Femeia Fecioara

Femeia Fecioara

Îţi închipui femeia din zodia Fecioarei ca pe o creatură virginală, pură ca zăpada neatinsă? Iluziile tale sunt pe cale de a fi spulberate. Nu e deloc o nimfă în tunică diafană, îngenunchind lângă izvor. O astfel de femeie îşi poate părăsi soţul pentru un bărbat pe care l-a cunoscut pe malul vreunui ocean îndepărtat, poate naşte copilul iubitului ei fără să fie căsătorită cu el şi poate înfrunta lumea ostilă cu fruntea sus. Sunt multe de învăţat despre acest simbol vulnerabil şi fragil al feminităţii nepătate. În primul rând, coloana ei vertebrală e făcută din oţel inoxidabil.

E adevărat că e fundamental timidă. Fără îndoială. Fecioarele nu se caţără pe lădiţe de lemn ca să ţină discursuri înflăcărate, agresive, nu sunt arestate pentru conducere sub influenţa alcoolului şi dacă găseşti vreuna care să joace într-un spectacol burlesc, fă-ţi o cruce mare! Dar e puţin probabil. Dar o femeie din Fecioară e, totuşi, o femeie. Are toate vicleniile şi armele necesare, inclusiv hotărârea de a-şi căuta fericirea, oriunde s-ar afla aceasta. Dacă pe acest drum se întâmplă să dea peste ceva spini, nu va leşina şi nici nu va striga după ajutor.

Când auzi de o nativă care a indignat societatea pentru că i-a încălcat legile, citeşte printre rânduri. Mintea ei e fundamental curată, pură, ca şi iubirea adevărată, singurul fel de iubire pe care-l va accepta. Va escalada cel mai înalt munte şi va traversa oceane furtunoase doar în galoşi şi jachetă o dată stârnit spiritul ei mercurian, fapt ce poate schimba profund acea imagine feciorelnică, fragilă a ei. O Fecioară care îşi dă seama că mariajul ei e imperfect şi găseşte o iubire care i se pare fără cusur, nu va ezita să taie legăturile vechi. Când va folosi cuţitul va fi la fel de calmă şi precisă ca un chirurg. Oricât ar detesta să rupă legăturile de familie, ea detestă şi mai mult ipocrizia.

O dată ce a văzut că o iubire e adevărată şi ideală, puritatea conceptului ei despre o legătură sentimentală e mai presus de orice document legal din lume. Ea e singura femeie din zodiac care poate fi mortal de practică şi divin de romantică în acelaşi timp. Acea aventură romantică petrecută la malul unui ocean îndepărtat poate părea superficială şi imorală. De fapt, e un exemplu previzibil de fecioară care se comportă cum îi dictează firea atunci când ajunge într-o situaţie dificilă. Va agoniza de ruşine din cauza condamnării din partea societăţii în cazul unei astfel de legături ilicite, dar aceasta nu îi va schimba cursul acţiunilor, aşa cum nu va schimba nici puritatea motivelor acestei femei. Iubirea unei Fecioare poate arde cu o asemenea incandescenţă, încât să facă de râs pasiunea altor zodii prin intensitatea şi hotărârea ei. Însă aprinderea acestui foc poate dură câtva timp.

Trebuie să recunosc faptul că aspectul fizic, animalic al iubirii, poate fi oarecum diminuat la femeia tipică din Fecioară, dar ea are o calitate misterioasă, tăcută şi răbdătoare, iar „pasiunea spiritului” este un substitut extrem de satisfăcător pentru bărbaţii care preferă delicateţea într-o relaţie amoroasă.

Nativa e o perfecţionistă, dar asta nu înseamnă că ea e perfectă. Are şi ea trăsăturile ei negative şi acestea pot pune omul la grele încercări. În primul rând, aceste femei au convingerea nestrămutată că nimeni nu poate face lucrurile atât de ordonat şi eficient ca ele. Ceea ce te scoate din minţi e faptul că, de obicei, au dreptate! În plus, ţin enorm la promptitudine. Ai făcut vreodată o Fecioară să te aştepte la o întâlnire? Când e supărată sau prost dispusă, nu va face scene furtunoase şi nici nu-ţi va da cu sticle în cap, dar poate fi o adevărată scorpie plină de venin când o enervezi. Poţi să te aştepţi liniştit să te facă cu ou şi cu oţet fără menajamente. Du-i flori, recunoaşte că ai greşit şi nu o contrazice. Nu vei rezolva nimic, căci într-o ceartă cu o Fecioară nu ai cum să câştigi. Pământul e elementul ei, aşa că apreciază creaţiile naturii. Prin urmare, florile o vor mai îmblânzi. Cât despre scuze, fii scurt şi sincer. Fecioară nu e deloc proastă. Mintea ei limpede va descoperi imediat o minciună elaborată, chiar şi spusă de cel mai rafinat orator, şi va vedea şi cea mai mică pată de ruj de pe gulerul cămăşii tale. O fi ea o minte pură, dar categoric nu e naivă.

Nu vreau să spun că-ţi va percheziţiona coşul cu rufe murdare, cel puţin nu până la căsătorie. După aceea, rufele vor fi în casa ei şi ea nu se va mai simţi atât de vinovată când le va studia.

Această femeie are un blocaj mintal când e vorba să recunoască faptul că a greşit, aşa că ai face bine să-ţi asumi vinovăţia din start. Oricât de tare te-ar irita acest lucru, de cele mai multe ori ea va avea dreptate. Aşa că, de ce să te opui? Când reuşeşti să o aduci din nou la starea ei normală, e o fiinţă atât de încântătoare încât nu va mai conta cine a câştigat cearta.
Dacă orgoliul tău masculin poate să suporte, nu ţi-ar strica să o consulţi în problemele financiare sau să o laşi pe ea să administreze bugetul. E concisă şi practică şi va descoperi cele mai mici erori, pe care nici un expert contabil nu le-ar detecta imediat. Asta doar în cazul în care harta ei natală nu are influenţe puternice din alte părţi sau nu are un ascendent impulsiv.

Revizuieşte-ţi manierele şi gramatica dacă ai o iubită din Fecioară. Nu va suporta greşelile de limbaj, înjurăturile sau faptul că bei apă din castronelul pentru spălat pe mâini. Nu mesteca ţelină lângă urechea ei şi nu comandă un pui fript întreg. E destul de greu să-l mănânci elegant în faţa ei. Mai bine spune-i chelnerului să-ţi aducă şniţel de piept dezosat, e mai sigur. Nici cu îmbrăcămintea neglijentă nu vei avea mare trecere în faţa ei. Dacă te-ai îndrăgostit de o Fecioară, resemnează-te să te bărbiereşti şi să faci duş de două ori pe zi. Dă-ţi cu aftershave, aranjează-ţi părul, pune-ţi o cămaşă curată, ai grijă cum te comporţi şi lustruieşte-ţi pantofii înainte să porneşti la cucerirea acestei fete. Şi uite un pont foarte valoros: data viitoare când întârzii, prefă-te că nu-ţi dai seama cât e ceasul. Intră pe uşa ei furios. când te întreabă ce s-a întâmplat, spune-i că biblioteca aceea nenorocită, afurisită (mai urât de-atât să nu-ndrăzneşti să te exprimi!) se tot închide cu cinci minute mai devreme decât scrie în program. Asta n-ar fi aşa de rău, dacă s-ar întâmpla doar din când în când, dar ei trag de tine să te dea afară în fiecare seară, când tu trebuie să pui la loc toate colecţiile alea de reviste ştiinţifice cu care lucrezi. Va uita complet de întârzierea ta.

N-o duce la curse ca să te vadă aruncând dintr-un foc trei sute de mii pe un pariu, păstrează-ţi povestioarele fără perdea pentru pauză de masă cu băieţii de la muncă şi spune-i tot timpul cât de bine îţi pare că nu e genul superficial. Aşa şi e, nu? Nu e nici genul sufocant. Fecioarele nu alunecă spre extreme. Ele pot foarte bine să-şi poarte singure de grijă, dar nu au nevoie să se comporte bărbăteşte pentru asta.

Nu o copleşi scoţându-ţi în evidenţă farmecele fizice, nu o strânge în braţe de să-i rupi coastele în metrou şi nici nu te grăbi să o săruţi de noapte bună de la prima sau chiar de la a zecea întâlnire. Aşteaptă şi vei primi ceva mai bun. În general, nu face mare caz din relaţia voastră. Mişcă-te încet, cu graţie şi bun gust, sau vei rămâne fără iubită ta din Fecioară. Probabil că-i va plăcea la nebunie teatrul şi chiar paradele. Pompa şi costumaţiile, emoţia dramatică îi oferă o supapă pentru propriile ei emoţii ţinute strâns sub control. În plus, e un critic excepţional. Intelectul ei înalt combinat cu gustul artistic îi oferă o percepţie extrem de ascuţită.

O Femeie din Fecioara va şti exact ce vor scrie criticii în recenzii înainte ca acestea să apară. Iubeşte piesele de teatru, concertele şi cărţile, dar le critică fără milă conţinutul. La fel de critică e şi cu cravată, tunsoarea, vorbele şi faptele tale. Pentru ea, a critică e la fel de firesc ca şi a respira. E eternă perfecţionistă şi fără ea, toţi am fi cam neglijenţi şi delăsători. Însă, ai grijă, nu o critica şi tu! Asta e împotriva regulilor. Aici nu merge să-i faci şi tu ce-ţi face ea. Gândirea ei limpede precum cristalul îi permite să-şi vadă în taină propriile imperfecţiuni la fel de clar cum le vede şi pe ale tale şi se judecă deseori cu multă asprime. De aceea consideră că nu e cazul să o faci şi tu. Despre ea se poate spune cu adevărat că e cel mai aspru critic al propriei persoane.

Unul dintre lucrurile plăcute în relaţia cu o femeie din Fecioară e faptul că ea îşi va bate capul cu toate, îngrijorându-se pentru orice şi făcându-i chiar plăcere. Te va ţine pe linia dreaptă fără să-ţi răpească masculinitatea, artă pe care femeile din alte semne ar face bine să o deprindă de la ea.

Cât despre problema fidelităţii, s-ar putea să auzi de vreo nativă care, din cine ştie ce motive inimaginabile, s-a hotărât să-şi arunce pe fereastră virtutea, aruncându-se într-un vârtej de aventuri, dar de obicei asta se întâmplă din dorinţa de a-şi dovedi ceva şi această rătăcire nu va dura prea mult. Fecioarele care se abat uneori pe drumul promiscuităţii sunt destul de deştepte ca să-şi ascundă scăparea şi asemenea comportament este, oricum, o excepţie de la regulile lor. În mod normal, dacă te iubeşte cu adevărat, poţi să stai liniştit chiar dacă femeia ta rămâne singură timp de o lună pe o insulă pustie cu cel mai sexi bărbat din lume. Dar două luni? Păi, Fecioarele sunt şi ele oameni, ştii? Nu sunt computere. Au inimi mai calde decât cred cei din jur şi emoţii care pot fulgera de intensitate, chiar dacă nu simt nevoia să închirieze un panou ca să facă reclamă acestui lucru. Latura emoţională a nativelor este controlată, dar nu inexistentă. Nu uita asta!

Femeia acestei zodii e enervant de meticuloasă în chestiuni mărunte, dar poate fi cea mai bună, generoasă şi afectuoasă creatură din lume. Gândeşte-te la perfecţionismul ei ca la o virtute în loc de un defect. În lumea asta măturată de impulsivitate ce ne-am face fără mintea şi privirea ascuţită a Fecioarei? Chiar şi în timp ce te scoate din sărite cu critcile ei, are ceva adorabil şi de-a dreptul irezistibil. dar, desigur, ai descoperit asta deja, altfel nu te-ai bărbieri de două ori pe zi şi nu te-ai duce în fiecare seară la bibliotecă. Comportamentul ei liniştit şi ochii blânzi, limpezi, şi-au făcut treaba şi te-au prins în mreje. Probabil că ai aflat chiar şi cât poate fi de amuzantă când oamenii nu se iau de ea şi ce spirit sclipitor zace în căpşorul acela drăgălaş. E ciudat şi fermecător, dar, în general, râsul femeilor din Fecioară sună ca nişte clopoţei.

Ea nu-şi face iluzii, aşa că nu încercă să-i vinzi cine ştie ce idei de doi lei. Pentru ea, adevărul e frumuseţe şi frumuseţea e adevăr. Obişnuieşte-te s-o vezi golind scrumierele din trei în trei secunde, fii bun cu pisoii adunaţi de ea de pe străzi şi ea va accepta cu graţie feminină rolul de soţie supusă, care-ţi aduce pipa şi papucii. Îşi va împărţi viaţa numai cu un om în care are încredere, iar lucrurile mărunte înseamnă enorm pentru ea. În ciuda modestiei şi timidităţii ei naturale, e destul de puternică pentru ca alţii să găsească sprijin în ea în momente grele. Curajul tăcut şi simţul responsabilităţii înnăscute la femeile din Fecioară acţionează deseori ca un liant magic care ţine la un loc o familie numeroasă. Probabil că va fi o bucătăreasă bună şi nu te va otrăvi cu supă. Casa voastră va fi curată şi plăcută, iar castronelul de pe măsuţa de cafea va fi plin cu mere în loc de bomboane de ciocolată, care strică dinţii şi nu sunt bune pentru sănătate.

Probabil că n-ai să-ţi vezi niciodată progeniturile alergând prin cartier cu lumânări neşterse sub nas, mânjite de dulceaţă pe faţă şi tenişi rupţi. Nici n-ai să-i găseşti pe cei mici cu degetele băgate în tutunul tău de pipă sau colorându-ţi documentele de serviciu. Fecioara ta îi va disciplina cu fermitate. Nativele au rareori mai mult de unul sau doi copii şi nu par să aibă neapărată nevoie să fie mame pentru a se simţi femei. Însă o dată apărut copilul în viaţa unei astfel de femei, nu îi va neglija niciodată nevoile fizice, morale sau educaţionale. Poate că nu-i va satisface la fel de uşor nevoile emoţionale, dar dacă e sigură de dragostea ta pentru ea şi se ştie apreciată se va relaxa şi va dărui copiilor ei afecţiune caldă din belşug. Cei mici le găsesc deseori pe mamele din Fecioară încântător de amuzante şi bune. Acestea sunt ferme şi încearcă să le inducă obiceiuri sănătoase, dar au o blândeţe care face copilul să se simtă iubit şi în siguranţă.

Dacă ai drept nevastă o Fecioară tipică, probabil că vei veni de la serviciu şi îţi vei găsi casa mirosind a flori proaspete şi pâine rumenindu-se în cuptor. Ea îţi va şterge de praf vechile visuri şi le va face să strălucească din nou, nu-ţi va împrumuta niciodată aparatul de râs şi nici nu-ţi va folosi periuţa de dinţi ca să se dea cu rimel. Te va îngriji ca un înger când vei fi bolnav şi nu te va pune în situaţii jenante flirtând cu cel mai bun prieten al tău. Se va îmbrăca îngrijit şi vei putea discuta cu ea o groază de subiecte, nu numai despre scutece şi bârfe de la coafor. Nu va face crize de gelozie sau de nervi şi nici nu va arunca banii pe fereastră. Îţi va păstra cu sfinţenie secretele, te va ajuta să-ţi organizezi munca şi probabil că nu va face riduri când va fi de vârstă mijlocie. Spune drept, pentru toate astea nu merită să-ţi revizuieşti comportamentul şi să-ţi îngrijeşti unghiile? Ochii ei sunt lacuri limpezi de iubire pură, iar când zâmbeşte poate lumina o cameră întreagă. Păstreaz-o! S-ar putea să nu mai ai un asemenea noroc tot restul vieţii.

Citeste si: Nativul Fecioara   Barbatul Fecioara   Alte zodii