Barbatul Pesti

Barbatul Pesti

Toată viaţa bărbatului Peşte se conduce după flux şi reflux. Dacă prinde punctul culminant al fluxului, îl poate duce spre succes, reuşită în toate. Dacă ratează acel moment, tot cursul vieţii lui e doar un voiaj prin nefericire. Dacă eşti pe cale să te îndrăgosteşti de un astfel de bărbat lipeşte aceste cuvinte de oglinda pudrierei ca să le vezi de cât mai multe ori pe zi. S-ar putea ca ele să-ţi asigure sau să-ţi distrugă viitorul, ca să nu mai vorbim de inimă.

Încearcă să te desprinzi din acea stare de spirit obtuză în care probabil te bălăceşti acum şi asigură-te că nativul cu care eşti pe cale să te duci la o partidă de înot la lumina lunii ştie exact când vine fluxul. Dacă profită de momentul maxim, eşti cea mai norocoasă dintre femei. Vă e deschisă calea spre bogăţie şi succes. Dar dacă iubitul tău nu vede acest moment din cauză că ochii îi sunt împăienjeniţi cu praf de stele şi ratează marele flux, ei bine, dă-mi voie să te avertizez că nefericirea neptuniană e mai profundă şi mai periculoasă decât oricare alta.

Un bărbat din Peşti poate fi tot ce-ţi poţi dori… sau tot ce nu doreşti nici duşmanilor tăi. La momentul fluxului e nevoie să dea dovadă de hotărâre fermă, acţiune decisivă şi capacitatea de a renunţa la toate visele vechi, mucegăite, care stau în calea succesului lui. Problema e că unii nativi nu recunosc momentul crucial al fluxului nici când stau până la gât în apă.
Neptunianul nu are un spirit slab. Doar că poate pierde vremea prea mult uitându-se la o steluţă pâlpâitoare, ratând astfel lumina solară a succesului. Nu toţi Peştii sunt blânzi, visători, dar cei mai mulţi aşa sunt. Totuşi, există mereu o speranţă. Deşi lumea are nevoie disperată de imaginaţia lui încântătoare, vine vremea ca Peştele să înceapă să câştige o pâine. Când îşi îndreaptă atenţia în această direcţie, nu e nevoie să facă eforturi prea mari, pentru că intuiţia lui tipic neptuniană, îngemănată cu mintea lui strălucită, îl pot orienta spre scopuri raţionale, pământeşti, care-i pot aduce bani, recunoaştere şi chiar îl pot face nemuritor în conştiinţa omenirii. Dacă nu toate astea (nu poţi să dai lovitura de fiecare dată), măcar respectabilitate şi siguranţa financiară. Să sperăm că ăsta e genul de Peşte cu care porneşti la drum. Practic nu există zodie care să-i poată îngrădi potenţialul în aceste circumstanţe.

Însă dacă până pe la 25 de ani nu a văzut punctul maxim al fluxului, sincer vorbind, viitorul lui nu arată prea strălucit. Ţi se pare nedrept? Bine, să zicem 35, dar rişti foarte mult. Când am spus că viitorul lui nu arată prea strălucit, mă refeream la viitorul lui cu tine, la viaţa de familie. Mulţi bărbaţi din această zodie care nu sunt în stare să lase deoparte visele stătute şi să vină cu idei proaspete, duc vieţi destul de mulţumitoare. Asta pentru că singurul lucru de care au cu adevărat nevoie e visul ăla, aşa ruginit pe la colţuri cum e. Mai pune o sticlă de vin, o pâine neagră şi e la fel de fericit ca majoritatea celorlalţi inadaptaţi. Aha! Ai observat că nu te-am inclus pe lista obiectelor trebuincioase. Mă bucur! Artisticul, visătorul, sensibilul Peşte poate trăi liniştit cu pâine şi vin, ba chiar îi poate prii regimul. Dar o astfel de dietă nu ţine o nevastă şi vreo câţiva copii. Ai nevoie de lucruri cum ar fi ciorapi, cosmeticale, pantofi, spanac, bani pentru întreţinere şi lapte şi becuri şi… mă rog, ai prins ideea. Nu există decât o singură soluţie cu un astfel de Peşte: fii o bogată moştenitoare. Ba nu, mai e una: ia-ţi două slujbe şi munceşte tu ca să-l întreţii pe el.

Ţine minte! Nu am spus că n-o să ai parte de fericire în momentele romantice. Asta e singurul lucru de care nici un Peşte nu duce lipsă: romantismul. Pur şi simplu îl emană prin toţi porii. Doar că nu-ţi ţine loc de pantofi sau haine la copii, sau de sănătate mintală. În înţelepciunea lor, planetele rezolvă aceste complicaţii ale vieţii oferindu-i acestui tip de bărbat Peşte visător, cu capul în nori, valuri de şanse să devină protejaţi ai altora. Dacă acest nativ îşi găseşte un protector sau o protectoare (e mult mai mare probabilitatea să-şi găsească o femeie care să aibă grijă de el decât un bărbat), el poate deveni un mare pictor, compozitor, scriitor, muzician, sau măcar un tip grozav. Dar cum să-şi găsească el o protectoare dacă te va avea pe tine şi progeniturile, care îi aglomeraţi simplitatea artistică a vieţii lui?

Trebuie să recunoşti că n-o să ţină, aşa că spune-i adio de pe acum. Vei plânge puţin şi probabil că vei suferi (poate chiar profund), dar nu la fel de mult cum ai suferi dacă te-ai căsători cu un vis pe două picioare şi ar trebui să dai ochi cu proprietarul fără un sfant în buzunar.

Acum că ai dat dovadă de curaj şi pragmatism în legătură cu genul pâine şi vin, să vorbim puţin despre celălalt gen de Peşte, cel care a prins momentul maxim al fluxului. Evident, e o adevărată partidă pentru orice femeie. Există posibilitatea să devină un adevărat Einstein sau George Washington, ceea ce ar fi minunat, deşi bănuiesc că Einstein trebuie să fi fost prea ocupat cu ecuaţiile lui şi în weekend, iar George mai venea şi acasă cu problemele de la servici. Dar nu e nevoie să cauţi perfecţiunea. Chiar şi super-practicul Capricorn sau agresivul, ambiţiosul Berbec pot avea defecte. Important e că neptunianul care îşi croieşte drum contra curentului va avea destule şanse să-ţi aştearnă la picoare averi şi faimă. Şi-apoi, e un tip de milioane şi în alte domenii.

Nativul nu are nici un fel de prejudecăţi. El nu va judeca niciodată un indian până nu a mers un timp în mocasinii lui, sau un nudist până nu a încercat şi el să umble desculţ. Chiar şi atunci, va înţelege şi nu va critica. E omul caldei toleranţe, nu al acuzaţiilor reci. Va încerca chiar să-şi înţeleagă şi soacra. Câţi bărbaţi fac asta? Acest nativ are o compasiune înnăscută cum rar întâlneşti. Prietenii lui i se confesează fără să se teamă că el va fi şocat. E nevoie de un adevărat uragan ca să şochezi un Peşte.

Dacă am sta într-o cameră eu cu tine şi iubitul tău din Peşti şi ar intra un bărbat care ne-ar spune că e cam îngrijorat din cauză că e bigam şi are patru neveste în patru oraşe diferite, tu te-ai uita probabil urât la el şi ai gândi că merită să înfunde puşcăria. Eu l-aş repezi şi i-aş spune că e o jigodie. Dar bărbatul tău probabil că ar întreba: „În ce oraşe? Le iubeşti?” Peştele e curios, dar complet de nezdruncinat. Din punctul lui din vedere, omul ăla are nevoie de munţi de compasiune şi de un avocat bun.

S-ar putea să-i mai scape din greşeală câte un secret sau două, dar niciodată dinadins. Peştii vorbesc uneori înainte să-şi dea seama de răul pe care-l pot provoca. Nativulu îi vine cam greu să înţeleagă că ceea ce spune poate fi interpretat greşit de unii mai severi, cu atitudini mai puţin flexibile. Însă, o dată ce i s-a cerut în mod clar să nu mai spună nimănui ceea ce aude de la tine, va fi tăcut ca un mormânt şi demn de încredere, aşa că poţi să-i încredinţezi cele mai adânci secrete ale tale.

Există unii Peşti, cu influenţe mercuriene, care vorbesc foarte repede, fluent şi mult. Dar neptunianul tipic vorbeşte încet, gândeşte cu grijă şi încearcă să nu-şi bage nasul unde nu-i fierbe oala, chiar dacă e permanent bombardat cu problemele prietenilor, rudelor şi vecinilor. Aceştia dau năvală la el pentru că ştie să asculte cu mare artă. Te vei trezi tentată să-i destăinui micile tale griji, provocate de főnul stricat, de sinuzita tatălui tău şi de salariul prea mic, dar încearcă să te abţii. Ultimul lucru de care are nevoie un soţ sau iubit din Peşti e să i se verse în braţe noi necazuri. Alţii îi fac asta toată ziua. Are nevoie să se simtă uşurat alături de tine. Cei din jur nu-şi dau seama decât rareori că firea neptuniană e atât de receptivă, încât absoarbe toate sentimentele din jur, bune sau rele, luminoase sau întunecate. Viaţa unui burete emoţional şi spiritual poate fi foarte epuizantă pentru psihic. însuşi faptul că e sensibil înseamnă că resimte acut fiecare emoţie a celor care i se confesează. Aceşti oameni au deseori nevoie de lungi perioade de odihnă. Sufletul lor trebuie să fie lăsat singur uneori pentru că briza proaspătă să aline rănile acelor probleme străine lui şi să-i readucă individualitatea proprie, calmă şi pură. Aşa că nu purta niciodată pică bărbatului tău Peşte pentru momentele când se cufunda în tăcere. Are nevoie vitală de ele. Dacă are chef să se plimbe sau să fie singur, lasă-l să plece. Prea multă intimitate poate strica frumuseţea iubirii neptuniene. Aceasta are nevoie de spaţiu ca să crească neîngrădită.

Nu uita că nativul e sensibil şi poate fi rănit uşor. Timiditatea lui e cauzată de faptul că e dureros de conştient de propriile limite, oricare ar fi acestea şi le resimte acut. El are nevoie să ştie că virtuţile lui sunt cunoscute şi apreciate de cineva pentru care el simte admiraţie. De tine. Nu te abţine niciodată de la a-l încuraja.

S-ar putea să încerce să facă yoga, sau să îl tenteze religia buddhistă sau alte credinţe oculte şi probabil că va interesat de astrologie, numerologie şi chiar reîncarnare. Ca şi Scorpionul, el s-a născut cu o înţelegere deosebită pentru principiile ezoterice şi aceste lucruri îi sunt de obicei benefice. Îl ajută să-şi păstreze echilibrul emoţional şi îi asigură o ancoră pentru imaginaţia lui bogată. Bărbaţii Peşti se mai supără uneori, dar furia lor nu e aproape niciodată violentă, nici de durată. Când trece, apele devin din nou calme şi viaţa e la fel de paşnică aşa cum era înainte. Unii nativi mai ţipa şi fac scandal prin casă, dar sunt inofensivi. Acestui bărbat îi e aproape imposibil să mugă de furie, ca taurul, de exemplu. Vezi cât eşti de norocoasă?

Deşi el e dificil de înţeles, Peştele nu are nici un fel de problemă în a vedea limpede toate subtilităţile celor din jur. E greu să-l păcăleşti, căci citeşte oamenii ca pe nişte cărţi deschise. Dar el te poate păcăli când îşi pune mintea să facă asta, din cauza unei ciudăţenii a lui care îl face să ţină morţiş să-şi ascundă de ochii curioşi propriile lui chestiuni personale.

Unii merg cu această trăsătură până la paranoia. Al tău poate că nu e chiar aşa, dar s-ar putea să te trezeşti că-ţi spune uneori că a fost la curăţătorie, când de fapt a coborât să-şi ai ţigări. De ce? Nimeni nu ştie. Nici măcar el. E genul de minciunică albă care pare să-i încânte pe Peşti (şi pe Gemeni). Câtă vreme poartă chiloţi roşii şi lumea crede că poartă chiloţi verzi, el se simtre în siguranţă, cumva. Dacă asta îl face fericit, lasă-i micile lui mistere. Ce rost are să faci tam-tam? Chiar dacă ştii că n-a fost la curăţătorie fiindcă l-ai văzut la tutungerie cu ochii tăi, întreabă-l dacă îi sunt gata pantalonii. Când îţi răspunde că i s-a spus că nu vor fi gata până luni, fă o remarcă de genul „Greu se mai mişca şi ăştia” şi renunţă la subiect. Ar putea avea obiceiuri mult mai proaste decât un pic de amăgire, la care probail că apelează doar ca să-şi păstreze în formă imaginaţia colorată.

N-ai să ai parte de izbucniri zguduitoare de gelozie. Sau dacă îl apucă sentimentul verde, el e un actor atât de bun încât nu vei observa. Dar, cu toată firea lui poetică şi tandră, e bărbat, aşa că, la urma urmelor, se va aştepta să-i fii fidelă. Însă s-ar puta să fie nevoie să-ţi controlezi tu gelozia, căci el are prieteni apropiaţi de ambe sexe şi le va fi alături, uneori la orele cele mai ciudate, în toiul nopţii, dacă au nevoie de el. Dacă eşti genul violent de posesiv, cum ar fi o femeie din Berbec sau Leu, fă bine şi caută-ţi alt partener. Bărbatul Peşte admiră frumuseţea şi s-ar putea că uneori să-i mai rămână ochii lipiţi de o pereche de picoare frumoase. Dar cu puţin efort suplimentar poţi să-i limitezi la atât. Admiraţia şi răsplata ta va fi un soţ blând, care e atât un amant romantic, cât şi un companion cu care poţi vorbi despre absolut orice.

Când pasele singuratice îl fac să se posomorască, aruncă-ţi şorţul într-un colţ, pune pe tine o rochie galbenă şi un zâmbet de milioane, cumpără bilete la un spectacol sau un film vesel şi scoate-l astfel pe nesimţite din perioada de mohorala. Peştii sunt deosebit de vulnerabili la sugestie. S-ar putea să te izbeşti de oarece obstacole dacă încerci să-l faci să fie econom şi să manevreze banii cu precauţie. Va învăţa, în timp, dar nu strica totul aruncând tu cu banii pe fereastră. El are nevoie de un exemplu de urmat. E uimitor cât de bine funcţionează principiul „fă ca mine” la Peşte. Asta dacă exemplul e oferit de cineva apropiat lui, o persoană pe care o respectă.

Pentru copii, tatăl din zodia Peştilor va fi distracţia personificată. Probabil că-i va lua la fotbal, la înot, la pădure şi se va implica în jocuri punându-se la mintea lor, iar ei îl vor adora. S-ar putea să le bage în cap filosofii cam bizare, să le cânte balade puţin cam deochiate sau să-i înveţe să stea în cap, dar sunt toate şansele ca micuţii să ajungă adulţi echilibraţi şi adaptaţi realităţii, datorită talentului lui excepţional de a ţine în mână un pui de pasăre fără să-l strivească şi fără să-l sperie. Tu ocupă-te de pedepse şi el se va ocupa de ascultatul problemelor lor. Tu ai grijă să nu dea de bucluc şi să fie curaţi şi îngrijiţi, iar el le va ţine mereu minţile în alertă. Totul va fi bine.

Nu călca niciodată în picioare visele acestui bărbat. Nu va uita şi nici nu va ierta niciodată asta. Dă-i şansa să le transforme în realitate ajutându-l să găsească un sprijin real, solid. În dragoste, bărbatul Peşte e genul dependent, ceea ce înseamnă că are nevoie de nesfârşite asigurări şi încredere din partea ta, dar şi că tu nu trebuie să apelezi la spijinul lui pentru probleme imaginare. Speranţele lui entuziaste trebuie udate cu multă înţelegere afectuoasă şi trebuie plantate în solul fertil al unei vieţi casnice fericite. Nu lăsa criticile şi cicălelile să ajungă la rădăcini şi într-o zi, speranţele lui nebuneşti se vor tranforma din buruieni inutile în copaci înalţi, plini cu bani, care te vor ajuta poate să-ţi împlineşti şi tu câteva dintre visele tale. În inima Peştelui speranţa e eternă. Nu încerca să o suprimi. S-ar putea să-ţi aducă surprinzător de mult noroc dacă o îngrijeşti cu tandreţe.

Serveşte-i bărbatului tău neptunian un vis la micul dejun, o glumă inteligentă la prânz şi Chopin la cină. După aceea, treaba voastră. Nu te teme să faci saltul. Apa e foarte plăcută.

Citeste si: Nativul Pesti  Femeia Pesti  Alte zodii