Femeia Varsator

Femeia Varsator

E cel mai înţelept să nu uiţi că femeia din Vărsător e la fel de paradoxală în dragoste cum e în toate celelalte domenii, dacă vrei să începi o relaţie cu ea. Astfel, n-o să te aştepţi să ai parte de Cosânzeana şi să te trezeşti cu Pocahontas.

Această femeie are toată fidelitatea semnelor de pământ când e îndrăgostită, dar are şi detaşarea şi lipsa de emoţie a semnelor de aer. E posibil să ai o relaţie fericită cu nativa dacă îi laşi libertatea de-a se ocupa de nenumăratele ei interese şi de a circula printre prietenii ei. Nu încerca niciodată să o legi de cratiţă sau de piciorul patului. Întreabă-i ce-au păţit pe cei care au încercat. Ea poate decide brusc că vrea să studieze baletul, să mediteze singură în munţi sau să se înroleze în Greenpeace. Îţi aminteşti povestea cu prinţesa cu plete lungi, de aur, care locuia în turn? Asta e femeia din Vărsător. Dacă îi tai cosiţele nu se va schimba absolut deloc. Ea are vise cu totul altfel decât restul lumii, aude o muzică ademenitoare în depărtări şi merge după o stea pe care majoritatea dintre noi n-au văzut-o niciodată.

Această femeie aparţine tuturor şi nimănui. Iubirea ei poate fi tandră şi pasională, dar va avea întotdeauna ceva nedefinit, care-ţi va scăpa printre degete, ca un cântec pe care nu reuşeşti să ţi-l aminteşti pe deplin. Poţi să fredonezi melodia, dar versurile îţi tot scapă din minte. Vărsătoarea pretinde cu insistenţă să fie lăsată liberă, dar loialitatea ei faţă de cineva care acceptă o iubire în aceste condiţii e fără limite. Iată o trăsătură care îţi va plăcea: ea nu va fi prea interesată de contul tău bancar, dacă nu are ascendent în Rac, Capricorn sau Taur. Banii nu sunt niciodată pe primul loc în preocupările acestei femei. Nu-i va pasă dacă nu eşti cel mai bogat bărbat din oraş, dar va dori să fii respectat într-un fel sau altul pentru realizările tale intelectuale.

Când te hotărăşti să prinzi acest fluture, nu uita că nu-şi va petrece niciodată viaţa ei imprevizibilă cu un bărbat care nu e sincer cu sine însuşi. Propriul ei cod de valori poate fi mai ciudat decât orice ai întâlnit vreodată şi cu totul altfel decât codul moral acceptat de societate, dar îl va respecta cu sfinţenie. Uraniana va înţelege că propriile tale reguli pot fi la fel de deosebite de ale ei sau ale restului lumii. Nu va avea nici o obiecţie atâta timp cât nu faci rabat de la ele. Dacă vrei o femeie pasională, ai greşit adresa. Dacă e o Vărsătoare tipică, pasiunea nu va fi punctul ei forte. Ea va considera dragostea fizică destul de plăcută dacă nu se pune prea mult accent pe ea. Cu alte cuvinte, aceste femei pot reacţiona cu o profundă intensitate în timpul actului sexual, dar dacă preferi ca relaţia să rămână platonica lungi perioade de timp, e perfect în regulă. S-ar putea ca Vărsătoarea să se teamă în mod inconştient că dorinţa simţită pentru o persoană îi va îngrădi oarecum spiritul şi o va împiedica să rămână fidelă singurei ei iubiri adevărate, libertatea. Libertatea de a experimenta şi cercetă şi libertatea de a-şi dărui timpul omenirii. Dar şi libertatea de a-şi urma toanele bizare.

Dacă vrei să-ţi construieşti o carieră politică, ştiinţifică sau educaţională, uraniana e femeia perfectă. N-ai putea nimeri mai bine, cu condiţia să nu dai peste o Vărsătoare cu influenţe opuse în harta ei natală, care adoră să şocheze oamenii mergând desculţă pe Calea Victoriei sau fumând trabucuri uriaşe în autobuz. Există unele Vărsătoare absolut scandaloase, dar nativa tipică e o încântare în societate. E graţioasă, amabilă, spirituală, inteligentă şi extrem de adaptabilă la toate straturile sociale.
În condiţii normale lipsa ei de suspiciune e un atu în plus în favoarea ei, dar dacă te prinde efectiv că-i eşti necredincios, firea ei sensibilă va fi profund rănită. Îţi vei da imediat seama din clipa în care te vei uita în ochii ei ciudaţi, visători. Dar nu va fi suspicioasă fără motiv şi rareori se va îndoi de cuvântul tău. Nativa tipică nu te va verifica după ce pleci din casă, nu te va suna la serviciu, nu-ţi va verifica batistele ca să caute urme de ruj şi nici butonii de la cămaşă ca să găsească fire de păr blond. Trădarea va trebui să-i sară în ochi ca s-o vadă.

Înainte să te repezi să te însori cu ea, trebuie spus că lipsa ei de gelozie se datorează nu doar tăriei ei de caracter. În primul rând, probabil că ţi-a disecat psihicul şi sufletul sub microscop încă de la prima întâlnire. Şi-apoi, o pasionează prea multe subiecte şi prea mulţi oameni ca să mai aibă timp să-şi bată capul cu ce faci tu după ce te scapă din ochi. Dacă Vărsătorii de ambe sexe te scapă din ochi, te cam uită. Uneori, o Vărsătoare va rămâne alături de un partener promiscuu sau cu ochi alunecoşi pentru că acesta-i oferă ceva ce ea are nevoie, aşa că se va face că nu-i vede aventurile. Pe de altă parte, dacă nu are mare nevoie de tine, tăria aceea morală va lucra împotriva ta la primul semn clar de infidelitate. Ea va pleca pur şi simplu. Nu încerca să reîncălzeşti supa, pentru că e îngheţată bocnă pentru totdeauna. Sigur, puteţi rămâne prieteni. De ce nu? Pe o astfel de femeie nu o deranjează niciodată să fie prietenă cu foştii iubiţi sau soţi. A dat uitării trecutul şi a şters complet din memorie amintirile rele.

Există o singură, ciudată, excepţie de la regulă. Ca şi bărbatul zodiei, Vărsătoarea îşi va aminti toată viaţa prima iubire adevărată. Dar numai pe prima. Te întrebi dacă îşi mai aminteşte de tine Vărsătoarea pe care ai cunoscut-o cândva? Depinde de ce consideră ea că e dragostea. Poate fi acel băiat care i-a dat ciocolată când avea nouă ani, băiatul cu care s-a plimbat prin ploaie sau băiatul cu urechi mari, care cunoştea clovnii de la circ şi o hrănea cu alune.
Rareori vei găsi o uraniană implicată într-o legătură extraconjugală. Ea poate fi tentată de asta în anumite circumstanţe ieşite din comun, dar o relaţie bazată pe necinste e împotriva firii ei. O astfel de idilă ilicită nu va dura mult şi ruptura va fi permanentă. Totuşi, există multe native divorţate. Dacă situaţia devine intolerabilă, această femeie devine brusc că de gheaţă.

Ea poate dispărea peste noapte, fără să se uite în urmă. Ele nu sunt încântate când ajung la divorţ, nu-şi doresc asta, dar nici nu e o nenorocire, aşa cum e pentru alte femei, mai sentimentale. Uranus e planeta schimbării, la urma urmelor. Deoarece e o individualistă notorie şi are nenumăraţi prieteni, uraniana nu va ezita să pornească singură la drum dacă va fi nevoie.
Fii pregătit ca ea să-ţi studieze inima până când nu-ţi va mai rămâne nici un vis neîmpărtăşit, nici un gând neanalizat. Dar nu încercă să-i diseci şi tu gândurile. Nu face parte din regulile jocului când e vorba de Vărsători. Îşi va ascunde bine motivaţiile şi uneori va avea o plăcere perversă să te bulverseze. De obicei va fi brutal de sinceră, dar nu uita! Pentru nativii acestei zodii o minciună e una şi prezentarea parţială a adevărului e cu totul altceva.

E plăcut să ştii că această femeie e destul de strânsă la pungă. E plăcut în cazul în care nu ai de gând să-i ceri un împrumut. S-ar putea să accepte o dată sau de două ori, dar dacă îţi faci un obicei din asta său nu-i dai banii la timp, poate deveni la fel de rece ca tipul de la bancă dacă nu ai plătit rata împrumutului. În rarele ocazii când va accepta un împrumut, vei primi înapoi fiecare bănuţ fără nici o întârziere, fără trucuri femeieşti. Cât despre coşmarul fiecărui bărbat privitor la contul comun pentru cheltuieli, nu vei avea de ce să-ţi faci griji, căci aceste femei nu se simt deloc bine când datorează bani.

Înfăţişarea ei e destul de derutantă. Multe Vărsătoare sunt adorabile, de o frumuseţe memorabilă. Dar sunt schimbătoare. Pot da impresia că sunt frişcă mătăsoasă, ca apoi să se transforme într-o pizză picantă cât ai clipi. Alături de Balanţe, Vărsătoarele sunt deseori cele mai frumoase femei din zodiac. În cel mai rău caz, au un chip interesant. Stilul lor de a se îmbrăca poate fi de-a dreptul şocant. Sunt unele care pot apărea liniştite pe coperţile revistelor de modă, dar nativa tipică e absolut neconvenţională în îmbrăcăminte. Poate pune pe ea haine pe care le-ar invidia o ţigancă, iar originalitatea ei poate da naştere unor combinaţii absolut trăsnite. De obicei va fi prima care va adopta o nouă modă, indiferent cât ar fi de excentrică, dar poate şi să rămână fidelă modei bunicii sau chiar străbunicii. Cu indiferenţa tipică, va combina jaboul de dantelă cu sutienul metalic gen Jean-Paul Gaultier, iar efectul poate fi destul de înspăimântător. Va purta cămaşa de noapte din dantelă la un banchet oficial, pene de struţ la supermarket, blugi evazaţi la operă, tenişi la teatru, diamante la grădina zoologică, şi va pune capac purtând o bonetă uzată din secolul trecut pe care a găsit-o într-un magazin de vechituri.

Femeia ta din Vărsător îşi va purta probabil părul într-un mod neobişnuit. Şuviţele ei sunt la fel de imprevizibile ca şi personalitatea. Le va purta împletite, în codiţe, în coc la ceafă, le va lăsa să-i curgă pe spate ca o cascadă, le va tunde soldăţeşte, le va bucla ca Shirley Temple sau le va îndrepta ca pe ciucuri. Un lucru e sigur. Părul ei va arăta ca al nici unei alte femei de pe planetă.

O conversaţie cu ea poate fi remarcabilă, ca să folosim un eufemism. Are maniere fermecătoare şi de obicei se comportă timid şi rezervat. Apoi dă peste ea un impuls uranian şi îi va ieşi pe gură o remarcă fără nici un fel de legătură cu ce se discută. Veţi vorbi despre fluctuaţiile bursei şi ea te va întrerupe din senin cu ceva de genul: „Ştiai că majoritatea preşedinţilor americani au litere duble în numele lor?”. Există un singur răspuns la o asemenea întrebare. Îi spui că ştii, enumeri câţiva şi apoi cu blândeţe, dar ferm, îndrepţi din nou conversaţia spre subiectul dinainte. Poate că alte minţi funcţionează urmând paşi logici, dar a ei zboară spre mâine, apoi revine pe altă cale spre prezent, în zigzaguri ameţitoare ca fulgerele. Din când în când va azvârli câte o frază memorabilă. Tu o vei întreba ce crede despre programul spaţial şi ea îţi va spune că în copilărie credea că stelele sunt găuri în podeaua Raiului prin care străbate lumina de dincolo. Dacă e în altă stare de spirit, vei spune că oamenii de zăpadă topiţi te întristează, iar ea îţi va spune: „Un om de zăpadă topit e doar un morman de zloată, Georgele”.

Mai întâi visătoare, apoi practică. Mai întâi timidă, apoi pusă pe scandalizat oamenii. Uranienele vor ridiculiza cu cruzime farfuriile zburătoare, apoi îţi vor spune o întâmplare cu spiriduşul cu picăţele care locuieşte pe pervazul geamului lor. Nu-i vorbi niciodată de sus unei Vărsătoare. Va detesta faptul că nu o consideri egala ta şi atitudinea aceasta o va face să se retragă şi să devină inabordabilă.

Deoarece Uranus e planeta viitorului şi copiii sunt viitorul nostru, ai putea crede că Vărsătoarele sunt mame perfecte, de la sine. De fapt, ele sunt cam confuze la început când devin mame. Nativa trebuie să se adapteze acum şi să dedice întreaga ei atenţie şi energie unei singure fiinţe umane, când ea e obişnuită să-şi împartă atenţia şi timpul în toate părţile. Deoarece e distanţa de felul ei, îi va veni greu să-şi exprime deschis afecţiunea. Mama Vărsătoare e devotată copiilor ei, dar şi oarecum detaşată de aceştia. Dar probabil că va fi prezentă la toate manifestările organizate de şcoală şi va vorbi ore întregi fericită cu prietenii progeniturilor, de la egal la egal, fără să-i domine. Copiii ei vor învăţa prin puterea exemplului ce înseamnă frăţia şi omenia.

Aceste femei nu sunt niciodată exagerat de protectoare cu copiii lor. Ele privesc cu toleranţă chiar şi cea mai şocantă confesiune a acestora. O uraniană nu va pedepsi aproape niciodată un copil pentru că a spus adevărul, indiferent de ce a făcut el. Cu lipsa ei de prejudecăţi, va câştiga încrederea celor mici. Se pricepe de minune să liniştească micuţii, indiferent că e vorba de frica de monştrii de sub pat sau de durerea de a fi ignoraţi de ceilalţi copii pe terenul de joacă. Ea ştie să le transforme lacrimile în râsete în câteva minute. Copiii tăi o vor considera veselă, amuzantă, puţin zurlie, relaxată în privinţa treburilor casnice, un mare ajutor la făcutul temelor şi blândă când sunt bolnavi. Această femeie nu îi va sufoca cu afecţiunea şi rareori îi va cicăli. Poate că Raluca nu s-a spălat pe mâini după ce i s-a spus a treia oară, dar mama ei e mai interesată de ceea ce a învăţat micuţă la ora de ştiinţele naturii.

Însă ne-am cam grăbit. Înainte să devină mamă, iubita ta Vărsătoare trebuie să devină soţie şi ca să devină soţie trebuie să o convingi că o căsnicie nu e sinonimă cu Alcatrazul, nu e o închisoare de maximă securitate. Ea nu prea se va grăbi la altar, căci nu vrea să te accepte de soţ până nu te-a cântărit, măsurat, catalogat, testat şi n-a aflat exact din ce material eşti făcut. Părerile prietenilor şi rudelor nu vor face doi bani pentru ea, deşi îi va întreba probabil ce cred despre tine, din pură curiozitate.

Presupunând că ai trecut toate testele, căsnicia cu o Vărsătoare poate fi derutantă. Va asculta amabilă când îi dai sfaturi, dar firea ei o va împiedica să urmeze îndrumările explicite. Nu poate să respecte reţetă de tort de bezea, aşa cum e incapabilă să parcheze maşină acolo unde i-ai spus tu. Ceva în mintea ei o face mereu să fie convinsă că o mică modificare va îmbunătăţi lucrurile. Are o permanenţă nevoie să experimenteze noi metode de a face cafeaua, de a-şi umple stiloul, de a-şi lega şireturile la bocanci sau de a traversa strada. Va purta un pulover întors pe dos, îşi va amesteca coniacul cu lapte, va aranja florile într-un acvariu, îşi va clăti părul cu after-shave sau va aranja o mică grădină cu pietre şi pârâiaş pe biroul tău de lucru. N-o întreba de ce. Nici ea nu ştie. Lungimea ei de undă o constituie originalul şi neobişnuitul, atâta tot. Fiindcă e atât de impersonală, nu-i va veni deloc uşor să-şi exprime verbal sentimentele, dar o dată ce a găsit partenerul potrivit, căsnicia nativei e de obicei un model de fericire.

Vărsătoarea ta poate pluti prin zilele şi nopţile ei cu graţia unei mândre lebede, dar se poate purta ca un urs împiedicat în situaţii romantice. Pentru nativă, graniţa dintre iubire şi prietenie e aproape inexistentă. Cântecele de amor despre oameni care nu au ochi decât unul pentru altul i se par stupide. Lumea e plină de atâtea miracole încât i se pare o tâmpenie ca două perechi de ochi să piardă vremea holbându-se unii la alţii. Te va lăsa bucuroasă să o iei de mână şi să mergi alături de ea în timp ce ea priveşte încântată şi fericită răsăritul de soare, o maşină veche, calul lăptarului, un container galben de gunoi, o bufniţă împăiată sau un balon roşu rămas agăţat de clopotniţa bisericii. Dar nu-i distrage atenţia cu prea multă intimitate. Las-o să hoinărească singură prin lumea ei miraculoasă atunci când asta vrea şi ea nu te va lua niciodată la întrebări despre serile petrecute cu băieţii.

Cele mai rapide metode de a scăpa de ea sunt să dai dovadă de gelozie, posesivitate sau bigotism, să fii critic, obtuz sau ultraconservator. În plus, va trebui să-i placi prietenii, care sunt de toate mărimile, felurile şi culorile.
Uneori are momente bruşte de inspiraţie, iar intuiţia ei e remarcabilă.

Raţionamentul ei poate că nu pare solid şi practic la început, pentru că ea vede cu luni şi ani înainte. Vărsătoarea locuieşte în ziua de mâine şi poţi vizita acel tărâm doar prin intermediul ei. Ce spune se va adeveri, indiferent de întârzieri sau obstacole. Cred că, la urma urmelor, asta e cel mai deosebit lucru la femeia din Vărsător. E puţin vrăjitoare.

Citeste si: Nativul Varsator   Barbatul Varsator   Alte zodii