta minutios, in care nativul are nevoie de sistematizare, disciplina si rutina; in care nativul aspira spre purificare. Prezenta Fecioarei in casa a VII-a arata tendinta nativului de a fi puritan in relatiile sale parteneriale, dorinta de a colabora cu partenerul, de a afectua o munca in cuplu, tendinta de-i analiza pe ceilalti foarte exact. In casa a VIII-a arata gustul pentru cercetari medicale, preocupare pentru igiena, cercetari spirituale sau medicale.

 

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Fecioara.

Fecioarele nu poate fi inteleasa decat daca nu se uita un lucru: ca ele sunt fiinte deosebit de circumspecte si rezervate. Din teama de a nu gresi exagereaza in a se autocritica si autoanaliza. Aceasta atitudine defensiva le face sa aiba nevoie in permanneta de cineva care sa le incurajeze, sa le sprijine, sa le antreneze autoincrederea. Siguranta de care au nevoie si-o extrag din rationamentul foarte pragmatic, care nu le da voie sa treaca cu vederea amanuntele importante. Sunt foarte nesigure pe ele, foarte timide, au oroare sa greseasca si sa se faca de ras, de aceea incearca sa-si construiasca o lume sigura in jur si aceasta este o realitate analizata in permanenta. Acest autocrontrol permanent le poate obosi si le poate surescita. Adesea acesti nativi sufera de hiperirascibilitate.
De cele mai multe ori aceste native se disting prin gratie, fragilitate si supletea corpului. Dar chiar daca sunt supraponderale isi pastreaza aceeasi feminitate si delicatete, ceea ce inseamna ca finetea le vine din interior. De foarte multe ori vom intalni tipul longilin, suplu, care inspira fragilitate. Chipul este pur, inspira neintinare si tinerete, castitate. Isi pastreaza multa vreme trasaturile fara ca acestea sa li altereze in timp. Gesturile lor sunt adesea line, dar sigure. Sunt indemanatice in gospodarie, dar tin mai mult la ordine decat la curatenie.
Nu se numara printre persoanele extravagante sau moderne in vestimentatie, coafura sau machiaj. Ele sunt mucenitele care cultiva tot ce este firesc, natural, de bun simt. Vor privi cu un ochi foarte critic toate modernismele la care recurg suratele lor. Atrag greu atentia pentru ca sunt fiinte discreta, modeste, timide si rezervate.
Fecioara poate fi insuportabil de critica sau de barfitoare. Este greu de suportat cand se porneste sa gaseasca cusururi. Inclinatia catre reguli si norme o pot face fixista si incapatanata atunci cand este vorba sa schimbe sau sa renunte la unele dintre ele.
Ca mama este foarte grijulie cu tot ce inseamna camin, familie si mai ales copii. Poate fi exagerata in impunerea normelor de igiena, ordine, disciplina. Cu timpul, obligatiile materne pot s-o preseze asa de tare ca tinde catre sindrom anxios: totul o alarmeaza, orice mic eveniment neprevazut este luat ca o catastrofa care da peste cap intreaga ordine din viata ei.
In primul rand trebuie sa retinem ca nu este usor. Este exigenta, severa, austera, puritana. Nimic din ce inseamna frivolitate nu este cunoscut acestei femei. Va trebui sa-i inspiram incredere, sa nu o socam prin ceva: limbaj, vestimentatie, obiceiuri. Nu suporta grosolaniile, obrazniciile, aluziile fara perdea. Complimentele prea directe sunt privite ca ceva desuet, nu o veti convinge. Este atat de modesta incat nu va va crede, dimpotriva, va banui ca intentonati sa va bateti joc de ea (complimentele trebuie sa vina mai tarziu, dupa ce i-ati castigat increderea). Sa nu o grabiti. Trebuie sa-i dati timp sa va cunoasca, sa-i dispara teama si neincrederea. Daca reusiti sa-i creati un cadru sigur, cu un program ritmat pe care sa-l cunoasca si pe care sa-l integreze propiului sau program, ati cucerit-o. Trebuie sa stiti ca acestei femei nu-i plac surpirzele, cel putin nu la inceputul relatiei, cand si asa este speriata. Certitudinile o fac sa se destinda si sa invete si pe masura ce capata incredere in partener, se lasa purtata si furata de trairi. Sa nu va asteptati sa-si piarda capul de tot. Dar nu exista un compliment mai frumos la adresa unui barbat decat cedarea acestei puritane.
Cu Berbecul nu se impaca din cauza vitezei cu care inteleg sa traiasca viata. El grabeste lucrurile si iubeste riscul iar ea cultiva rutina. In tinerete nu prea au ce sa-si spuna, dar poate cu timpul, devenind mai intelepti amandoi, iar ea devenind mai indrazneata si mai sigura pe sine… Sa le dam o sansa.
Taurul o cucereste cu stabilitatea lui, gustul pentru materie care ii da siguranta. Este adevarat ca el este mult mai carnal decat ea, dar avand rabdare, calitate ce lipseste multora, va reusi s-o convinga sa se bucure si de placerile laice.
Pe Gemeni, dominati de acelasi Mercur buclucas, ii gaseste interesanti, stimulativi si isteti. Spiritul profund de analiza si observatie le creaza un camp de intalnire, dar relatia are nevoie de multa stabilitate pentru ea si de mult dinamism pentru ei. Ele sunt foarte active si energice, dar in cadrul unui program. Daca reusesc sa faca unul comun, atunci se poate.
Cu Racul se intelege bine si poate avea o relatie foarte fericita daca are grija sa nu-i critice slabiciunile imediat ce l-a cunoscut. La fel de usor de ranit ca si ea, dar reactionand altfel, Racul se retrage infricosat din fata acestei femei mult prea aspre in observatii. Ea nu trebuie sa uite ca el este o fiinta care are nevoie de tandrete.
Daca Leul o sesizeaza, caci ea il remarca imediat, s-ar putea sa-i placa aerul ei virginal. Dar ea nu se lasa coplesita de acest cuceritor care trece drept un cabotin in ochii ei. Este greu de crezut ca o va convinge sau ca ea il va putea retine mai mult de o seara.
Cu o Fecioara este bine atat timp cat nu-si propun sa faca un concurs de criticat si demoralizat reciproc. Nu este exclus sa ajunga si la astfel de distractii. Depinde de ei si mai ales de gradul lor de educatie.
O Balanta fina, rabdatoare, abila, care doreste sa-si treaca in palmares aceasta sfanta mucenita o poate seduce. Este posibil ca dupa aceea sa nu o mai paraseasca, de dragul delicatetii ei. Cum el apreciaza lucrurile fine… Ea il gaseste cuceritor, destept, rabdator.
Pentru Scorpion ea reprezinta o provocare teribila. Daca vreti puteti sa stati sa urmariti filmul „Frumoasa si Bestia” pentru ca despre asta este vorba. El vrea sa supuna neintinarea ei, ea nu stie in ce se baga dar o rascoleste intr-un sens anume. Daca el nu este prea dur cu ea, relatia poate fi deosebita, si amandoi pot sa se eleveze. Credinta poate face acest cuplu indestructibil.
Sagetatorul este prea superficial si nu reuseste sa o convinga de profunzimea sentimentelor sale. O place, este adevarat, dar ea este foarte exigenta si programata, lucru pe care el nu il suporta. Daca ea devine mai ingaduitoare cu programul lui spontan, daca apreciaza sufletul lui deosebit, atunci mai auzim de ei.
Capricornul pare facut pentru ea. Aproape ca nimic nu o deranjeaza la el. Daca alte femei se plang de el ca este prea rece, ea il gseste minunat de fidel. Nu-si dau emotii reciproc, sunt constanti si nici nu sunt genul care sa se plictiseasca de prea mult bine.
Varsatorul ii poate admira o gramada de calitati din sfera casnica sau din cea culturala, daca nu este vorba de o Fecioara suficienta. El are o inteligenta mult mai elastica si de aceea el poate aprecia calitatile ei, dar ea nu-l intelege usor. Relatia poate fi unidirectinala. NU.
Cu Pestii se afla intr-un permanent conflict. Dezordinea lor o provoaca pe ea sa incerce sa impuna un cadru acestei relatii foarte risipite. El nu prea accepta decat un program la intamplare ceea ce pe ea o imbolnaveste. Greu de crezut ca vor rezista.
Aceasi aparitie longilina ca si la femeia acestei zodii si aceasi infatisare tinereasca pana tarziu in maturitatea tarzie. Trasaturile nu imbatranesc si de obicei sunt mai placuti dupa 45 de ani, cand batranetea le da un aer copt. Imbatranesc frumos.

 

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Fecioara.

Aerul lor sceptic si expresia hotarata ii fac niste barbati nu foarte agreabili dar care inspira de la inceput respect. Nu par foarte simpatici de la prima vedere, insa nici nu vor acest lucru. Sunt putin rigizi in gesturi sau foarte studiati sau retinuti, ca un scolar intrat pentru prima data in clasa.
Ca indragostit, nu va excela in vorbe de dragoste si declaratii sub clar de Luna, dar din constanta interesului pentru persoana iubita, prin gesturile lui va reusi sa-si demonstreze iubirea. O femeie mai putin subtila si prea temperamentala va sta mult sa analizeze daca ea este persoana, si probabil ca va intelege ca nu. Nu trebuie sa i se ceara sa fie altceva decat este, in acest sens se poate dovedi incapatanat. El va continua in stilul lui si va pretinde ca celalalt sa incerce sa-l inteleaga. Cu timpul, dupa 40 de ani, va fi mai destins si mai sigur pe sine. De fapt acestei varste ii urmeaza perioada de mari cuceiri, in care doamnele il gasesc irezisibil. Toata fiinta lui este o incordare muta si o atentie neslabita, dar nimic nu penetreaza zidul impus de un perfect control mental. Foarte multi nativi Fecioara au doua casnicii sau doua relatii de lunga durata.
In familie isi doreste liniste si siguranta. Este mai putin habotnic decat femeia zodiei in privinta regulilor si normelor de educatie a copiilor. Umorul sau este unul foarte inteligent, englezesc, in care poanta trebuie cautata. Adesea malitios, are o placere deosebita sa puncteze partile slabe ale cuiva. Foarte moralist, poate ajunge sa fie greu de suportat, dar oricata malitie ar avea, nu este lipsit de logica sau de drepate in observatiile sa
Spre deosebire de femeia Fecioara, el nu este atat de putin dispus sa cedeze. Asta nu inseamna ca nu pune la incercare toata imaginatia unei femei. NU este usor de cucerit. El vrea sa fie asa, fie si numai pentru a se distinge prin ceva de ceilalti. Glumele nevinovate care se fac in cazul flirturilor se lovesc de un zid de malitie si replica acida. Cand vrei sa renunti spune ceva deosebit de nevinovat. El cucereste prin defensiva ironica. Pentru cele care isi permit sa petreaca timp punandu-si mintea la incercare, este perfect. Nu suporta sa fie tratat ca un oarecare. Nu accepta minciuna sau falsitatea. Indiferent ce impresie credem ca-i facem, sinceritatea va fi in orice caz mult mai bine apreciata decat orice stradanie de a-l impresiona. Cauta o femeie care sa nu spuna platitudinii, isteata, alturi de care sa nu se plictiseasca (stind singur i se mai intampla), nepretentioasa, fara ifose. Se lasa condus cu placere in camin sau in cuplu. Nu are vanitati de lider. Colaboreaza cu placere dar trebuie sa stie pentru ce. Sa nu va speriati daca va va cere sa-i argumentati totul. La el si spontaneitatea trebuie sa aiba o justificare. Femeia pentru el este o mare necunoscuta si pentru a incepe sa o cuprinda cu mintea va incepe cu anatomia, asa ca este un maestru in cunoasterea anatomiei feminine. Nesigur pe farmecul lui, nu va ataca niciodata o femeie. Replica este arma lui si stie s-o foloseasca foarte bine.

Cu femeia Berbec nu are prea multe in comun decat daca Ascendentii lor si epartitia planetara sunt compatibile. Pe plan intelectual si al colaborarii profesionale pot gasi puncte comune, dar pentru o relatie de durata poate fi cam putin.
Femeia Taur il gaseste foarte sigur, asa cum ii place ei. Sfiosenia lui ii trezeste spiritul matern asa ca va prelua ea initiativa, mai ales in gospodarie si educatia copiilor. Colaborare foarte buna.
Geamana poate gasi interesanta o discutie cu el. Important este sa aiba acelasi nivel intelectual, altfel nici pentru un buna ziua nu se vor intalni.
Femeia Rac il va ocroti cu conditia sa nu o critice sau sa nu o raneasca facand pe pedagogul. Se pot intelege foarte bine mai ales daca el invata sa-i respecte emotiile iar ea sa nu-i ia in seama observatiile, decat daca este absolut necesar.
Nu exista decat o sansa de colaborare cu femeia Leu: ea sa-i respecte opinia si inteligenta, el sa-i recunoasca forta si sa o lase sa se remarce. Este nevoie pentru asta de educatie si un inalt grad de autocunoastere si stapanire interioara. Daca exista, numai de bine.
Balanta este poate prea rasfatata, capricioasa si cheltuitoare pentru austera Fecioara. Dar daca el nu este la prima tinerete si ea se afla exact acolo, atunci mai exita o sansa. Abia la maturitate el devine mai indulgent cu sine si mai deschis catre cochetaria feminina.
Femeia Scorpion ar putea sa-si puna farmecul la incercare cu acest munte de gheata. Depinde de ea daca reuseste. Relatia pare esuata din cauza intensitatii cu care traieste ea iubirea si a detasarii carnale prea mari la el.
Sagetatoarea nu se afla acolo unde se gaseste el. Amandoi au alt ritm . Poate doar daca ea este obosita de viata, ranita, risipita, sa aprecieze luciditatea, echilibrul si rationalitatea lui. Iar el dinamismul, exuberanta, spontaneitatea.
Femeia din Capricoarn poate fi o pereche minunata pentru el, cu conditia sa nu fie bolnava de ambitia realizarii sociale. Oricat se va stradui, ea nu va putea sa-i insufle pe cat doreste ea, ambitia de a reusi in cariera.
Varsatoarei ii place sa discute cu el si nici lui nu-i dislace, dar este nevoie de mai mult. Fiecare va astepta de la celalalt sa se intample ceva care sa declanseze scanteia. Oare se va intampla?
Cu o femeie Peste nu este niciodata sigur ce se intampla. Semne in opozitie, adica situate fata in fata in zodiac, seamana de fapt foarte mult. Aceasi nesiguranta interioara, aceiasi nevoie disperata de securitate si stabilitate pentru a putea munci sau crea. Dar oare vad ei cat seamana?