Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Capricorn

 

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Capricorn.

 

21 decembrie – 19 ianuarie
verb caracteristic: a folosi
planeta guvernatoare: Saturn
element: pamant
functie: cardinal
zona anatomica: genunchii, articulatiile
piatra pretioasa: onix
culoare caracteristica: maro, negru

 

 

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Capricorn: Talia este adesea mijlocie sau inalta, fizicul legat, oasele subtiri dar proeminente, figura este prelunga, tenul inchis. Ochii sunt de culoare inchisa, privirea foarte patrunzatoare dar fara a fi rece. Expresia fetei este usor melancolica. Privindu-i iti face impresia ca sunt persoanele cele mai constiente de realitatea terestra si cele mai apasate de grijile lumii. Pometii, barbia, unghiul mandibulei sunt mai proeminente la acesti nativi. Atat femeile cat si barbatii acestei zodii, in tinerete, pot parea mai in varsta. Aerul lor serios, expresia fetei adesea impenetrabila, expresia rigida ii pot face pe cei din jur sa le dea o varsta cu mult mai mare decat cea biologica. Nativii Capricorn sunt persoane cu totul speciale pentru ca ei, cu voie sau mai putin voit, isi ascund cele mai frumoase calitati ale sufletului, sau si le releva foarte greu. La primul contact sau prima impresie par persoane inchise, putin comunicative, introvertite, framantate si macinate de griji. De cele mai multe ori chiar asa si este. Rezervata si dedicata scopurilor sale de realizare, nativul acestei zodii urmareste in viata in primul rand afirmarea profesionala si apoi siguranta materiala. Pentru acest om este mult mai important rolul pe care il implineste in societate, functia si locul in sistem, onoarea, credibilitatea de care se bucura decat succesul material. Toata viata sa decurge din aceasta motivatie si din felul in care isi pune in aplicare acest principiu de reusita sociala. Poate fi considerata o persoana ambitioasa care doreste sa reuseasca, si aici intervine meritul sau, pentru ca obtine acest lucru prin propriile sale forte, pe baza meritelor personale. Constiincios si constient de valoarea proprie, dornic sa se autoperfectioneze si sa se instruiasca, Capricornul reuseste sa impuna incredere si respect superiorilor sau celor mai pregatiti decat el. Foarte repede se face remarcat prin disciplina, seriozitate, responsabilitate.
Dorinta de a face lucrurile bine, de a nu gresi il impinge fie sa-si asume devreme responsabilitatile (aici se gaseste cel mai mare procent al nativilor) sau sa amane asumarea acestora. In ultimul caz pot parea incapabili, imaturi si pot sa dea senzatia ca nu se pot descurca fara protectie. Sunt cei care refuza, mai ales in domeniul vietii personale, sa ia decizia de a se casatori si de a-si intemeia o familie. Nu superficialitatea sau imaturitatea sta la baza amanarilor sale ci dorinta de a nu gresi. Trebuie sa se inteleaga ca ei sunt deosebit de responsabili si cand au luat o decizie, dupa indelunga chibzuiala, merg pe acel drum oricat de greu se va dovedi pe parcursul sau. Nu exista un om care sa-si asume mai deplin decat el responsabilitatea deciziilor sale. Lasitatea este un cuvant pe care nu il cunoaste. De aceea viata sa pare mai aspra decat a celorlalti pentru ca el nu-si permite sa greseasca (aduce aici aminte de perfectionismul Fecioarei, tot semn de pamant si ea).
Corect, pragmatic, permanent ancorat in ralitate, disciplinat si auster in dorinte, reprimandu-si usor tot ce il indeparteaza de la scop, luand totul foarte in serios, Capricornul reprezinta in zodiac natura umana perfect constienta de greutatea materiala a fiintei sale. De aceea el va fi cel care dupa lupta, dupa satisfacerea ambitiilor sau dupa valorificarea deplina a potentialului sau de afirmare, se va orienta catre cunoasterea interioara, perfect calit in lupta cu materia. El este cel care se detaseaza in final de aspectele fizice ale vietii si transcede intr-o intelegere metafizica a existentei. Atunci intelegerea fata de propriile limite si slabiciuni il face mai putin aspru cu sine, il ajuta sa priveasca viata mai senin, sa devina mai putin crispat in rezolvarea problemelor existentei. Sunt acei varstnici plini de o intelegere profund umana a vietii, izvorata din propria lor zbatere cu limitele firii. Sunt bunicii care au rabdare cu nepotii lor desi au fost deosebit de aspri si necomunicativi cu copii lor. Timpul care i-a presat toata viata devine acum mult mai diluat, trecerea lui nu ii mai sperie, traind parca intr-o dimensiune in care spatiul si timpul se dilata si isi pierd din semnificatiile lor terestre.

 

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Capricorn.

In tinerete sau sa-i spunem „periada activa” sunt foarte preocupati sa se perfectioneze si sa reuseasca in viata, sa ocupe in societate un rol cat mai reprezentativ. Sunt oamenii carierei si asta nu face decat sa le aspreasca viata. Au putini prieteni dar de obicei, pentru ca stiu sa si-i aleaga (oricum nu rezista langa ei si nu-i vor putea suporta decat cei care ii vor cunoaste profund), vor fi de nadejde si ii vor sta alaturi toata viata. Daca rupe relatiile cu cineva va fi pentru toata viata. La baza existentei sale stau inalte principii de viata pornind din constiinta valorii propri. El considera ca fiecare este obligat sa dea societatii ce are mai bun. De aceea nu se va putea asocia cu boemi, cu oameni superficiali sau care nu se straduiesc sa-si depaseasca conditia.
In dragoste este total descoperit. Isi daruieste greu inima (de obicei ori foarte de tanar ori foarte tarziu, ori unei persoane mult mai in varsta ori unei persoane mult mai tinere), dar cand o face este pentru totdeauna. Va ramane in public aceeasi fiinta discreta care nu va trada prin nimic faptul ca este cu o persoana din grup si va mentine intotdeauna in societate relatia sa intr-un cadru formal si protocolar. Daca se dovedeste ca in alegerea sa a gresit se inchide si mai mult in sine si pentru multa vreme. Din acel moment are si mai multe motive sa puna cariera pe primul loc. Desi este o natura aspra, rigida dar emotionant de loiala, pentru cei care il vor cunoaste bine si in fata carora se va deschide, va deveni o cu totul alta persoana. Fiinta iubita va descoperi un om timid, pudic, nesigur in dragoste si stangaci. Va trebui incurajat prin acordarea unui timp in care sa se obisnuiasca cu sentimentul iubirii. Timiditatea nu porneste din neincredere in fortele proprii ci din teama de a nu gafa, de a nu se arunca intr-o relatie care nu promite sa continue (esential pentru el este stabilitatea). Stangacia vine din lipsa naturaletii intr-un domeniu in care nu este implicata nici cariera, nici profesia. Daca partenerul are rabdare atunci va descoperi un Capricorn exploziv in iubire, total descatusat in intimitate, dornic de a explora terenuri pe care el nu le banuia si de a oferi partenerului de viata senzatii minunate (se va trezi si aici perfectionistul din el). Pericolul cel mai mare este dragostea pentru ca va abandona totul pentru iubire (un timp), ceea ce se poate dovedi extrem de periculos pentru un om atat de practic si ambitios. Aceasta iesire din matca ii poate scimba definitiv viata. Se va reindragosti foarte greu sau niciodata.
Au o minte foarte organizata si aplecata spre stiintele matematice si ingineresti. Nu doar constiinciozitatea ii ajuta sa asimileze usor ci si capacitatea de a vedea realist tot ce ii inconjoara, mintea organizata si practica. Se vor detasa intotdeauna de colegii de clasa prin raspunsurile foarte corecte. Poate le lipseste imaginatia si creativitatea dar nu si organizarea, capacitatea de a structura si de a inlantui logic informatia precum si de a o acorda cu necesitatile reale. El va fi cel care se va intreba: asta la ce imi foloseste, asta cum se aplica, asta de ce trebuie?
Pot fi taciturni remarcandu-se doar atunci cand este absoluta nevoie. Interventiile lor sunt exacte, la obiect si deplin lamuritoare. Nu fac confidente si nu incurajeaza pe altii sa le faca. Sunt sobri atat in exprimare cat si in vestimentatie. Cand se simt bine in anturaj (rareori intre multe persoane si aproape niciodata daca sunt si straine) pot deveni nu doar mult mai deschisi dar sunt chiar amuzanti, iar umorul lor este irezistibil. De obicei, pentru ca se privesc destul de critic, vor face haz de greselile lor sau vor povesti situatii ilare, ridicole in care au fost pusi, cu foarte mult umor. Vor puncta foarte bine absurdul situatie fara a se menaja. Naturaletea cu care povestesc, uimirea sincera, totala lipsa de epatare, si mai ales dorinta lor de a-si explica logic o intamplare ilogica ii face amuzanti intr-un mod foarte natural, fara spectacol, fara fortarea realitatii, fara exagerari.
Adora normele, pentru ca le fixeaza un cadru strict, exact de miscare, pentru ca ii disciplineaza si ii ordoneaza. Chiar daca tind sa schimbe un sistem, odata instalati in noile norme, le vor respecta cu strictete si vor impune si celorlalti acelasi lucru. Legile statale sunt pentru ei tabu si nu exista nici o institutie in stat pe care sa nu o vizeze, in functie de pregatirea lor. Le plac adresarile protocolare, numirile, diplomele, functiile, demnitatile, decoratiile. Cu alte cuvinte isi doresc sa fie o autoritate in domeniul lor, inalti functionari, demnitari. Si, de cele mai multe ori, reusesc. Poate in scoala sau ca subaltern, la inceput, nu se vor evidentia fata de colegii lor mai spontani, mai galagiosi, mai creativi, mai rapizi in raspunsuri. Dar cu timpul vor deveni, prin constanta si seriozitate, colaboratorii cei mai ferm, cei mai destoinici, mana dreapta a sefului. Oamenii de incredere, loiali si in permanenta acolo unde este nevoie de ei.
Copilul Capricorn este usor de disciplinat cu conditia sa nu-i fie schimbate regulile caci atunci nu va intelege de ce i se cere ceea ce i se cere. Are o minte ascutita si foarte logica asa ca si parintii vor trebui sa fie constanti in cerinte si comportament. Fluctuatiile de stare, atitudine, salturile emotionale il fac sa nu mai aiba incredere in parinti. Va deveni neascultator nu pentru ca este needucabil ci pentru ca nu va sti ce norma trebuie sa respecte. In educatia lui coerenta este cea mai importanta. Trebuie ajutat sa se deschida fata de cei dragi, sa-si exprime sentimentele. Nu va suporta nedreptatea dar daca stie legile si isi recunoste gresala, va fi primul care va accepta pedeapsa. De multe ori este atat de serios incat nu va fi nevoie sa fie pedepsit. Nu trebuie izolat de ceilalti copii, dar nici sa i se schimbe anturajul prea des nu este bine. Mai ales daca i se schimba scoala, va deveni ineficient in studii si introvertit.
Va fi preocupat de tehnica si va dovedi ingeniozitate in acest sens. Trebuie asistat si incurajat cand doreste sa mestereasca ceva sau cand va dori sa demonteze un aparat pentru a sti cum functioneaza. Este bine ca parintii sa nu-l opreasca pentru ca asa va invata si isi va dezvolta un hobby pe care nu il va abandona niciodata; dimpotriva, va deveni mai tarziu meseria lui.
In respectarea legilor casei va fi foarte atent ca si parintii sa le respecte altfel nu va intelege de ce numai el nu are voie sa faca un anumit lucru. Atentie la felul in care i se explica – seamana aici cu copilul Scorpion care isi verifica parintii la fel de exigent.

 

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Capricorn

Adolescenta il poate deschide sau dimpotriva, in functie de increderea pe care o are in el. Daca pana atunci a fost un copil rezervat poate deveni foarte jovial (este vorba de perioada transformarilor si nu de o schimbare definitiva), daca a fost mai deschis poate deveni mult mai grav si taciturn. Impulsurile sale sexuale apar destul de devreme chiar daca si le recanalizeaza catre studii. Poate dovedi in aceasta directie o precocitate care in mod normal nu creaza mari probleme. Inca o data, este foarte importanta increderea in sine pe care si-a castigat-o pana atunci. Are tendinta de a se jena de propriile sale reactii sexuale. Trebuie ajutat pentru ca si asa firea sa nu il face frivol sau indulgent cu slabiciunile firii. Altfel risca sa si le reprime in totalitate.
Este atras de istorie si traditii, obiceiuri, si in general de tot ce inseamna acumulare in timp a tuturor valorilor unui popor. Chiar daca nu se supune superstitiilor sau ritualurilor, existenta lor in viata lui este un semn al statorniciei, apartenentei si continuitatii. Va fi adeptul vietii simple, va petrece cu placere timpul in mediul campenesc, va fi atras de obiceiurile vietii de la tara. Este intr-un fel un rustic, un om simplu, care tinde catre intelegerea filosofica a vietii. Se poate spune ca in inima lui este adormit un ascet sau un taran. De aceea nu trebuie sa ne mire daca dupa ce si-a incheiat cariera sau dupa un esec, va cauta simplitatea vietii rurale, fugind de tot ce a cautat toata viata: functii, onoruri, autoritate.
Este profund moral iar viata sa se ghideaza dupa norme sociale si morale foarte severe.
Cea mai frumoasa calitate este organizarea, cel mai mare defect incapatanarea de a ramane ancorat de trecut
Rezista bine in fata bolilor, ceea ce este pagubitor uneori. Absorbit de problemele sale nu observa cand s-a instalat o boala. La acest nativ afectiunile apar discret dar se cronicizeaza in timp, tocmai pentru ca rezista bine atacurilor, ceea ce nu inseamna ca ele nu se pot instala. Sensibil este la mentinerea unui echilibru mineral in corp. Poate pierde usor calciu, poate suferi de articulatii, reumatism, oase friabile. Cu timpul devine mai rezistent si multi nativi sunt longevivi. Rezista greu la frig si umezeala dar asta nu inseamna ca prefera caldura. Are o deosebita rezistenta la efort.
Este expus deformarilor osoase de aceea nu trebuie sa poarte incaltaminte stramta, sau cu toc inalt. Fracturile trebuie bine ingrijite, articulatiile menajate, pielea, foarte sensibila, trebuie bine protejata.
Indiferent ce meserie isi alege (i se recomanda cele unde opereaza cu date exacte, in care schimbarile sunt mai rare, cu loc de munca stabil si daca se poate in aparatul de stat sau in mari companii, de traditie) va urmari sa promoveze ierarhic. Nu va prefera drumul mai scurt dar mai compromitator al interventiilor si relatiilor, decat daca mecanismele institutiei nu permit promovarea competentelor. Indiferent de cale el va urmari postul pentru care stie ca este pregatit. Simtul datoriei este deosebit de dezvoltat si de aceea unii spun ca este persoana care se casatoreste cu institutia. Devin emblematici pentru institutia in care lucreaza dar si institutia isi pune amprenta pe intreaga lor viata.
Va fi promovat repede si poate deveni repede indispensabil. De aici pana la a detine postul cel mai inalt intr-o institutie nu mai este mult. Dupa efortul care a reusit sa-l propulseze, tinde sa-si orienteze enegiile catre mentinerea pozitiei. Se poate dovedi multa vreme un sef minunat, prevazator, capabil, corect. Dar in timp, isi pierde adaptabilitatea la nou, recunoaste mai greu ca unele schimbari, in gandire sau organizare, au devenit de neevitat, se lasa mai greu cucerit de noutati in domeniul profesional. Aceasta atitudine poate determina un comportament retrograd, de refuzare a schimbarii. Pentru cei care persista sa se opuna progresului poate insemna caderea si multi Capricorni cunosc de-a lungul carierei lor multe momente de ridicare si recunoastere dar si de cadere, mai ales dupa o perioada in care au detinut functii importante.

 

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Capricorn

Nu ii este greu sa castige bani, chiar daca nu foarte multi, dar va sti sa-i inmulteasca prin acumulare constiincioasa si prin reducerea cheltuielilor. Poate parea avar sau zgarcit, dar el trateaza si nevoile celorlati ca si pe ale lui: cu multa austeritate. Nu este nechibzuit sau cheltuitor, de aceea veniturile i se rotunjesc binisor. Nu va oferi cuiva bani decat daca este convins ca acestia vor fi bine investiti, asa ca asteptati-va, daca va imprumuta, sa va intrebe pentru ce va trebuie si sa va refuze imprumutul pe motiv ca nu i se pare rentabil ce vreti sa faceti. Asta poate sa nu aiba legatura cu faptul ca ii puteti returna la timp banii. Este greu de inteles dar daca ati proceda cu el tot asa va fi primul care va va intelege atitudinea
Nu trebuie sa fim prea aspri la acest capitol pentru ca nativul este el oricum foarte sever cu sine. Revarsa aceasta severitate si asupra celorlalti dar cel mai grav este cand isi trateaza copiii prea aspru, ca si cand ar fi niste angajati care trebuie doar sa-i respecte ordinele. Nu prea stie sa se apropie de progeniturile sale, nici sa le inteleaga lumea interioara. Lipsit de tandrete in relatiile apropiate ii poate face pe ceilalti sa sufere si sa se distanteze de el. Trebuie sa invete sa se relaxeze, sa se deconecteze de probleme. Dar cel mai mare dusman al sau este ravna cu care se ancoreaza de acumularile sale, de propriul sistem pe care il creaza. Devine retrograd cand se pune problema unor schimbari si ii poate lipsi capacitatea de a vedea intr-un viitor indepartat, cand schimbarile isi vor dovedi valoarea. Nu uita o ofensa dar nici nu-si pierde vremea cu razbunarile doar de dragul de a-si oferi o satisfactie, dar va fi cu ochii atintiti pe persoana care incearca sa-i submineze autoritatea.
Nu surprinde pe nimeni acum daca spun ca sunt destul de snobi si tributari regulilor si prejudecatilor acordand foarte multa importanta rigorilor sociale.
Se schimba mult spre batranete sau dupa a doua maturitate, cand devin mult mai intelegatori si mai deschisi, mai putin intransigenti, mult mai relaxati si mai filosofi. Chiar si fata de valorile morale se dovedesc mult mai lacsi in a accepta noile tendinte si vor incerca sa le inteleaga si sa le justifice, chiar daca nu vor fi de acord cu ele. Aceasta schimbare de atitudine poate aduce, intr-un tarziu, o schimbare in bine a relatiilor cu membrii familiei, in special cu cei tineri care gasesc la ei rabdare si intelegere pentru problemele lor.
In tema natala (astrograma nasterii) a oricarui nativ, din orice zodie ar face parte, locul in care se afla Capricornul arata domeniul de viata unde nativul manifesta cel mai puternic simtul datoriei, ambitia, dorinta de a reusi, de a capata un statut clar. Poate sa fie un indicator al dorintei de elevare si depasire a conditiei de start in viata. Si tot pozitia zodiei in tema ne arata domeniul de viata in care nativul tinde sa domine, sa conduca, sa reprezinte o autoritate fata de ceilalti. Prezenta Capricornului in casa banilor poate fi un semn de efort, mai ales in prima parte a vietii, in a se securiza material. Dar tot aceasta pozitie poate indica pe parcurs succes si mari acumulari de bunuri care obliga la generozitate, altfel se risca pierderea bunurilor prin caderi de situatie financiara sau prin ajungerea intr-o imposibilitate de a castiga bani. Banii, in acest caz vin numai in urma efortului personal si din aplicarea cunostintelor si talentelor nativului. Nimic nu se va obtine gratis! In casa a VII-a, a partenerului de viata, poate fi un semn de raceala in relatiile de cuplu, poate indica un partener mult mai in varsta sau mult mai tanar, dorinta de a cuceri un partener cu o buna pozitie sociala, o casatorie din interes sau calcul, mai putin bazata pe dragoste.
Nu este usor sa legi relatii cu un Capricorn, nu face el sa fie usor acest lucru. In primul rand nu trebuie grabit si nici impresionat. De fapt el nu se impresioneaza asa usor, nu este un emotiv ci un rational si un pragmatic. El are sub ochi intotdeauna un scop, fie material fie spiritual. In relatiile cu el trebuie sa fim precisi, corecti, cinstiti si morali. Nu prea suporta glumele care se fac pe seama sa dar el se poate lua in ras, uneori, cu destul talent. Nu suporta frivolitatile si isi tine in frau destul de bine viciile, de aceea sa nu ne asteptam sa aiba intelegere pentru slabiciunile noastre. Ii vom impune in primul rand prin statutul nostru profesional, prin cunostintele noastre, prin seriozitate si respectul pe care ni l-am castigat din partea celorlalti. Va fi deosebit de incantat daca il vom invita la o reuniune oficiala, sau la o intalnire protocolara unde poate cunoaste persoane importante sau daca ii cerem parerea in legatura cu un subiect pe care il stapaneste foarte bine. Va fi mandru daca va ocupa un post onorific intr-un comitet, daca va fi rugat sa se implice intr-o problema civica. Deci pana la urma nu este asa de greu sa te intelegi cu el.
Este, in aparenta, foarte rigida, aparenta accentuata si de trasaturile puternice, forma fetei robusta, maxilarele evidente, obrazul cu un profil patratos. Trasaturile fetei sunt puternic conturate, adesea au parul si ochii negri, tenul putin smead. Trupul emana robustete, ca intreaga sa aparitie, si foarte multa stabiliatate. Nu rade foarte usor, nu stie sa cocheteze. Cu toate acestea, specific pentru semnele de pamant, emite o vibratie destul de feminina, de telurica, ce atrage. Are ceva matern, chiar daca un pic prea aspru. Barbatii nu dau buzna sa cucereasca aceasta persoana cu un aspect auster, care nu doreste sa impresioneze prin vestimentatie (in care predomina negrul, griurile sau nuantele castanii) sau podoaba (nu va avea niciodata degetele, bratele sau gatul pline de bijuterii). Ea va incerca sa iasa in evidenta, daca i se iveste un astfel de moment, prin tact, calm, rezerva, rezonabilitate, profesie, pozitie sociala. Sigur ca se asteapta ca titlurile dobandite sa impresioneze pe ceilalti. Cauta de aceea societatile in care se simte compatibila si in care si ceilalti sunt la fel de… snobi. Va amenda dur o incercare de apropiere din partea unui barbat, avand uneori reactii salbatice. Vrea sa fie tratata cu respect iar ea sa raspunda cu condescendenta. Nu va accepta un barbat in preajma decat daca il admira, daca se bucura de respect social, daca are prestanta, pozitie si perspective si mai bune. Abia atunci isi poate da frau liber sentimentelor. Un barbat ambitios va gasi in ea un tovaras plin de abnegatie care va pune totul la bataie pentru ca sotul ei sa reuseasca in cariera. Cu capacitatea ei de a se programa pentru atingerea unui scop, de a-si refuza unele bucurii minore pentru o cauza inalta, cu pragmatismul si prevederea ei nimic nu poate sta in calea unui cuplu care porneste spre cucerirea faimei. Va accepta un loc in umbra barbatului, cu conditia ca el sa se afle in plina lumina.
Nu este foarte romantica si nici foarte senzuala, de aceea nu va cauta un barbat pasional. Greu de stimulat, notiunea de flirt ii este cu totul straina. Sobra, chiar rece, poate sta alaturi de un barbat la fel de rece fara sa se simta frustrata. Succesul carierei lui compenseaza pe deplin o viata lipsita de caldura. Nu abandoneaza insa niciodata corabia, nu dezarmeaza in fata greutatilor si are un spirit de de sacrificiu absolut remarcabil. Isi asuma responsabilitatile, si este capabila sa duca si crucea celuilalt pe umerii sai, numai sa ajunga acolo unde si-a propus.
Ca mama va fi la fel de ambitioasa si va urmari cu aceeai obstinatie realizarea copiilor sai. Ei vor studia la cele mai bune scoli, cu renume, printre odraslele protipendadei, vor trebui sa fie multilateral dezvoltati ca sa se poata mandri cu ei. Va fi foarte exigenta si autoritara in educatia lor. Rasfaturi, tandrete, toleranta? Dar crezi ca asa ajungi cineva? – este o replica a acestei mame.
O admiram fara insa a-i face complimente grosolane pentru ca are simtul ridicolului si ii displac exagerarile. Nu ne laudam, suntem discreti si cu bun simt. Avem un comportament prevenitor, plin de tact, ii cerem permisiunea cand dorim sa o servim cu ceva sau sa o ajutam intr-un fel. Daca suntem respinsi nu trebuie sa insitam. Revenim dupa un timp – apreciaza tenacitatea. Va cere sa-i explicam de ce ii facem curte si atunci trebuie sa fim atenti cum argumentam pentru ca aceasta femeie nu se supraapreciaza, nu-si atribuie mai multe talente decat are. Dar acelea pe care si le recunoaste sunt foarte importante in proprii ochi, desi stie ca ceilalti nu-i apreciaza toate calitatile. Daca se pune problema unei intalniri, punctualitatea este esentiala. Darurile trebuie sa fie discrete dar de calitate. Un trandafir va fi mai bine primit decat un buchet urias care o incomodeaza si care distoneaza cu tinuta ei, cel mai probabil foarte sobra si in culori inchise.
Nu este bine sa-i aratam ca avem bani cheltuind cu ea intr-un mod ostentaiv. Dimpotriva, va aprecia daca suntem calculati, echilibrati si chiar economi. Nici ea nu este femeia care sa impuna cuiva sa-si cheltuiasca toate rezervele pentru a o face sa se simta bine. Un local curat, mic, discret, cu muzica buna, va fi mult mai pe gustul ei decat locurile pline de stralucire unde vin persoane prea sofisticate sau frecventate de boema orasului. Nu este o fiinta prea mondena. Va prefera cercurile profesionale in care se discuta probleme concrete, se face politica sau se tin dezbateri pline de pretentii elitiste. Chiar daca este si o buna gospodina evita subiectele legate de camin si gospodarie, preferandu-le pe cele masculine: politica, legi, comentarea stirilor din presa. Nu trece drept o persoana foarte instruita, desi nu neglijeaza capitolul si invata cu sarg tot ce se preda in scoala, ci trece drept o persoana pe deplin ancorata in realitate si care este la curent cu ce este important pentru cetate. In mod clasic, Berbecul nu pare foarte potrivit pentru ea, dar pentru ca amandoi sunt foarte ambitiosi si doresc sa reprezinte ceva in prezentul pe care il traiesc si chiar sa lase ceva in urma, isi pot aduna fortele intr-un scop comun. Ea ii va cere o relatie egala, in care sa aiba aceleasi drepturi ca si el.

 

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Capricorn.

Taurul reprezinta pentru ea chezasia sigurantei, a statorniciei si a continuitatii. Numai nivele de intelegere total diferite si diferente culturale prea mari pot sta in calea relatiei lor.
Geamanul, desi istet, informat si cu destule perspective de promovare este prea miscator, prea mobil pentru stabila Capricoarna. Nu-i inspira suficienta seriozitate si nici nu dovedeste ca se poate baza intotdeauna pe promisiunile lui.
Racul, desi emotiv si sensibil, se dovedeste a fi mai greu de condus decat credea ea. Foarte sensibil fiind la aluzii privind incapacitatea sa de a lua decizii sau de a conduce, asa cum poate ea s-o faca, este posibil sa se retraga din echipa.
Leul o gaseste prea rigida, si prea putin stralucitoare. El cultiva femeile cu o frumusete ostentativa, chiar usor vulgare, feminine in intimitate si supuse, ori ea este departe de model. Este nevoie de un Leu cerebral si foarte ambitios si care sa accepte sa fie secondat de o femeie in ascensiunea sa.
Cu Fecioara poate face un cuplu imbatabil in care accentul este clar pus pe reusita sociala si profesionala. Daca sunt colegi de munca este si mai bine, pentru ca impreuna sunt imbatabili in cariera. Ea va conduce, chiar daca din umbra, relatia, iar el nu va avea nimic impotriva. Ei ii place asta la nebunie.
Balanta gaseste prezenta ei fada, lipsita de farmec si de feminitate. Poate doar Pigmalion-ul adormit din el sa-si doreasca sa trezeasca in ea femeia. Dar fara colaborarea ei nu va putea si, decat sa inceapa tranzactia, mai bine renunta.
Scorpionul are cu ea destule elemente de compatibilitate: loialitate, ambitie, tenacitate. Si cum de obicei scopul este comun, pot colabora foarte bine. El poate descoperi in ea o femeie foarte pasionala pe care nici ea nu o cunoaste. Nu este sigur ca va ramane la fel pe tot parcursul relatiei, dar poate fi suficient ca s-o consolideze.
Sagetatorul este departe de a-i inspira incredere, dar cum si el alearga dupa titluri, daca le are, ea va fi interesata de el. Isi va da insa repede seama ca ii lipseste profunzimea si ca-si exagereaza meritele, ca ii lipseste tenacitatea in a-si urmari ascensiunea si ca in mare parte pozitia lui se datoreaza norocului sau relatiilor influente.
Capricornul are aceeasi substanta ca si ea, dar amandoi au nevoie de o persoana mult mai calda pentru a putea construi un cuplu echilibrat. Este nevoie, din nou, de aceleasi tinte in viata si de dorinta de a urmari acelasi parcurs.
Varsatorul poate fi la un moment dat o persoana destul de interesanta pentru ea, cu conditia ca el sa nu fie in faza aceea boema in care nu mai conteaza daca isi risipeste banii sau timpul si sanatatea cu felul sau de a trai. Daca el are peste 30 de ani, varsta de la care devine mai conservator si mai burghez, atunci au multe sanse sa ramana impreuna.
Cu Pestele nu prea sunt multi sorti de izbanda. El are nevoie de o persoana care sa-l conduca iar ea se poate oferi numai cu conditia ca in el sa zaca un om plin de talente neexploatate. Daca el cauta doar un sprijn, atunci ea trebuie sa fie o femeie de cariera iar el un barbat de tip casnic. Altfel de ce s-ar afla impreuna?
De statura mijlocie sau inalta, bine cladit, cu trasaturi pronuntate, puternice, o barbie care ii da fermitate si un obraz cu o expresie rigida. Chiar daca nu este foarte frumos are distinctie si trece drept un barbat bine.
Rezervat, face impresia unui om timid. Insa el, pur si simplu, nu este un om laudaros sau extrovertit. El prefera sa vorbeasca prin faptele sale. Urmareste intotdeauna scopuri precise, nu se pierde in detalii fara importanta, este organizat, are o minte limpede si sesizeaza imediat neajunsurile unui sistem, ale unei institutii. Aceasta calitate il face indispensabil la locul de munca si il remarca in ochii sefilor. Devine repede in mediul profesional o persoana de baza. Are capacitate de munca, rezistenta iar in momente de criza isi pastreaza cumpatul, lucru ce nu face decat sa-i sporeasca autoritatea. Nefericirea lui este ca foarte repede va fi remarcat ca mai capabil decat seful sau. De fapt el tinteste intotdeauna posturile superioare, dar numai pe baza experientei si a pregatirii sale. Nu va incerca sa submineze autoritatea cuiva dar il va inlocui in mod deschis, printr-o lupta a competentelor.
Intimiditate. Are o neinvinsa teama de ridicol. El nu stie decat sa fie serios, practic, si un bun profesionist. In iubire isi pierde cu totul reperele pentru ca in acest domeniu nu stie sa lase lucrurile sa curga. El va incerca sa le controleze sau sa le incadreze intr-un sistem logic. Daca iubeste va dori sa se fixeze repede, altfel risca sa-si dea viata peste cap printr-o curte prelungita care ii mananca timpul alocat profesiei. Sotia potrivita este acea persoana nesofisticata, directa, care pune caminul pe primul plan compensand astfel lipsa lui de timp si de atentie in viata
personala. Se ataseaza repede de regulile pe care le construieste partenera de viata in camin, nu este foarte pretentios, nu-i va cere lucruri peste puterile ei si va intelege daca la un moment dat ea va acorda mai multa atentie responsabilitatilor profesionale. Profund si definitiv atasat de sotie si camin, cu o mare nevoie de siguranta si constanta afectiva, total sincer in relatia de dragoste, Capricornul poate fi descoperit daca partenera sa este neloiala. In general, nu sufera de gelozie pentru ca isi respecta partenera, dar daca simte ca ca ea nu-i mai acorda aceasi atentie intelege acest lucru ca pe o lipsa de respect cu care nu se poate impaca. Atunci poate deveni tiran. Daca ii sunt inselate asteptarile si se simte tradat va reusi foarte greu sa-si refaca viata sentimentala.
In rol de tata este destul de neindemantic. Isi trateaza copii ca pe fiinte pe deplin constiente de eul lor si le cere, ca si angajatilor, ascultare. Nu prea stie sa fie tandru cu ei sau sa se aplece cu rabdare spre lumea lor. Reactiile lor il surprind si il descumpanesc. O mai mare armonie si intelegere se poate instala dupa ce copiii au atins varsta maturitatii, cand de multe ori este prea tarziu. Va pretinde copiilor sa incerce sa se descurce prin propriile forte, asa cum si el a facut-o, dar nu le va refuza niciodata ajutorul. Dimpotriva, este cel mai neobosit parinte, numai ca are pretentia ca el stie mai bine ce este bine pentru copii lui, chiar mai bine decat ei.
Mai intai trebuie sa stim unde il gasim, pentru ca de obicei refuza intalnirile mondene. Daca nu il intalnim la piata, la sedintele copiilor, in scoala, la facultate atunci nu ne ramane decat sa mergem dupa el la serviciu. Acolo sigur il gasim toata ziua. Deci avem mari sanse ca un Capricorn sa fie si la locul nostru de munca. Va fi tipul acela retras, aratos dar sobru, destept si constiincios spre exasperarea noastra. Acela care vine primul si care pleaca ultimul, care intotdeauna are de facut imbunatatiri in rezolvarea unor probleme profesionale, care se ofera sa salveze o situatie, care isi sacrifica timpul liber pentru a preda o lucrare. Cea mai buna abordare este o discutie pe teme profesionale, o intrebare inteligenta, o rugaminte de a ne ajuta. O va face imediat fara sa bage bine de seama cine il roaga. Daca ii aratam ca avem grija de el, colegial, va ramane surprins: o invitatie la un pranz rapid, un sandwich in pauza… Il putem invita la teatru sau o expozitie pentru ca ii place sa se instruiasca. Nu il vom grabi si nu ii vom da de inteles ca ardem de nerabdare sa ajungem singure cu el. Desi se va dovedi un iubit foarte inflacarat in intimitate, el nu se va manifesta decat cand este sigur de relatie si cand promite sa fie ceva serios, altfel pentru el nici nu exista subiectul amor. Este foarte curios cum acest barbat, cu senzatii erotice foarte puternice poate sa-si reprime instinctele in lipsa unei relatii profunde, ca si cand ele n-ar exista. Daca accepta o relatie de dragoste nu va accepta in schimb fluctuatiile de stare, „fitele”, capriciile, problemele de dragul problemelor sau pentru captarea atentiei celuilalt asupra propriei persoane . Va dori ca armonia de la inceput sa ramana neschimbata.
Femeia Berbec ii recunoaste forta si il accepta cu usurinta ca sef. Dar ea este mult mai temperamentala, mai repezita si poate sa nu inteleaga ritmul sau cumpatat de viata. Pot rezolva insa aceste probleme cu conditia sa nu fie foarte tineri. El are nevoie constanta de ea, de miscare si de schimbare. El fuge de mondenitati, ea insa le cauta si le provoaca.

 

Horoscop dragoste si compatibilitati zodia Capricorn.

Femeia Taur poate fi femeia perfecta. Rezonabila, calma, plina de tact, rabdatoare, lipsita de mari ambitii profesionale, reuseste sa construiasca in jurul sau un climat de maxima siguranta. Ii este loiala iar el ii raspunde exact la fel. O dragoste fara pata, cum doar in filme putem gasi. Pot avea cel mai frumos si echilibrat camin, in care prietenii se vor simti rasfatati.
Femeia Geaman este departe de modelul sau. Mai mult decat atat, el nu-i sesizeaza cele mai frumoase calitati pentru ca ii contrazic firea: spontaneitatea, umorul ironoc, capacitatea de a se lansa cu usurinta in relatii, limbajul plastic, inteligenta sclipitoare, dinamismul. In concluzie este bine sa se evite reciproc in dragoste si sa se admire profesional.
Femeia Rac ii satisface dorinta pentru o viata domestica, tihnita si echilibrata. Se pot impaca destul de bine. Ea trebuie sa nu-i pretinda sa vina la ora fixa acasa si nici sa puna familia pe primul plan. Aici vor avea cele mai mari conflicte.
Leoaica este atrasa de acest barbat greu abordabil, serios, care priveste femeia ca pe un coleg, fiind strain de trucurile prin care ea incearca sa-i atraga atentia. Pur si simplu nu le sesizeaza. Asta poate fi o adevarata provocare pentru ea. Este posibil sa-l cucereasca in final si daca este o femeie profunda, joaca se va dovedi serioasa si pentru ea. Au insa multe de rezolvat impreuna si de reglat pentru a se putea intelege.
Fecioara este partenerul perfect. Riscurile apar doar daca ea este mult prea critica cu el sau daca ii minimalizeaza meritele din cauza unei frustrari personale iscata de faptul ca el este un mai bun profesionist. Amandoi sunt oamenii datoriei, ai serviciului, dar el este cel care urmareste o cariera.
Balanta il exaspereaza cu nesiguranta ei, cu schimbarile ei de atitudine, cu capriciile. Admira la ea bunul gust si lipsa de ostentatie in podoaba, feminitatea, dar simte ca relatia este nesigura si se ajunge repede la tensiuni majore. Ea trebuie sa ceara mai putina atentie iar el sa se ocupe mai mult de ea.
Femeia Scorpioan, desi ostentativa in felul ei de a fi, il poate cuceri pentru ca amandoi au aceeasi teribila incarcatura interioara. O relatie puternica ce poate fi indestructibila. Se bazeaza pe loialitate reciproca si pe ambitii la fel de mari.
Sagetatoarea il poate impresiona prin cunostinte si chiar prin pozitie sociala dar sunt temperamente mult prea diferite pentru a putea evita conflictele. O cearta intre ei se transeaza repede si foarte devreme insa, asa incat nu vor avea timp sa se implice inainte de a-si da seama ca relatia nu merge.
Femeia Capricoarn il poate sustine in toate proiectele sale dar ii va stimula si ambitia de a urca pe scara sociala. El va dori sa-si merite in permanenta locul, iar ea ii poate forta ambitia inainte ca el sa fie pregatit.
Varsatoarea il gaseste interesant, poate si el pe ea. El este prea greu pentru ea, prea grav, prea serios. Ea experimenteaza si traieste viata ca pe un joc, ca pe o minunata aventura in care se implica total si foarte serios. Ceva din el rezoneaza cu ea, dar este prea moralist pentru ea iar ea, destul de inteligenta sa-i argumenteze logic felul ei de a fi. Relatia depinde de ei.
Cu femeia Pesti este greu de crezut ca poate construi o relatie de durata. Sunt destule incompatibilitati intre ei si destul de profunde. Dar nevoia ei de siguranta si forta gaseste in el un suport perfect, in schimb il poate destabiliza prin inconsecventa ei prin slabiciunile ei. Daca ea nu-si regleaza problemele cu sine si nu devine mai echilibrata il pierde si va regreta asta toata viata.