Barbatul Taur

Barbatul Taur

 

Citeste si: Nativul Taur   Femeia Taur   Alte zodii

 

Probabil că îţi imaginezi că bărbatul tipic din Taur e un om tăcut şi practic, de bun simţ şi realist ca o pereche de papuci de casă. Aşa şi e. În plus, vei observa că nu se aruncă cu capul înainte când vrea să intre în acţiune, ci e tacticos şi precaut. La fel de adevărat. Prin urmare, deduci tu, e logic să presupui că nu e prea romantic. Cu desăvârşire fals. Cine ţi-a băgat în cap că poţi analiza personalitatea taurină folosind doar logica? Probabil vreun tip din Balanţă care vrea să te impresioneze! Ei, bine, greşeşte! Logica nu e de prea mare ajutor când încerci să dezlegi misterul unui simbol puternic şi masculin cum e cel al Taurului, care e condus de o planetă paşnică şi iubitoare ca Venus. Trimite-l pe deşteptul din Balanţă înapoi în bibliotecă!

E posibil ca Taurului să-i ia mult timp să decidă dacă vrea să fii femeia lui. El nu e genul care să facă un triplu salt în piscina iubirii ca să descopere în cădere că cineva a uitat să umple bazinul. Dar o dată ce s-a hotărât că tu eşti aleasa şi-şi pune în cap să te cucerească, iubitul din Balanţă va părea un şcolar stângaci pe lângă el. Îi va face de râs chiar şi pe Leul îndrăgostit şi pe pasionalul Scorpion. Acest bărbat Taur raţional, practic, lent şi hotărât e capabil să-ţi trimită câte un trandafir roşu în fiecare zi până când vei accepta propunerea lui, fie ea de căsătorie, de ieşire împreună sau de orice fel.

Poate chiar să scrie un cântec sau o poezie romantică şi să ţi-o trimită sfios, fără să o semneze, ştiind că vei ghici expeditorul. Taurul poate fi un iubit tandru, blând şi protector. Firea lui senzuală îl face sensibil la parfumul tău, la fineţea pielii tale şi moliciunea părului tău. Poate că n-o să-ţi spună asta în faţă folosind cuvinte înflorite, dar va găsi o modalitate să-ţi transmită mesajul. Simţul lui tactil e foarte puternic. Acest semn de pământ e plin de contradicţii în viaţa amoroasă. Taurului îi va plăcea să te vadă îmbrăcată în blănuri luxoase şi culori intense. Îţi va cumpăra un buchet parfumat de violete proaspete de la bătrânică din colţ, căreia îi va lăsa în coş un bacşiş generos pentru că-i aminteşte de mama lui. Însă tu nu-i vei aminti niciodată de mama sau soră lui, decât atunci când va fi cazul să te protejeze de privirile obraznice ale altor bărbaţi care încearcă să-ţi facă avansuri.

Muzica îi va stârni emoţii puternice şi cheful de dragoste. Aproape sigur are un cântec favorit care îi aminteşte de tine de fiecare dată când îl aude. E cel pe care-l tot pune la casetofon sau tonomat. Dacă îţi mai trebuie dovezi ca să te convingi că e un suflet romantic, Taurul tipic te va ajuta să-ţi umpli cufărul de zestre, făcându-ţi cadou la zilele de naştere porţelanuri, argintărie, iar de Crăciun vei crede că e Moşul în persoană când va apărea în prag încărcat cu pachete misterioase şi flecuşteţe sentimentale. Îţi va sugera partide de înot la lumina lunii, picnicuri în păduri răcoroase şi izolate şi plimbări sub cerul înstelat pe drumuri de ţară. Felicitarea lui va fi cea mai mare, mai elegantă şi mai elocventă din câte va distribui poştaşul de Ziua Îndrăgostiţilor. Când un Taur îţi face curte, păi îţi face curte, nu se joacă! Probabil vei fi dusă la cină în restaurante luxoase, cu lumini difuze şi viori şi nu va uita niciodată data la care v-aţi cunoscut, sau orice altă aniversare intimă a voastră. Pentru Dumnezeu, cât romantism îţi mai trebuie?

E foarte adevărat că Taurul nu e un visător nestăpânit ca bărbatul din Vărsător. El nu te va lua pe sus, făcându-te să ţi se taie picioarele, ca Leul, şi nici nu-ţi va promite să te ducă plutind pe nori roz că să trăieşti cu el într-un castel ca din poveşti, printre trandafiri, într-o veşnică primăvară, ca un Berbec. Mai degrabă poţi să te aştepţi să treacă pe la tine într-o sâmbătă seara, purtând sub braţ planurile arhitecturale ale casei pe care intenţionează să o construiască pentru tine din cherestea adevărată şi cu bani reali. Probabil că va depune avansul pentru casă înainte să va logodiţi. Bărbatul acesta nu se încurcă în vorbe. Când Taurul te trece pragul şi te “plantează” ferm în casa voastră, care nu va aduce deloc cu un castel din poveşti, poţi să fii sigură că toate ratele de împrumut sunt depuse în siguranţă, la bancă. Trebuie să fii nebună să te plângi de aşa ceva. Vei ajunge să te întrebi de ce te-ar tenta vreodată norişorii ăia roz, când eşti înfăşurată confortabil în pătura securităţii Taurine. Asta în cazul în care eşti o femeie care apreciază valorile solide, o fată raţională, care apreciază personalitatea paşnică, senină, a Taurului şi firea lui calmă şi stabilă. Gesturile lui sentimentale şi curtea lui plăcută, firească, pot fi la fel de satisfăcătoare ca şi suspinele poetice ale amanţilor mai “coloraţi”. Un astfel de bărbat se pregăteşte cu grijă pentru ziua de mâine. Aşa cum furnica adună vara provizii pentru iarnă, la fel şi Taurul nu se va lăsa distras de plăcerile unei după-amiezi însorite, ci va continua să se pregătească pentru gerul iernii.

E ciudat, dar mulţi dintre soţii care-şi permit să-şi ducă sau să-şi trimită nevestele în ţări mai calde pe durata iernii sunt nativi ai acestei zodii. Bineînţeles, există şi părţi mai puţin plăcute într-o legătură amoroasă cu un Taur – nu există perfecţiune. În primul rând, va trebui să îţi scoţi de la naftalină comportamentul de doamnă. Nici un astfel de mascul nu va suporta o femeie stridentă, masculină, cu limbaj de birjar şi atitudine de dresoare de lei. Dacă ai opinii la care ţii foarte mult nu încerca să i le bagi pe gât şi nici nu te laudă în public cu inteligenţa ta.

În particular, el respectă o femeie inteligentă (deşi preţuieşte mai mult bunul simţ), dar ai face mai bine să-l laşi pe el să fie deşteptul din cuplul vostru atunci când ieşiţi împreună undeva. Fă-o, tu, pe emancipata în faţa prietenilor lui şi va avea una din următoarele două reacţii. Dacă e un Taur primitiv (şi nu ai idee ce mulţi sunt din ăştia) probabil că-ţi va da un brânci, te va scutura, sau chiar îţi va arde o scatoalcă într-un loc bine ales după ce ajungeţi acasă. Dacă e genul mai sofisticat, se va închide în el şi va rămâne aşa toată seara, fără să mai schimbe o vorbă cu nimeni, până când te vei simţi aşa de prost încât îţi vei dori să te înghită pământul.

În plus, şi prietenii voştri vor fi la fel de stânjeniţi, aşa că seara voastră se va duce cam pe apa Sâmbetei. Primul tău impuls va fi să dregi ce-ai stricat, dar tentativele de a-l înveseli şi a-l scoate din starea lui încăpăţânată înainte de a-şi face damblaua se vor dovedi absolut imposibile. Mai mult, dacă vei încerca să-l tachinezi ca să-l readuci pe linia de plutire nu vei face decât să-l scoţi din sărite şi mai tare. Insistă prea mult şi-l vei transforma din Sfinx într-un taur furios, care cu siguranţă va da drumul unor “aprecieri” ce îţi vor aprinde obrajii de ruşine. Ori aşa, ori va spune calm prietenilor: “Mă scuzaţi că plec mai devreme, dar trebuie s-o târăsc acasă pe muierea asta cu gura ca o meliţă ca să-i dau o lecţie”. După o astfel de scenă ai să te ascunzi de toţi cunoscuţii săptămâni în şir. Dacă-l vezi întinzându-se după haină, fă bine şi pregăteşte-te şi tu de plecare. Un bărbat Taur rareori îşi va lăsa femeia singură printre lupi, neprotejată, indiferent cât de tare l-a scos din sărite. O va lua cu el, de păr, dacă e nevoie. Aşa că nu te gândi că vei rămâne în urmă ca să te plângi prietenilor de el. Când pleacă el, pleci şi tu! Şi te-aş sfătui din suflet să-ţi ceri scuze înainte de a ajunge acasă. El n-o s-o facă în veci. Nici alergatul la mama n-o să-ţi ajute. Cât timp el e cel care plăteşte cheltuielile de întreţinere, la el în pat ai să dormi. Prima tentativă de “Plec la mama!” va fi probabil şi ultima.

După un prim contact cu furia lui, părinţii tăi vor învăţa repede să ţină uşa încuiată şi să te lase să-ţi rezolvi singură problemele. Bărbatul Taur e foarte răbdător, dar nu se va lăsa călcat în picioare. Însă nici nu îi va plăcea să fie sufocat de o femeie ca o iederă. E prea practic şi îşi iubeşte prea mult libertatea ca să-i placă o femeie care se agaţă de el ca scaiul şi plânge din nimic.

Nu-l deranjează că partenera să aibă ceva temperament şi vioiciune. Cu un zâmbet plin de amuzament detaşat o va urmări cum zburdă veselă în mod tipic feminin, aşa cum urmăreşti o pisicuţă drăgălaşă şi dragă jucându-se cu un ghem colorat. Cu condiţia ca pisicuţa să ştie că, la un semn al stăpânului, să înceteze cu joacă şi să asculte vocea acestuia. Nimeni nu poate fi mai blând, mai bun şi mai tolerant decât un bărbat Taur, atunci când nu-şi simte ameninţată masculinitatea. Ar face orice pe lume pentru femeia pe care o iubeşte, mai puţin să o lase să poarte ea pantalonii în familie. Poate că uneori se poartă ca un urs stângaci, iar umorul lui e deseori grosier şi ridicol, dar nu va fi niciodată luat de fraier.

Probabil că iubeşte excursiile la ţară, cu cortul, fotbalul şi pescuitul, sau grădinăritul, florile şi plimbările lungi. Cărţile preferate sunt despre eroii cuceritori ai zilelor demult apuse sau biografii ale întemeietorilor de imperii de orice fel, nu ficţiunea sofisticată sau filosofia adâncă. Taurul e masculul prin excelenţă, aşa că nu-i servi sandvişuri cât o monedă, din pâine cu coaja tăiată. Îi place mâncarea gătită în orice casă de modă veche, cu cartofi, fripturi, sosuri şi multe plăcinte. Ia-ţi o carte de bucate bună.

De asemenea, va fi deseori dispus să te scoată la masă în oraş, căci acestor nativi nu le stă în fire să-şi lege nevestele de aragaz, iar uneori va încerca să gătească el, iar tu va trebui să cureţi urmele dezastrului. Ca părinte, bărbatul din Taur e o încântare. Crede că e important să aibă un băiat care să-i ducă mai departe numele, dar va iubi fetiţele cu o tandreţe nemăsurată. Sunt taţi iubitori, afectuoşi şi înţelegători.