Barbatul Varsator

Barbatul Varsator

Ca să intrăm direct în miezul problemei, nu te aştepta ca un bărbat din zodia Vărsătorului să se comporte aşa cum se comportă oamenii îndrăgostiţi. Dacă faci greşeala asta vei avea parte de o crudă trezire la realitate. Când e vorba de prietenie, el e tot ce ţi-ai putea dori: cel mai bun prieten, un confident de încredere. Dar dragostea… După cum spunea un Vărsător pe care l-am cunoscut: „Oricine poate avea o fată, dar dragostea e cu totul altceva”. În cazul acestor bărbaţi, asta e foarte adevărat.

Tocmai când se poartă ca şi cum nu te-ar plăcea, atunci e pe punctul de-a se îndrăgosti nebuneşte de tine. Logic! Vărsătorul place pe toată lumea. El se va referi chiar şi la cel mai mare duşman al lui ca fiind „prietenul meu”. Aşa că atunci când spune că nu place pe cineva, asta are o semnificaţie mai adâncă. Simpla descoperire a acestei semnificaţii îţi va lua ceva timp.
Nativul nu vrea să-şi dezvăluie adevăratele sentimente, deşi ocupaţia lui favorită e descoperirea sentimentelor ascunse ale altora. Propriile lui reacţii şi motive sunt complexe şi are de gând să le păstreze aşa, chiar şi numai pentru plăcerea de-a te păcăli. Acest bărbat va trăi multe experienţe ciudate atât prin dragoste cât şi prin prietenie şi le va analiza cu aviditate pe fiecare. Până reuşeşti să ajungi cu el la altar, nici tu nu eşti decât un alt experiment, oricât ţi-ar fi de greu să accepţi asta. Nu te descuraja. Poate fi păcălit, în ciuda precauţiei lui. Dar, înainte să-ţi începi tentativa de a-l păcăli, ai face bine să încerci să înveţi cum să faci faţă atitudinii lui unice faţă de oameni.

El e un spirit gregar, aşa că munca în echipă e ceva firesc pentru el. Vărsătorul înţelege regulile fair play-ului ca şi cum le-ar fi inventat el însuşi şi le aplică în relaţiile personale. El e interesat de orice, pentru că dragostea lui pentru oameni e atât de impresionantă. Pentru un astfel de bărbat, toţi oamenii sunt deosebiţi, chiar şi cei pe care nu i-a cunoscut încă. Foarte puţini dintre nativi sunt egoişti sau meschini. Dar chiar şi aceştia pot reveni la calea cea dreaptă dacă li se atrage atenţia cu blândeţe asupra acestor defecte. Vărsătorii nu suportă să li se spună că sunt obtuzi.

Uranianul are idealuri neobişnuit de înalte, datorită codului sau moral rigid, care nu trebuie neapărat să coincidă cu cel general acceptat de societate. Cu siguranţă va avea o viaţă plină de schimbări, controverse şi evenimente neaşteptate. Totuşi, vei avea alături de el parte de momente de seninătate deplină, cum nu vei avea cu nici un alt semn al zodiacului. O dată ce trece peste şocul descoperirii că a permis ca o femeie să devină mai interesantă în ochii lui decât tot restul omenirii, el poate deveni un iubit extrem de atent. Partea periculoasă e înainte de a depăşi şocul respectiv. Deoarece e atât de obişnuit să-şi neglijeze problemele personale în favoarea celor ale majorităţii, poţi spera că ceva din această atitudine se va transfera şi în viaţa lui amoroasă. Însă nu conta pe asta. E la fel de posibil ca acest bărbat să-şi dea brusc seama că şi-a dedicat toată loialitatea ţie, când sunt atâţia oameni în lume care au nevoie de el. În acest caz, se va trage înapoi de lângă tine pentru a-şi dovedi că nu a pierdut dragostea pentru prieteni şi restul omenirii prin devotamentul faţă de tine.

Mereu pornit pe analizat, Vărsătorul se va întreba deseori: „Ce-o fi vrut să spună prin asta?” şi nu se va potoli până nu va afla. Cea mai mică umbră de mister îl scoate din minţi, aşa că nu te lăsa păcălită de nonşalanţa lui. Când simte că i se ascunde ceva, pur şi simplu nu va dormi noaptea până când nu va dezlega misterul. Există întotdeauna posibilitatea să fie dezamăgit de ceea ce descoperă, aşa că ai grijă să nu ţii ascunse decât lucruri care merită efortul de a fi descoperite. Dacă nu, el nu se va jena să-şi exprime dezamăgirea şi va pleca în căutarea unui nou mister.

Fata care vrea să pună mâna pe el va trebui să-l intrige mai întâi. O carte deschisă nu-ţi va stârni niciodată curiozitatea. El e atras de paginile închise, dacă se poate chiar lipite între ele. Când o femeie îl ignoră sau îşi ascultă propria raţiune când e vorba să ia decizii (cel puţin la început), el va face ochii mari şi chipul lui va căpăta expresia alertă a unui ogar pus pe căutare. De ce e atât de afectată emoţional de cutare lucru? (După cum vezi, poţi să fii emotivă atâta timp cât nu explici de ce). Chiar e atât de schimbătoare sau doar joacă teatru? De ce pune pe ea atâta parfum şi machiaj şi apoi se simte insultată când o fluieră pe stradă Leii, Săgetătorii şi Scorpionii? Vrea să atragă atenţia bărbaţilor sau nu? E o puritană sau o promiscuă? Examinările, întrebările şi testele vor flata la început femeia, fireşte, dar când vede că e la fel de curios în legătură cu chelneriţa care tocmai le-a adus cafelele sau cu vânzătorul de lozuri, îi cam trece entuziasmul. Sentimentul de insectă prinsă sub microscopul rece al unui savant nu e tocmai o senzaţie care să facă să palpite de amor inima unei fete. Aşa că va ajunge să se îndrepte spre un alt bărbat, mai pasional sau mai terestru, iar Vărsătorul va suspina vreo două secunde, după care se va orienta spre următoarea lui investigaţie romantică. Asta dacă nu i-a stârnit interesul vreo nouă invenţie sau o idee originală, caz în care femeile vor trebui să mai aştepte.

Bărbaţii acestei zodii pot fi înduioşător de blânzi şi docili, dar nu cumva să uiţi că această suprafaţă calmă e doar un miraj, ca şi aparenta lui maleabilitate. Nu va tolera nici o fărâmă de oportunism la o femeie. Dacă uranianul crede că e exploatat, acel farmec al lui se poate evapora atât de repede încât nici n-o să-ţi dai seama ce se întâmplă. Înspăimântător e faptul că un nativ extrem de supărat e capabil de acţiuni şocante. Şi mai înspăimântător e faptul că s-ar putea să-l ierţi. N-o face! Sau cel puţin nu-l ierta mai mult de o dată. El admiră o femeie tare pe poziţii, dacă nu e prea masculină şi-l lasă să zboare pe unde-i place, nestânjenit de promisiuni dezgustător de sentimentale şi acuzaţii înlăcrimate. Cât despre amintitele acţiuni şocante trebuie, totuşi, să pomenim aici ca de obicei Vărsătorii sunt extrem de galanţi cu sexul opus. Dar, uneori, luaţi de val, s-ar putea să uite să facă distincţia dintre cele două sexe. În plus, adaugă la asta imprevizibilitatea uraniană şi ai şanse să te trezeşti cu o jumătate de grapefruit azvârlită în faţă dacă îl scoţi din sărite.

Vărsătorul are toate şansele să atingă o poziţie prestigioasă în cursul vieţii. Fie că e doar un trofeu pentru performanţele la fotbal într-un campionat al liceelor, sau o diplomă că e cel mai înalt om din judeţ, el va primi o recunoaştere de un fel sau altul a meritelor sale. Mulţi Vărsători ajung chiar să câştige premii de mare prestigiu, cum ar fi Nobelul. Pe de altă parte, un mare procentaj de nativi fac vizite săptămânale la psihiatru. Poate fi destul de dificil de sesizat diferenţa între cele două grupuri.
Unii dintre bărbaţii acestei zodii au un fetiş pentru curăţenie, căci ei au o teamă aproape nevrotică de microbi şi boli. Nativul e în stare să lase aceste fobii să se strecoare şi în viaţa lui amoroasă, deşi uneori acest lucru e inconştient. Să nu te miri dacă se plânge că e alergic la fardul tău de pleoape şi că îl face să strănute. Uranienilor le apar din senin alergii exact la lucrurile pe care preferă să le evite şi sunt în stare să păcălească până şi doctorii.

El nu e genul care să-ţi facă curte cu gesturi extravagante. Nu-ţi va veni la uşă cu haine de nurcă şi diamante, dar viaţa alături de el poate fi la fel de sclipitoare şi fără pietre preţioase. Poţi să te aştepţi din partea lui să-ţi ofere la prima întâlnire o cutie cu alune spunându-ţi că şi-ar dori să fi fost smaralde, pentru ca, mulţi ani mai târziu, să-ţi ofere o cutie cu smaralde, spunându-ţi că şi-ar dori să fi fost alune. Cine mai are nevoie de diamante?

Acum e momentul să privim în faţă partea cea mai rea. Spre deosebire de Rac, Capricorn, Leu sau Balanţă, Vărsătorul nu aşteaptă nerăbdător însurătoarea aşa cum un copil aşteaptă desertul. La drept vorbind, majoritatea evită însurătoarea cât pot de mult. Rareori se găseşte vreun nativ care să fi făcut acest pas la tinereţe. De obicei acest impas începe prin faptul că Vărsătorul porneşte într-o iubire de la o frumoasă, superbă prietenie, sentiment de care îi e mult mai uşor să se desprindă mai târziu. Acest bărbat alege o fată care ştie să fie şi o bună camaradă şi care poate ţine pasul cu subiectele care îl interesează, inclusiv fotbalul, rebusul, caii de rasă, licuricii şi pergamentele de la Marea Moartă. De ce? Simplu. Cu atâtea lucruri de discutat rămâne mult mai puţin timp pentru amorul fizic, care îl poate face să se implice serios într-o relaţie. Idealul lui e femeia care îi e şi prietenă şi care nu are pretenţii emoţionale de la el. Unde poţi ajunge pornind de la această situaţie? De obicei, nicăieri.

Bărbaţilor acestei zodii le vine de obicei foarte greu să exprime fizic afecţiunea. Probabil că vei avea mult de aşteptat până la primul sărut. Sigur, vei constata că a meritat aşteptarea, iar suspansul va face totul şi mai deosebit. Dar el se va agăţa de iluzia că e implicat într-o relaţie plăcută, neriscantă şi platonică mult timp după ce o asemenea relaţie amicală a devenit imposibilă pentru tine.

Chiar şi după ce şi-a adunat curajul să spună „Te iubesc”, el va evita căsătoria folosind toate scuzele şi tertipurile inventate de mintea umană. Când le va termina, va inventa el unele total noi şi pline de imaginaţie. Îţi va explica răbdător că nu te poate întreţine financiar la nivelul pe care-l meriţi, că părinţii lui au nevoie de el acasă sau că nu e destul de bun pentru tine. Dacă nici astea nu ţin, va susţine că viitorul e prea nesigur, cu încălzirea asta globală şi cu poluarea… Dacă e transferat undeva la Polul Nord? Ai putea muri de pneumonie acolo şi el va jeli tot restul vieţii!

Dar nu e totul pierdut. Deşi se căsătoresc târziu, Vărsătorii se căsătoresc până la urmă. De obicei după ce ultimul lui prieten a pornit în călătorie de nuntă, nativul se trezeşte că mariajul e un mister pe care alţii l-au rezolvat, iar el nici nu s-a apucat să-l investigheze. Fireşte că nu suportă gândul acesta şi poc! sare cu cererea în căsătorie. Brusc, desigur.
La începutul legăturii s-ar putea să ajungi la concluzia că trebuie să-i dai o lecţie şi te hotărăşti să-l laşi să creadă că te-a pierdut în favoarea unui peţitor mai agresiv. Dă-mi voie să te avertizez că pierdută s-ar putea să rămâi. Uranianul tău cu inima frântă mai degrabă va vărsa în tăcere câteva lacrimi şi-şi va spune că a câştigat cel mai bun, decât să dea buzna după tine, ca să te aducă înapoi, cu ochii arzând de pasiune. Se va resemna să trăiască fără tine cu o insultătoare uşurinţă. Ba chiar va pune probabil insuportabilă întrebare: „Crezi că putem rămâne prieteni?”. Dacă spui categoric NU, probabil că va ridica din umeri şi se va îndepărta încet. Dacă spui da, veţi reveni de unde aţi pornit: la prietenie.

Nativul nu e în stare să fie gelos. El va avea încredere în tine până când îi dovedeşti că nu eşti de încredere. Nu fiindcă e naiv, ci pentru că firea lui analitică l-a lămurit deja în privinţa caracterului tău. Dacă nu sunt influenţe grave în hartă stelară de la naşterea lui, e incapabil de suspiciuni nefondate şi posesivitate. Dacă simte totuşi uneori ghimpele geloziei, tu nu vei şti niciodată. Cât despre el, va fi rareori, dacă nu niciodată, necredincios la modul propriu, fizic, în primul rând pentru că subiectul sex, deşi îl interesează, nu-l obsedează. S-ar putea să găseşti vreun Vărsător care petrece mult timp gândindu-se adânc la sex, dar poţi să fii aproape sigură că are ascendent în Scorpion şi, chiar şi aşa, sunt puţine şanse să alerge efectiv după fuste.

O dată ce un nativ şi-a ales o parteneră de viaţă, din punctul lui de vedere poate să se concentreze asupra altor lucruri mai importante. Se poate relaxa şi poate studia în linişte chestiunea relaţiilor dintre sexe.

Dacă în relaţia voastră apare o problemă care-l face să se simtă vinovat, va rupe legătura brusc, deşi îl va durea îngrozitor. Situaţiile care pot duce la un asemenea deznodământ ar putea fi aproape orice, de la faptul că părinţii tăi nu sunt de acord cu legătura voastră, până la diferenţă de religii dintre voi sau un fost iubit al tău la care încă mai ţii, o promisiune pe care şi.a făcut-o lui însuşi când avea opt ani sau ceva ce a citit într-o carte. Indiferent ce e, va trebui rezolvat dacă vrei ca intimitatea dintre voi să se refacă, chiar dacă dragostea dintre voi e scrisă în stele. Vărsătorii zac în beznă şi-şi ling rănile inimii dacă prietenii nu-i observă şi nu încep să le pună întrebări.

E în stare să aştepte până la nouăzeci de ani că se reînnoade relaţia, chiar dacă ţie ţi se pare cam mult. Partea cea mai proastă e că nu-ţi va spune niciodată care a fost motivul rupturii. Pervers cum e, te va lăsa să crezi că totul a fost doar o aventură superficială şi va ascunde adevărul – că totul a fost real – până într-o zi, cândva, în viitor, când e convins că va veţi ierta şi împăca. E crud, dar aşa e jocul lui. Singura ta alinare va fi că şi el suferă în felul lui. Probabil că vei fi complet zăpăcită când vei simţi că îţi transmite în felul ciudat, tipic uranienilor, sentimente profunde, în timp ce acţiunile lui de suprafaţă te resping. Nu prea ai ce face, căci el conduce jocul. Poţi doar să încerci să inventezi un nou mister cu care să-l tentezi sau să ai un succes uluitor care să-i stârnească curiozitatea şi să-l facă să vrea să vorbească din nou cu tine, cum ar fi să devii prima femeie care a ajuns pe orbita planetei Venus.

Nu că asta i-ar schimba sentimentele faţă de tine. Dacă te iubeşte cu adevărat, te va iubi chiar dacă n-ai să orbitezi mai departe de alimentara din colţ. Probabil că te-ai prins de-acum că un uranian poate fi foarte încăpăţânat când e vorba de iubire. Fixismele lui în probleme de inimă te pot trimite direct la balamuc sau în braţele altcuiva, din disperare. Singurul lucru pe care poţi să-l faci e să speri că vei fi tot atrăgătoare la nouăzeci de ani sau apucă-te să studiezi orbita planetei Venus.
Să nu te superi dacă va veni acasă noaptea târziu, chiar şi după ce v-aţi căsătorit. Prietenia e foarte importantă pentru el, iar dacă prietenul e de sex feminin ar fi mai bine să ignori acest aspect. La drept vorbind, probabil că şi lui i se pare irelevant. Dacă-i pui o întrebare directă, îţi va spune adevărul. Dar, dacă îl întrebi din nou, suspicioasă, va crede că nu te interesează adevărul, aşa că va inventa nişte poveşti detaliate şi absolut nebuneşti, ca să te înveţe minte şi să-ţi rozi unghiile după aceea, gândindu-te cât din ce ţi-a spus a fost adevărat. Ai să înveţi repede lecţia. Nu fi jignită când e într-o dispoziţie solitară. Se va întoarce mai cald şi mai afectuos ca oricând ca să-şi împărtăşească visele solitare cu tine.

Deşi nu e interesat de bani, există câţiva Vărsători care au milioane, în general fie pentru că le-au picat în braţe, fie pentru că în cercetările lor necontenite au descoperit ceva cu totul nou, care le-a umplut contul din bancă. Oricum, cu acest bărbat vei avea parte numai de surprize. Nu fi extravaganţă, căci nu-şi va reveni niciodată dacă arunci banii pe fereastră, dar uneori are accese de generozitate care te vor uimi.

Pentru copii uranianul va fi un bun prieten, care nu se satură să-i asculte, căci tot ce fac ei i se pare fascinant. Va face calcule complicate pentru a descoperi ce capacitate pulmonară trebuia să aibă lupul din poveste pentru a dărâma dintr-o suflare casele celor trei purceluşi şi-şi va bate capul cu compoziţia mixturii folosite de vrăjitoare pentru a otrăvi mărul oferit Albei ca Zăpada.
Nu permite carierei tale să te facă să-l neglijezi. În plus, nu e genul de bărbat care să tolereze prezenţa prea îndelungată a prietenelor tale în casă şi nici nu va suporta să te vadă stând la televizor sau citind când el te-a rugat să-i cauţi vechea minge de baschet. Unul dintre cele mai importante motive pentru care s-a însurat cu tine a fost ca să fii acolo pentru el, ca să-i faci piure, să-i coşi nasturii la cămaşă şi să-i scoţi aşchiile intrate în deget. Din punctul lui de vedere, o femeie e o soţie şi o mamă bună dacă se ţine tot timpul de aceste ocupaţii. Dar el e atât de plin de idei interesante şi de surprize, încât nu-ţi va mai trebui o altă ocupaţie, mai ales că poate fi cu adevărat nesuferit când se simte neglijat.

Deşi e atât de realist, Vărsătorul nu va uita niciodată prima lui iubire adevărată. Aceşti bărbaţi se însoară deseori cu iubita din copilărie, chiar dacă trec ani de zile până se reîntâlnesc. S-ar putea să uite de aniversarea nunţii voastre, dar îţi va aduce violete în ianuarie. Crăciunul poate fi oricând, nu neapărat pe 25 Decembrie. Pot trece luni fără să-ţi spună un cuvânt afectuos, ca într-o dimineaţă, când îi faci omletă, să se uite adânc în ochii tăi şi să spună „Ai idee cât eşti de frumoasă?”. Şi va fi ceva în vocea lui care va face să ţi se înmoaie genunchii. Zurgălăi pe plajă, zile de naştere sărbătorite în zori, curcubee la miezul nopţii, ouă de Paşte în zăpadă şi lumânări pe tort aprinse în vârful unui gigantic carusel. Ai grijă, însă. Poţi să te şi pierzi în Tara Minunilor.

Citeste si: Nativul Varsator   Femeia Varsator   Alte zodii