Femeia Rac

Femeia Rac

 

Citeste si: Barbatul Rac  Nativul Rac  Alte zodii

 

Nu încape nici o îndoială. La început nu vei reuşi să-ţi dai seama dacă femeia ta din zodia Racului e o suavă creatură lunară sau o zănatecă zglobie. N-o să ştii niciodată. În timpul “sezonului ploios” te va îneca în regretele ei. Când soarele va apărea din nou dintre nori te va învălui în râsete şi te va emoţiona cu tandreţea ei. Aşa e ea. Puţin nebunatică, un pic tristă şi plină de imaginaţie. În plus, ştie să strângă banul la ciorap. Bineînţeles, nu vei avea ocazia să te uiţi sub salteaua ei până după căsătorie, căci pudoarea e importantă pentru ea. Dar poţi să fii aproape sigur că are acolo o şosetă veche îndesată cu bancnote.

Chiar şi cu un ascendent extravagant, această femeie va avea nişte bani ascunşi sub ghiveciul cu azalee, sau puşi printre faldurile feţei de masă din dantelă pe care a primit-o de ziua ei acum zece ani şi pe care n-a folosit-o niciodată. Deschide una dintre cărţile ei cu poezii şi probabil că va cădea dintre pagini o bancnotă uzată, de 50.000, uitată pe acolo de cine ştie când.

Femeia Rac poate porni într-o expediţie de cumpărături nebuneşti când suferă şi are nevoie de balsam pentru orgoliul ei rănit dar, de cele mai multe ori, cheltuielile ei sunt mult mai puţin substanţiale decât venitul. E posibil să manifeste un interes neobişnuit pentru contul tău din bancă, iar banii constituie unul dintre subiectele ei favorite de discuţie. Nu te va dispreţui dacă nu ai bani, atâta timp cât te străduieşti să-i obţii. Te va ajuta să faci bani şi să-i economiseşti, dar te va lăsa singur când te vei apuca să îi risipeşti.

Când îi dăruieşti acestei fete ceva extrem de scump şi ea îţi spune “Nu trebuia să faci asta”, să ştii că vorbeşte serios. Ca să o faci să uite de asigurări, ipoteci, note de plată şi depuneri la bancă, du-o pe malul mării pentru o plimbare nocturnă la lumina lunii. Atunci vei vedea cea mai frumoasă parte a femeii din Rac. Luna va scoate la iveală toate visele ei secrete, iar apropierea apei o poate face să se relaxeze şi să renunţe la cele o mie şi una de inhibiţii. S-ar putea să ai ocazia să-i vezi toată gama emoţională într-o oră. Aşa vei putea alege sentimentul care-ţi place şi o vei putea încuraja să-l cultive. Când o ai pe fata din Rac singură cu tine pe o plajă, sub luna plină se petrece o stranie transformare.

Doamna distantă şi rezervată pe care o vezi ziua, sau chiar şi femeia pe care ai observat-o la teatru sau restaurant fiindcă râdea mereu şi flirta cu neruşinare, va deveni brusc o creatură din altă lume când razele magnetice ale lunii îi vor străluci în ochi şi urechile i se vor umple de foşnetul valurilor. Ea va deveni o nimfă a mării, care te poate purta dincolo de limitele imaginaţiei tale. Metoda va funcţiona de fiecare dată, dar ai grijă să nu alegi o seară cu lună nouă, căci nu are acelaşi efect ca o lună plină. Va fi timidă şi dulce când luna e în primul pătrar, dar numai o lună plină poate trezi talentele ei ascunse. Sub vraja astrului nopţii, această femeie poate scrie o poezie, compune un cântec sau rupe vălul unor mistere filozofice cu care înţelepţii şi-au bătut capul secole de-a rândul. Bineînţeles că în aceste cazuri ea e un partener de conversaţie deosebit de interesant.

Ar trebui să fii prevenit că există două tipuri diferite de femei Rac îndrăgostite. Prima e blândă, feminină, timidă, modestă, dulce şi pudică. A doua e mai dificilă, pentru că se lipeşte de tine ca marca de scrisoare. Ea va folosi toate trucurile femeieşti pentru a sta aproape de tine oriunde ai fi. Dacă ţii cu adevărat la ea, jocurile acestea pot fi foarte excitante. Dar dacă nu simţi decât amiciţie pentru ea şi ea are grijă să te strângă de mână sau să te sărute pe obraz exact când trece pe lângă ţine femeia vieţii tale, jocul s-ar putea să nu te mai amuze aşa de tare. Poţi să-i cânţi în strună de dragul glumei, dar ştiu un bărbat care a făcut asta şi a pierdut-o pe fata pe care o iubea cu adevărat. Acest gen de femeie Rac poate fi o reală ameninţare pentru iubirea adevărată şi căsniciile fericite. Aceste femei sunt în minoritate în zodie, dar chiar şi una poate provoca mari necazuri.

După cum ştii din alte zodii, puţine femei sunt perfecte. Cea din Berbec e mereu pe fugă, chemându-şi singură taxiurile şi dându-se cu capul de pereţi, cea din Săgetător e şocant de directă, femeia din Scorpion te poate băga în sperieţi, Geamăna poate fi nestatornică, Leoaica – prea mândră etc. În mod normal, femeile din Rac nu au nici unul dintre aceste defecte. Totuşi, există unele lucruri pe care nu trebuie să le faci când eşti cu ea. Detestă să fie criticată, e profund rănită când e ridiculizată şi nu suportă să fie respinsă. Acestea sunt cele trei reguli de bază. Femeia acestei zodii e rareori agresivă în mod deschis, aşa că va trebui să faci tu prima mişcare. Dacă ea se va mişca, o va face numai înapoi sau în lături. Timiditatea ei ascunsă şi teama de a nu fi respinsă sunt la fel de mari ca şi la bărbatul zodiei. Cunosc o femeie Rac şi un bărbat din aceeaşi zodie care au stat într-o noapte timp de şapte ore împreună singuri, în apartamentul ei, prefăcându-se că se uită în nişte reviste. În timp ce inima le bubuia în piept, ei au citit un vraf de reviste vechi, ziarele din ziua respectivă şi au dezlegat şi câteva rebusuri, căci nici unul nu voia să facă prima mişcare.

Fii amabil şi bun cu mama femeii lunare, căci altfel nu te va ierta niciodată. Cu tot simţul umorului, femeia acestui semn nu va reacţiona favorabil la glumele cu soacre. Să nu-i citeşti niciodată jurnalul. Oricum va fi bine ascuns, încuiat pe undeva. Racilor le place să aibă secrete. Nu sunt genul care să se confeseze, dar pot să asculte confesiunile altora.
Temerile iubitei tale lunare îţi pot crea probleme. Ea se teme că nu e destul de frumoasă, destul de deşteaptă, destul de tânără sau destul de bătrână. Nu contează că are o siluetă de manechin, un chip ca al Elenei din Troia şi o minte ca a lui Aristotel, tot se va simţi stânjenită. Asigur-o că e tânără, adorabilă, logodită şi că eşti al ei. Dacă îi spui asta de vreo douăzeci de ori pe zi, s-ar putea să înceapă să te creadă.

Stările ei de spirit se vor schimba în medie de patru ori pe lună, cu fiecare pătrar al Lunii, plus fluctuaţii minore de două ori pe zi, o dată cu mareele. E oarecum previzibilă într-un mod imprevizibil. Această caracteristică o poate face să-ţi pară misterioasă şi fascinantă, dar te va scoate din minţi atât de mult încât uneori îţi va veni să o strângi de gât. Într-una din perioadele ei proaste, femeia lunară s-ar putea teme că nu găteşte destul de bine, ceea ce e ridicol, căci nativa zodiei poate face un bucătar francez să pară un biet sergent de popotă în comparaţie cu ea. Nu e genul care să utilizeze conserve sau semipreparate. Tocăniţele ei sunt senzaţionale, piureul de cartofi e pufos, legumele sunt crocante, iar dulceaţă de căpşuni făcută de ea e divină. Cuptorul îi e unul dintre cei mai buni prieteni, iar bucătăria va fi de departe încăperea ei favorită din casă. Se va agita în jurul tău că o cloşcă, iar ţie îţi va plăcea probabil la nebunie, aşa cum le place celor mai mulţi bărbaţi.

O altă temere majoră a femeii Rac va fi faptul că nu o iubeşti suficient de mult. Pentru un mascul cu sânge în vene, această temere va fi uşor de îndepărtat. Dovedeşte-i cât de mult o iubeşti, cât de des vrei, căci ea va fi minunat de receptivă. Însă, o dată cu îndepărtarea acestei insecurităţi, s-ar putea să apară o nouă problemă. Sincer vorbind, după ce ai câştigat pe deplin o femeie Rac, ea s-ar putea dovedi puţin cam prea tenace, ca şi cum nu mai are de gând să-ţi dea drumul până la sfârşitul vieţii.

Asta nu e aşa de rău. Există bărbaţi care tânjesc după o asemenea loialitate. Dacă ai avut norocul să-i câştigi dragostea, tu nu vei mai tânji niciodată nici după afecţiune, nici după delicatese culinare. Râsul ei zurliu îţi va umple şi el viaţa de plăcere, iar umorul ei frust şi sănătos îţi va fi şi mai drag când te vei gândi la sirenele sarcastice cu spirit cinic şi chicoteli ipocrite. Este îngrozitor de nedrept să te joci cu inima femeii lunare, pentru că te va iubi, respecta, asculta şi, uneori, te va cicăli puţin, cu sincer devotament. De ce ai încuraja o dragoste atât de rară, dacă nu ai de gând să şi răspunzi la fel? Nu uita cât e de tenace!

Poate că tu doar flirtezi puţin cu ea, dar îţi va fi greu să pui capăt relaţiei, căci ea nu aude fluierul de sfârşit al meciului. Sentimentele femeii Rac nu au nimic superficial. Că pune mâna pe un bărbat sau un serviciu de cafea, acel lucru e al ei pentru totdeauna! Poate că nu o să-ţi copleşească prietenii cu vivacitatea ei sau cu complimente sclipitoare, dar te va impresiona întotdeauna cu farmecul ei. Aceste femei preferă să-şi păstreze cele mai profunde emoţii pentru persoanele cele mai apropiate.

După ce ai ieşit cu alte femei şi le-ai comparat cu fata ta din Rac s-ar putea să alergi înapoi la ea şi să o implori să te prindă din nou în “cleşti”, cât mai strâns. Cel mai dificil aspect când ai de-a face cu o nativă a zodiei e să o împiedici să se retragă în carapacea ei dură, aflată mereu la îndemână. Sentimentele ei sunt atât de delicate, încât cea mai nevinovată remarcă o poate răni profund. Nu poţi să ştii când va deveni brusc vulnerabilă la înţelesuri ascunse. Într-o noapte poţi să valsezi cu ea ca în vis şi să-i spui că părul ei arată superb, iar ei îi vor da lacrimile. De ce? Fiindcă ai insinuat că ultima dată când ai văzut-o părul ei arăta oribil. Aceste femei sunt foarte sensibile şi plâng mult. Să ai întotdeauna la îndemână o batistă curată.

Nativele nu sunt neapărat zgârcite, dar simt această nevoie irezistibilă de a păstra totul. Rareori va arunca nasturi, bucăţi de sfoară, borcane, cutii, soţi şi tipare vechi pentru rochii. De unde ştii că nu-i vor folosi cândva acele jumătăţi de bilete de teatru, sau pliculeţele de ceai folosite? Poate cândva, în viitorul imprevizibil, va găsi ceva de făcut cu siguranţele arse pe care le ţine în sertarul cu globuri de Crăciun sparte. N-o întrebă la ce îi trebuie cele două sute de ciorapi rupţi şi mănuşi desperecheate. Le va găsi ea o trebuinţă! Această fată nu va ierta în veci un musafir care arde cu ţigara cuvertura croşetată de mătuşa Matilda acum patruzeci de ani. Totul are valoare sentimentală pentru ea. Inclusiv insignele de pionier sau primul ei carnet de CEC. Îşi iubeşte posesiunile şi le păzeşte cu gelozie. În această categorie intri şi tu. Nu e tocmai geloasă, ci posesivă. E o diferenţă!

Femeile născute în semne de foc luptă şi protestează faţă de dezamăgirile şi nedreptăţile vieţii. Femeia Rac crede că nu rezolvă nimic agitându-se. Când lucrurile nu ies cum vrea ea poate că va vărsa câteva lacrimi în tăcere, dar de obicei îşi va încrucişa braţele şi va aştepta răbdătoare ca lucrurile să se îndrepte de la sine. Răbdarea e una dintre principalele ei virtuţi. Însă când e deprimată, va trebui să găseşti o modalitate de a o scoate dintr-ale ei şi să o prinzi înainte să se scufunde prea adânc în depresie. În adâncul sufletului lui, orice Rac îşi doreşte să fie răsfăţat, alintat.

Are o nevoie disperată să ştie că nu poţi trăi fără ea şi uneori e capabilă să meargă până dincolo de limitele normale pentru a-ţi stârni milă şi instinctul protector, doar pentru a se asigura că e importantă pentru tine. De fapt, cere foarte puţin pentru cât îţi dăruieşte. Însă nu te lăsa păcălit de slăbiciunea manifestată în timpul acestor episoade. Acea fetiţă neajutorată care se cuibăreşte în braţele tale puternice pentru ca tu să o protejezi de lumea rea şi rece e perfect capabilă să se deascurce singură dacă e nevoie. În toiul unei discuţii încinse în contradictoriu, când femeia ta lunară se uită în sus, la tine, cu ochi înlăcrimaţi şi speriaţi, nu uita că, după ce pleci şi treci de colţul străzii, probabil că ea îşi va şterge lacrimile, va pune nişte muzică şi va începe calmă să-şi facă ordine în dulapuri. Bineînţeles, nu poţi să neglijezi momentele când depresia ei e reală, şi nu doar o încercare de a-ţi stârni compasiunea. În acele seri ai face bine să stai cu ea, să asculţi muzică şi să o ţii tandru de mână.

Sacrificiile de care e capabilă o femeie lunară pentru cei dragi nu au limite. Curajul pe care nu pare a fi în stare să şi-l adune pentru a-şi alunga propriile temeri apare ca din senin, strălucitor ca soarele, atunci când cei dragi au nevoie ca ea să fie puternică pentru a-i sprijini. Când totul îţi merge prost, ea nu te va dezamăgi niciodată şi în acele momente îţi va aminti mai degrabă de o stâncă decât de o fragilă rază de lună. Pentru copiii ei va fi un monument de stabilitate şi un refugiu şi îi va ajuta să-şi găsească drumul în viaţă, cu sensibilitate şi înţelegere.

Ei vor conta pe ea şi caldura iubirii ei va transforma căminul lor într-un palat plin de lumină şi bogăţii, chiar dacă trăiţi într-o colibă. Când vor apărea copiii, s-ar putea să pierzi o parte din atenţia ei. Racul e semnul maternităţii! Va fi loc şi pentru tine, dar va trebui să te dai un pic mai la o parte. O femeie Rac fără copii îşi va revărsa afecţiunea maternă asupra unui animal de casă sau a prietenilor, iar aceştia vor fi norocoşi. Nimic nu e prea bun pentru familia ei. Dacă fiul acestei femei strănută, va fi băgat imediat în pat, înfofolit şi îndopat cu medicamente, ceai şi supă de pui până când creşte suficient de mare pentru a opune rezistenţă. Progenitura unei mame din Rac nu va ieşi pe uşă într-o seară rece fără puloverul cel gros sau fără fular şi mănuşi într-o zi de iarnă. Un copil va trebui să aibă multă voinţă pentru a se opune cocoloşirii mamei lunare şi pentru a nu ajunge un răzgâiat.

Altfel, va fi un adevărat şoc pentru el când va ieşi în lume şi va descoperi că nu e centrul universului. Un asemenea devotament îi poate oferi un refugiu minunat pentru momentele când lumea i se pare un loc de nesuportat, dar pe de altă parte îl poate face anormal de dependent de fusta mamei şi incapabil să-şi vadă propriile defecte. Mama din Rac va păstra fiecare lucrare de control a puilor ei, va pune cu mândrie pe pereţi mâzgălelile lor stângace şi va împachetă cu duioşie în hârtie de mătase pantofiorii în care copilul ei a făcut primii paşi. Nativele zodiei nu acceptă uşor ideea că progeniturile lor vor să părăsească cuibul şi nici nu le prea vine să renunţe la ei ca să-i lase să-şi întemeieze o familie. Ele au tendinţa să se agaţe de copil prea strâns şi prea mult timp şi cred că nimeni nu e suficient de bun pentru odorul lor. Uneori, potenţialul mire sau viitoarea soţie a unui copil de Rac trebuie să treacă prin tot felul de teste ca să obţină aprobarea finală.

Ciudata posesivitate a femeii din această zodie o face să fie de neclintit, dar niciodată agresivă. Ea ştie în adâncul sufletului ei că, oricât de departe te-ai duce ca să-ţi urmezi visele, te vei întoarce întotdeauna şi ea va fi acolo, aşteptându-te răbdătoare. Ochii ei încă vor mai avea strălucirea lunară de care îţi aminteşti, bucătăria va mirosi delicios a arome de mâncăruri calde, iar ea te va întreba cum a fost şi cum te simţi. Dacă nu ţi-a mers bine, va spune o glumă că să te facă să râzi, te va hrăni şi, după ce te-ai relaxat, îţi va alunga grijile cu sfaturile ei de bun simţ şi umorul ei nebun. Mai târziu, la lumina flăcărilor din şemineu, te vei uita la chipul ei senin şi te vei întreba din nou: “O fi, de fapt, oare, o creatură lunară sosită dintr-o grădină învăluită în ceaţă, sau o adorabilă nebună plină de viaţă?”. Dar răspunsul nu va mai părea important.