Barbatul Gemeni

Barbatul Gemeni

Când eşti îndrăgostită ai un plăcut şi cald sentiment de securitate. E acea minunată seninătate pe care ţi-o dă conştiinţa faptului că cineva îţi va fi mereu alături când vei avea nevoie de el, că nu mai eşti singură pe drumul vieţii. Toate îndoielile pe care le aveai înainte se topesc. Asta doar în cazul în care nu eşti implicată într-o relaţie cu un bărbat influenţat de Mercur, căci acest lucru ţi-ar cam tăia acel „cald sentiment de securitate”. De fapt, te vei adapta mult mai bine relaţiei cu un Geamăn dacă-l vei trimite la pâine luni şi nu te vei aştepta să apară până joi. Nu-l aştepta niciodată decât când îl vezi apărând la colţul străzii şi nu te agaţă de el când vrea să plece.

O dată ce te-ai obişnuit cu incapacitatea lui de a sta într-un loc şi cu spiritul lui imprevizibil, ai şanse să faci relaţia să meargă. Nu conta pe el să-ţi fie alături, căci probabil nu vei şti niciodată când şi unde va fi, ceea ce îţi va sădi în suflet o parte dintre acele îndoieli pe care o idilă le îndepărtează în mod normal. E adevărat că atunci când eşti îndrăgostită de un mercurian nu eşti niciodată singură. Ai tot timpul în preajmă cel puţin două persoane… şi amândouă sunt el, căci – după cum ştii – e născut în zodia Gemenilor, iar aceştia nu sunt niciodată identici. Natura duală a Gemenilor combină două personalități complet distincte.

S-ar putea să fii îndrăgostită chiar de unul dintre acei mercurieni care sunt tripleţi sau cvintupleți, aşa că ai o mulţime de persoane care să-ţi ţină de urât, chiar şi atunci când eşti singură cu el. Geamănul tipic e favoritul fiecărei gazde, pentru că îi plac oamenii. Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine. Rareori vei găsi un bărbat din acest semn care să nu stăpânească perfect arta conversaţiei.

Are un bun gust desăvârşit, e plin de remarci spirituale, iar complimentele lui sunt adevărate capodopere de sinceritate caldă. Maestru al manierelor impecabile şi al simţului social, va fi sufletul petrecerilor. Dacă îl vezi pentru prima dată la o reuniune, unde îşi desfăşoară uluitoarea personalitate multiplă, n-ai nici o şansă să scapi. Vei fi convinsă că e cel mai fascinant, interesant şi inteligent bărbat pe care l-ai văzut în viaţa ta şi nimeni nu poate nega asta. E firesc să fii emoţionată şi impresionată. Dar, înainte să te gândeşti deja la căsătorie, asigură-te că eşti în stare să faci faţă unui viitor nesigur alături de un bărbat ale cărui stări de spirit se schimbă la fel de uşor ca direcţia vântului şi ale cărui scopuri în viaţă se pot modifica drastic înainte să se termine luna de miere.

Într-o zi, bărbatul tău din Gemeni poate trece pe la tine cu o maimuţă pe umăr ca să te ia la bâlci. Îţi va aduce flori, parfum, un disc vechi sau câteva cărţi, una poate chiar scrisă de el. Orele vor trece pe nesimţite când te vei scălda în lumina solară a bunei lui dispoziţii, vei râde la glumele lui inteligente şi te vei topi sub influenţa farmecului lui galant. Îţi va spune „te iubesc” în o sută de feluri, aşa cum nimeni altcineva nu ar fi în stare. A doua zi te va suna şi va anula o întâlnire fără nici un motiv, făcându-te să-ţi imaginezi tot felul de nenorociri. Glumea oare când ţi-a spus că te iubeşte? Are pe altcineva? Are necazuri? Temerile tale pot fi întemeiate. Sau nu.

După o săptămână va reapărea, plin de remarci sarcastice, prost dispus şi iritabil. Va fi nervos, critic şi meschin. S-ar putea să-ţi critice pantofii, rujul sau gustul literar şi să-şi exprime nişte îndoieli destul de pertinente cu privire la viitorul vostru împreună. Dacă nu va fi aşa, va fi posac, gânditor, absent, distant şi rece. N-are rost să-l întrebi de ce se poartă aşa, nu vei obţine un răspuns coerent. Dacă vei supravieţui acestei experienţe, peste câteva zile vei fi într-o galerie de artă, la teatru, la operă sau într-un muzeu cu Geamănul tău, absolut hipnotizată de vastele lui cunoştinţe şi numeroasele lui subiecte de interes. Va fi neobişnuit de tandru şi va deborda de vise fragile şi colorate despre viitorul vostru comun. Apoi îţi va cere mâna. Din senin. Fulgerător. Vei uita toate furtunile şi norii negri şi vei spune „Dă” înainte să se răzgândească. Şi iată-te logodită cu o enigmă.

Dacă vrei un bărbat stabil şi răbdător, alături de care viaţa şi iubirea vor curge lin ca o gondolă pe canalele veneţiene, dacă eşti o romantică incurabilă şi cauţi armonia perfectă, eşti în mare pericol. Aşa că dă înapoi cât mai repede, înainte să fie prea târziu. Indiferent ce ar spune restul hărţii lui stelare, dacă Soarele se află în Gemeni când s-a născut iubitul tău, el nu va fi mâine unde este azi şi nici nu va păstra prea mult în minte amintirea zilei de ieri. Într-un fel sau altul, se va schimba. Sigur, schimbările pot fi pozitive şi el îşi poate fixa ţeluri tot mai înalte, dar riscul e permanent prezent.

Dacă îţi plac jocurile de noroc s-ar putea să dai lovitura cu el şi vei avea şanse să sărbătoreşti alături de el cincizeci de ani de compatibilitate mintală şi emoţională. Dar toţi pariorii buni ştiu care sunt riscurile când îşi pun banii pe un număr la ruletă sau pe un cal de curse. Asigură-te că şi tu cunoşti toate riscurile înainte să ţi le asumi. Gemenii simt o nevoie inconştientă de a-şi ascunde adevăratele intenţii, de a se duela mintal cu cei din jur şi de a-şi camufla motivele sub acţiuni duale. Aşa că, dacă suferi că un câine din cauza răcelii cu care te tratează un Geamăn sau chiar din cauza răutăţilor pe care ţi le aruncă şi te întrebi ce i-ai făcut de se poartă aşa cu tine, află că probabil e îndrăgostit lulea de tine. Aceasta e prima lui reacţie faţă de sentimentul pe care i l-ai stârnit în suflet. În general, Gemenii vor să te bulverseze. Apoi, cu nestatornicie tipic mercuriană, vor schimba foaia şi vor fi atât de direcţi, încât îţi vor tăia respiraţia cu sinceritatea lor. E uşor şi plăcut să iubeşti un bărbat din acest semn, cu condiţia să nu încerci să te apropii prea mult de el. Esenţa lui cea mai profundă îi aparţine doar lui şi n-o va împărtăşi cu nimeni, nici măcar cu tine. Ai grijă ca relaţia să aibă un aer relaxat, chiar superficial, şi nu fi prea pasională sau dramatică. Nu-l plictisi, stârneşte-i mereu interesul şi idila ta cu Geamănul poate fi deosebită. Nu te răscula împotriva caracterului lui schimbător. Schimbă-te o dată cu el. Fii la fel de ageră şi interesată de viaţă ca el, altfel legătura voastră va fi trecătoare.

Mai presus de orice, el caută un partener intelectual. O femeie care să aibă o inteligenţă comparabilă cu a lui şi care să-l şi întreacă uneori, căci nu e egoist. E un realist, iar un mediu care să-l provoace intelectual îl stimulează mai mult ca orice. Ultimul lucru pe care şi-l doreşte e un şoricel prostuţ sau o femeie-cârpă. Lasă-ţi inteligenţa să strălucească. Nu-l va speria ca pe alţi bărbaţi, ci îl va atrage irezistibil. Gemenii au tendinţa să-şi dea uitării vechii prieteni în favoarea celor noi, dar nu din cauză că sunt nesimţitori.

Propriile lor personalităţi fluctuează şi evoluează neîncetat, aşa încât e firesc ca ei să caute compania unor persoane care să le împărtăşească interesele din momentul respectiv. Geamănul se simte ca acasă oriunde. Rareori simte vreun ataşament profund şi durabil faţă de amintiri, locuri, oameni sau lucruri. În timpul unor lungi perioade de singurătate poate vărsa o lacrimă-două, dar din cauza singurătăţii, nu din nostalgie pentru ziua de ieri. E un personaj gregar şi detestă, ba chiar îi e groază să fie singur prea mult timp. Dacă reuşeşti să-l faci să înţeleagă că îi vei fi parteneră, tot timpul lângă el, fără să contezi pe el în vreun fel şi fără să te aştepţi din partea lui să conteze pe tine, probabil că se va gândi în mod serios să „semneze contractul”. Însă nu uită de riscurile pe care ţi le asumi. Mulţi Gemeni se căsătoresc de mai multe ori, dar e mai probabil că acest lucru să se întâmple atunci când se însoară la o vârstă prea fragedă şi nu aşteaptă să se maturizeze.

Nu toţi Gemenii vor avea două neveste, dar aproape sigur vor avea alte lucruri în dublu exemplar, aşa cum le place lor: două case, două maşini, două diplome de facultate, două aparate de ras, două hobby-uri, două slujbe, două ambiţii. În chestiunile financiare vei observa din nou dualitatea naturii mercuriene. Un astfel de bărbat poate fi la început extraordinar de generos, ca apoi să devină îngrozitor de zgârcit. Dar, dacă vei pune în balanţă cele două tendinţe opuse, fără îndoială că preponderentă va fi generozitatea.

Gemenii nu-şi doresc foarte mult să acumuleze bani sau cunoştinţe. El e comunicatorul a cărui funcţie e să aducă mereu idei noi, originale şi să-i slujească pe alţii cu ajutorul versatilităţii proceselor lui mintale rapide, sclipitoare. Îţi va fi credincios? În felul lui, da. Îi place să facă conversaţie, să cunoască oameni noi. În plus, atracţia pe care o exercită asupra femeilor e de-a dreptul stranie, aşa că s-ar putea să dea ocazia apariţiei şuşotelilor şi suspiciunilor. Dar poţi să contezi pe un lucru: sunt extrem de rare cazurile în care simţul corectitudinii, înnăscut la fiecare bărbat Geamăn, îi va permite să întreprindă acţiuni neloiale dacă ai încredere în el. Vreau să spun, încredere adevărată, deplină, nu din cea subminată de îndoieli secrete. El va simţi întotdeauna aceste îndoieli. Minţile mercuriene interceptează întotdeauna gândurile tale cele mai intime, la fel de clar ca şi cum le-ai transmite la radio.

Totuşi, nu e bine să ai pretenţia de la un soţ din Gemeni să le trateze cu răceală pe toate femeile doar pentru că poartă verighetă. Femeile fac parte din societate, iar Gemenii trebuie să farmece toată societatea în care se învârt. Va vorbi cu ele, va râde cu ele, poate va sta la un pahar cu ele, căci e firesc pentru mercurieni să comunice, indiferent de sexul ascultătorului, dar asta nu înseamnă că le va seduce. E adevărat că există mulţi Gemeni care trăiesc în pură promiscuitate dar, indiferent ce ai auzit despre ei, există întotdeauna o cauză. A fi suspectat de ceva rău sau a fi nedreptăţit în orice domeniu provoacă o profundă nefericire în bărbatul mercurian. Îl frustrează şi îl deprimă, iar un Geamăn atât de nefericit zboară din floare în floare încercând să scape de emoţiile complexe pe care le încearcă.

O femeie care se află în armonie mintală perfectă cu Geamănul nu are de ce să se teamă vreodată că-i va fi necredincios fizic său emoţional. Pentru aceşti bărbaţi, aceasta e aproape o regulă de fier. Însă nu se va lăsa înlănţuit în mod iraţional. Firea lui veselă, prietenoasă, caută permanent companie, fie că aceasta îi e oferită de conductorul de pe trenul cu care călătoreşte sau de chelneriţă de la cafeneaua de lângă biroul lui. Nu încercă să-i înăbuşi spiritul, căci va deveni alunecos şi imprevizibil ca vântul.

Cu cei mici va fi prieten, dar nu va putea să îi disciplineze. Îi va învăţa foarte multe, chiar înainte ca ei să intre la grădiniţă. Probabil că le va face mare plăcere să i se confeseze, căci rareori va fi şocat şi nici nu îi va judecă cu asprime. Ştie să iubească fără a sufoca. Relaţia dintre bărbatul Geamăn şi copiii săi e, de obicei, foarte apropiată, doar poate puţin prea relaxată. Oricât ar fi de afectuos, vesel şi vivace când e cu cei mici, nu va insista prea mult ca ei să respecte regulile, sau anumite rutine, căci el însuşi detestă aceste lucruri. Mai mult, are tendinţa de a le critica purtarea într-o zi şi de a le-o aproba în ziua următoare, ceea ce poate crea confuzii în mintea copiilor.

Deşi vă reuşi să le facă din când în când morală, aşteaptă-te ca pedepsele mai severe să cadă în sarcina ta, căci taţii din zodia Gemenilor tind să-şi răsfeţe copiii. Un avertisment, totuşi: deşi rareori îi va aplica progeniturii sale pedepse fizice, părintele din această zodie are, ca orice Geamăn, un talent special pentru emiterea de remarci usturătoare, sarcastice, care pot provoca răni adânci într-o inimioară mică, uneori răni pe care copilul şi le va aminti o viaţă întreagă. În plus, tatăl mercurian s-ar putea să aibă reţineri când vine vorbă să-şi manifeste dragostea prin sărutări şi îmbrăţişări, de aceea trebuie să facă un efort conştient pentru a-şi depăşi răceala tipică zodiei.

Totuşi, am cunoscut astfel de taţi care par să reverse asupra odraslelor toată căldura pe care nu se simt în stare s-o manifeste faţă de adulţi. Ai grijă ca cei mici să nu-i dea impresia că e legat de mâini şi de picioare, să nu-l împiedice de la activităţile lui, nu-i cere să stea cu ei în lipsa ta decât dacă ţi-e clar că doreşte asta şi va accepta cu dragă inima să fie tată, fie pentru un copil, fie pentru o duzină.

Câteodată se va lăsa dus de valul imaginaţiei şi va face declaraţii pe care nu le va putea sprijini cu fapte. Va trebui să-ţi faci iubitul mercurian să înţeleagă cât de important e să se ţină de cuvânt. În ciuda intenţiilor lui bune, va mai încălca din când în când promisiuni făcute impulsiv. Gelozia e un lucru pentru care nu va trebui să-ţi faci griji cu soţul tău din Gemeni, pentru că posesivitatea nu e una dintre trăsăturile tipice zodiei. Va înlătura zvonurile care-i vor ajunge la ureche cu o fluturare din mână.

Va avea o doză de gelozie, ca orice om, dar nimic exagerat. Cu un asemenea bărbat iubirea nu e o relaţie strict fizică. El aude mai multe, vede mai multe şi simte mai multe decât alţii, iar Mercur îl ajută să înregistreze cu fidelitate cele mai delicate impresii. Iubirea lui pare atât de aeriană şi intangibilă, încât Geamănul îţi poate da impresia că îi lipseşte pasiunea telurică a altor zodii.

Dar, dacă nu vrei un om al peşterilor care să te târască de păr în pădure, acest bărbat e un amant mai mult decât satisfăcător. El trebuie să simtă o contopire totală, mintală şi spirituală, înainte că pasiunea lui fizică să prindă aripi. Vei auzi atât de des că un Geamăn are nevoie de două iubiri în acelaşi timp, încât această prejudecată îţi poate sădi în suflet nelinişti nefondate. De fapt, bărbatul Geamăn are nevoie de două iubiri, nu neapărat de două femei. Pare o ghicitoare. Dacă îl înţelegi cu adevărat, vei şti dezlegarea ei.

Citeste si: Femeia Gemeni  Nativul Gemeni   Alte zodii