Femeia Taur

Femeia Taur

 

Citeste si: Nativul Taur   Barbatul Taur   Alte zodii

 

Din multe puncte de vedere, femeia din Taur e pâinea lui Dumnezeu, o combinaţie a multora dintre calităţile rare pe care orice bărbat le caută şi rareori le găseşte într-o femeie. Chiar dacă are un temperament violent, care poate face un bărbat puternic să o rupă la fugă sau să se ascundă sub masă, ea nu va izbucni ca o tornadă devastatoare decât dacă e grav provocată. În mod normal, dacă n-o chinuieşti peste limitele răbdării umane sau dacă soarta nu-i oferă o mâna îngrozitor de proastă, ea îşi va juca cinstit cărţile, cu un calm admirabil. Sinceritatea şi onestitatea ei nu sunt ştirbite de nici un fel de jocuri, lacrimi şi alte trucuri tipic feminine.

Fata din Taur are mai mult curaj moral şi emoţional decât mulţi bărbaţi duri, dar are suficientă încredere în sine ca să te lase pe tine să fii şeful, dacă asta vrei. Dacă nu, va prelua controlul şi va conduce ea totul, dar ar prefera de o mie de ori ca situaţia să fie inversată. Ea caută un bărbat adevărat, pentru că ştie că e o femeie adevărată şi e mândră de asta. Pentru ea, a fi femeie nu înseamnă neapărat să flirteze tot timpul, să aibă creier de găină sau să fie o pisicuţă miorlăită care face pe fragila şi neputincioasa ca să obţină ce vrea. Îţi vei da seama repede că are opinii proprii şi un creier suficient de puternic ca să nu fie nevoie să recurgă la şiretlicuri ca să atingă un obiectiv.

O femeie Taur are atâta autocontrol încât ar putea ţine în loc un întreg atelaj de cai (asta ca să-ţi faci o idee despre forţă voinţei ei ascunse), dacă hotărăşte să şi-l exercite. Dacă are un ascendent în Berbec sau Leu, ea poate fi uneori capabilă de cruzime sau dese furtuni emoţionale, iar dacă are influenţe din Peşti sau Gemeni ar putea fi mai agitată şi nehotărâtă decât alte femei Taur. Dar femeia tipică a acestui semn da, de cele mai multe ori, dovadă de reţinere în toate domeniile. Acesta e un lucru bun, căci exteriorul ei placid ascunde o senzualitate atât de puternică încât trebuie ţinută puţin în frâu.

Bărbaţii apreciază întotdeauna tendinţa ei nobilă de a lua oamenii aşa cum sunt, fără să-i judece. Femeia Taur se simte la fel de bine în compania unui savant care studiază muscă Ţeţe în Congo, ca şi în cea a unui înghiţitor de săbii de la bâlci, atâta timp cât aceştia fac ceea ce îşi doresc şi îşi exprimă astfel personalitatea. Când întâlneşte o persoană pe care o antipatizează, nu declanşează o campanie de distrugere a persoanei respective, ci pur şi simplu o evită.

Această femeie îşi poate trata duşmanii cu o indiferenţă glacială, dar dacă te numeri printre prietenii ei îţi va fi loială indiferent de perioadele prin care treci. Hotărârea cu care îţi este alături la bine şi la greu face ca relaţia dintre Damon şi Pythias să pară o cunoştinţă întâmplătoare. Poţi să circuli prin oraş cu trotineta, să te caţări pe un catarg de steag, să ajungi la mititica sau să te duci la birou cu margarete puse după urechi, ea va găsi întotdeauna o modalitate de a-ţi justifica gesturile, căci eşti prietenul ei.

Dar dacă nu îi acorzi în schimb acelaşi devotament total va sta îmbufnată într-un colţ, ca un nor negru, apăsător, plin de sentimente reprimate. Însă asta nu are nici o legătură cu gelozia. Femeia Taur nu va lua în serios hobby-ul masculin al privitului după fete. Spre deosebire de Leoaice sau de cele din semnul Berbecului, fata noastră nu se va face purpurie la faţă de furie de fiecare dată când admiri în mod deschis o fată drăguţă. E nevoie de mult mai mult decât un flirt uşor sau un sărut aplicat pe obrazul unei bune prietene ca să-i stârneşti furia taurină. Dacă depăşeşti limita a ceea ce consideră ea că ar fi fair play se poate transforma într-un monstru al terorii, dar graniţa respectivă e trasată cu linii foarte generoase. Deci poţi să îi faci cu ochiul drăgălaşei casieriţe de la magazin, dar nu îi pune prea mult răbdarea la încercare, căci, deşi pare nesfârşită, îşi are, totuşi, limitele ei. Dacă n-ai văzut-o niciodată furioasă, fă bine şi nici n-o stârni!

Femeia din acest semn nu e dominată de scopuri strict intelectuale. Asta nu înseamnă că nu e inteligentă. Dimpotrivă, mintea ei poate ţine piept cu succes celor mai deştepţi bărbaţi sau femei, doar că nu i se pare crucial să înţeleagă teoria relativităţii şi nici nu o interesează foarte mult să se piardă în discuţii abstracte. Nu e nici impresionată, nici încântată dacă faci colecţie de diplome universitare. Una singură e suficientă ca să-i câştigi respectul. Pentru ea sunt esenţiale bunul simţ, simţul practic şi capacitatea de a înţelege esenţa oricărui subiect. Femeia Taur tipică nu e o intelectuală care citeşte filozofie din pură plăcere, iar ideologiile complicate nu sunt punctul ei forte. Picioarele îi sunt ferm înfipte în pământ. Ea e o creatură strict fizică. Asta îl va interesa cu siguranţă pe cititorul bărbat, dar ca să o intereseze şi pe ea un obiect sau o idee, aceasta trebuie să-i încânte simţurile fine. Dacă încerci să o convingi spunându-i că “e bine pentru ea”, că “toată lumea face asta”, sau că “o va stimula intelectual” nu vei reuşi decât s-o faci să caşte. Ca să reacţioneze cu entuziasm sincer, ea trebuie să găsească o formă sau alta de satisfacţie senzuală în tot ce face.

Nu prea vei vedea o femeie Taur îndesind nişte flori artificiale într-o vază. Florile ei trebuie să fie adevărate, să aibă textură şi parfum cinstite. Îi plac buchetele uriaşe de flori de sezon dintre cele mai simple – de câmp, dacă se poate. Parfumul ei e de obicei exotic şi persistent, deşi unele femei Taur înclină spre cealaltă extremă şi preferă ca părul şi pielea să le miroasă a extrem de curat… şi atât. Această fată e vizibil mişcată de cearşafurile proaspăt spălate, îmbibate de dulcele miros al soarelui sau de aromă delicioasă a pâinii coapte în cuptor. O sensibilizează puternic mirosul cernelii tipografice de pe ziarul de dimineaţă, parfumul îmbătător al ierbii proaspăt tunse după o ploaie primăvăratică sau aroma de frunze arse toamnă. De aceea, dacă o scoţi în oraş, ar fi spre binele tău să-ţi cumperi un aftershave de calitate, să-ţi bagi în buzunar o frunză arsă, să-ţi dai cu un strop de cerneală tipografică după urechi şi să dai drumul la aspersoare înainte să o săruţi în faţa uşii, când o aduci acasă.

Izurile neplăcute au un efect la fel de puternic asupra ei, dar în sens invers. Mirosul de peşte proaspăt prins nu o va deranja cu nimic, căci e natural, dar cel de peşte prăjit… e cu totul altă mâncare de peşte. Şi culorile reuşesc să-i îmbete simţurile, mai ales cele intense. Fiecare nuanţă de albastru, de la fumuriu la indigo, îi va slăbi rezistenţa opusă eforturilor tale de seducţie. La fel şi trandafiriul şi rozul. Poartă o cravată albastră sau o cămaşă roz când te duci la ea în vizită, dar ai grijă să nu le porţi împreună. Nu uita că are un simţ înnăscut al armoniei şi nu e recomandabil să arăţi ca un tort pentru copii preşcolari.

Mâncarea ei are neapărat gustul care trebuie şi de obicei pune condimente şi ierburi aromatizante din belşug (doar dacă nu are ascendent în Fecioară sau Capricorn). Ai grijă să o duci la restaurante cu bucătari excelenţi, căci cu un hamburger turtit şi o supă chioară nu ai nici o şansă la inima ei. Dacă eşti cu adevărat un tip norocos, te va invita ea la o cină preparată în casă şi cu siguranţă o vei cere de nevastă înainte să apuce să servească desertul. Fata asta nu-şi pune şorţul doar ca să facă frigănele, aşa că e întotdeauna o idee bună să nu mănânci nimic înainte de a trece pe la ea. Bucătăria ei poate fi o adevărată capcană pentru bărbaţi.

Sunetele armonioase şi imaginile frumoase o atrag ca un magnet. Majoritatea femeilor tauriene au un pronunţat talent pentru arte sau o fină capacitate de apreciere a lor. Când vorbeşte la telefon, desenele pe care le face fără să-şi dea seama sunt schiţe în toată regula. Ca să fii sigur că va fi o întâlnire reuşită, du-o la un concert sau o expoziţie. O femeie Taur care să nu fi fost niciodată la ţară şi căreia să nu-i placă pescuitul şi călăria este un caz rar.

Cu toată senzualitatea ei, în suflet ea rămâne un băieţoi. Mama Natură o atrage irezistibil cu chemarea ei, iar fata din acest semn o strânge cu voluptate la sân. Dacă vrei să fii beneficiarul aceluiaşi tratament, nu pune muzică zgomotoasă şi dizarmonică în prezenţa ei, nu mânca usturoi înainte de întâlnire şi nici nu purta culori care se bat cap în cap. În sfârşit, simţul tactil o face pe femeia Taur să se plângă că puloverul tău e aspru şi neplăcut la pipăit. Aproape că e în stare să-ţi spună ce culoare are o ţesătură doar atingând-o cu ochii închişi. Materialele purtate de ea sunt moi şi delicate la atingere, niciodată iritante şi se îmbracă simplu şi cu gust. Natura ei senzuală probabil că nu include purtarea de lenjerie extrem de sexy şi complicat croită şi nici haine prea sofisticate. Preferă stilul sport şi îmbrăcămintea practică, scumpă, fără zorzoane şi ornamente, căci la ea confortul e pe primul plan.

Această femeie e rareori pretenţioasă, iar starea ei emoţională e în general echilibrată, realistă şi plăcută. Oamenii sunt atraşi de atitudinea ei directă, deschisă, la fel de relaxantă ca o baie fierbinte. Ea adoră căzile cu apă fierbinte, plină de spumă parfumată, loţiuni şi uleiuri, aşa că baia ei va arăta probabil că apartamentele Cleopatrei.

Probabil că vei afla pe pielea ta ca unei femei tauriene nu-i place să fie contrazisă, mai ales în public. Nu uita că îi place să facă lucrurile pe îndelete. Dacă o grăbeşti se va înfuria şi nu-ţi doreşti asta.

Maternitatea i se potriveşte de minune. Îi va alinta pe bebeluşi şi va adora copiii foarte mici, dar când progeniturile se fac mai mărişoare e posibil ca mama lor să devină prea severă şi pretenţioasă, căci îi vine greu să accepte schimbările derutante ale adolescenţei. Mama tauriană se înfurie când e încălcată disciplina. Nu va suporta sfidarea şi nu va tolera lenea şi neglijenţa, aşa că cei mici vor trebui să-şi ţină camerele în perfectă ordine. În afară de aceste impedimente, ea va fi un părinte bun; copiii şi-o vor aminti că fiind în primii ani o figură caldă, protectoare, iar la maturitate o prietenă cu mult simţ al umorului. Anii intermediari, când nerăbdarea adolescentină se va ciocni cu încăpăţânarea Taurului, pot lăsa unele amintiri neplăcute.

Femeia din acest semn nu e niciodată o miorlăită. Rareori se va plânge de ceva. E genul care va munci ca să-şi întreţină soţul în facultate sau care îşi ia o a doua slujbă când familia e în criză financiară, fără să facă deloc caz de asta. Ea e în stare să se urce pe o scară ca să răzuie vopseaua sau să văruiască, cu aceeaşi forţă ca un bărbat, dar are absolută nevoie de somnul ei de după amiază pentru a-şi păstra puterile.

Va merge mândră alături de bărbatul din viaţa ei, fără a-l depăşi sau a sta în umbra lui. Multe soţii din Taur îşi ajută soţii la studii sau la lucru. Nici prin cap nu le trece să fie întreţinute fără a contribui cu nimic la bunăstarea familiei şi vor fi profund nefericite alături de un bărbat al cărui aport la problemele casei e nul. Ele detestă orice formă de slăbiciune. Bărbatul care se însoară cu o femeie a acestui semn nu se va alege cu o plângăreaţă sau o vânătoare de avere. Ea va aştepta de la el să aducă banii în casă şi să gestioneze cu cumpătare finanţele familiei.

Va pretinde calitate maximă la aparatură, mobilă şi mâncare, dar va fi cu ochii în patru după chilipiruri şi e dispusă să aştepte pentru a-şi cumpăra un obiect de lux îndelung râvnit. O impresie bună e importantă pentru ea, aşa că îşi va încuraja soţul să invite la cină oameni influenţi. Ea va fi însăşi esenţa ospitalităţii, considerând evenimentul o investiţie pentru viitor. Femeia Taur poate insufla cu tandreţe forţă bărbatului ei când acesta se consideră învins şi e la fel de pricepută la repararea unei siguranţe sărite ca şi la prepararea unei plăcinte cu vişine. În inima ei e întotdeauna destul loc şi destulă dragoste pentru a primi în căminul ei străini şi rude, iar casa ei va fi un refugiu cald şi luminos în mijlocul furtunii.