Barbatul Fecioara

Barbatul Fecioara

Ar fi bine să spunem lucrurilor pe nume de la început. Nu-ţi face speranţe în legătură cu un bărbat din Fecioară dacă inima ta tânjeşte după vise romantice şi basme cu zâne. O relaţie amoroasă cu un bărbat din această zodie poate tăia creanga de sub picioare unei femei sentimentale, iar căderea pe pământul rece poate fi dureroasă.

Acest bărbat trăieşte aproape total la un nivel practic, material şi nu are ce face cu abstracţiunile unei idile ca-n poveşti. Desigur, toată problema poate rămâne doar la nivel teoretic, căci e nevoie de foarte mult efort pentru a-l aduce pe acest om în pragul unei relaţii cu o femeie. Nu e genul care să-ţi facă serenade sub fereastră. Vei avea mult de aşteptat singură, în balconul luminat de lună până când va începe el să se caţăre spre tine pe scara de incendiu.

De fapt, nativii cunosc dragostea încă din cea mai fragedă copilărie, dar nu dragostea gen Romeo şi Julieta. Principala lui modalitate de a-şi exprima acest sentiment este prin grija şi devotamentul altruist faţă de familie, prieteni şi de cei mai slabi sau mai dezorganizaţi decât el. Nativul s-a născut cu o dragoste instinctivă pentru muncă, pentru datorie şi disciplină şi devotament faţă de cei neajutoraţi. Chiar şi mercurianul cel mai puţin manifestat, care nu ajunge chiar la aceste sentimente, se simte uşor vinovat în sinea lui pentru că nu reuşeşte să se ridice la înălţimea unui ideal altruist.

Genul de iubire care se manifestă dramatic, prin promisiuni sentimentale, declaraţii înlăcrimate şi afecţiune siropoasă, nu numai că lasă nativul complet rece, dar îl poate speria în asemenea hal, încât să fugă din oraş cu primul autobuz sau tren (avionul e prea rapid şi prea scump pentru el şi recurge la el numai în cazuri disperate). Dar răceala acestui bărbat poate fi topită dacă temperatura e exact aşa cum trebuie, chiar dacă pare făcut dintr-o combinaţie de oţel şi gheață. Există cu siguranţă căi spre inima bărbatului din Fecioară. Căi secrete. Iar urmărirea agresivă nu e una dintre ele. Nici cochetăria sau sexualitatea, după cum au aflat multe vampe şi sirene maestre în flirt, spre surprinderea şi dezamăgirea lor.

În dragoste, Fecioarele caută calitate şi nu cantitate. De aceea, nativii au foarte puţine legături sentimentale adevărate, iar acelea, aşa puţine cum sunt, au finaluri triste sau sunt urmărite de ghinion, într-un fel sau altul. Reacţia nativului la o asemenea dezamăgire este să se îngroape în cea mai grea munca pe care o găseşte, să se distanţeze de societate, în general, şi să fie de două ori mai precaut la următoarea ocazie. După cum vezi, va trebui să ai o strategie bine pusă la punct şi o răbdare de fier.

Tendinţa de bază a mercurianului e castitatea şi o ignoră doar pentru un motiv foarte întemeiat sau o femeie excepţională. Multe Fecioare (dar nu toate) pot trăi fără o viaţă sexuală mult mai uşor decât orice alt semn din zodiac, aşa cum se supun unor reguli de disciplina pe care nu le înţeleg doar pentru ca supunerea fără proteste în fata sortii este pentru ei ceva firesc. Dacă soarta decide că va trăi toată viaţa singur, mercurianul e pregătit să accepte acest lucru fără regrete prea mari sau traume emoţionale, aşa ca în lume sunt mulţi burlaci născuţi în Fecioară, dar totuşi, în stilul lor liniştit, pot avea unele legături amoroase foarte poetice, chiar dacă sunt fragile.

Deşi nu e niciodată ostentativ, mercurianul poate fi un maestru în arta seducţiei subtile. E un amestec de intelect ascuţit şi realism solid. Poate fi destul de detaşat ca să frângă numeroase inimi cu felul lui distant de a flirta, dar simţul lui critic şi analitic va permite rareori ca aceste rătăciri să părăsească tărâmul platonic. Pudoarea şi selectivitatea mercurianului împiedică orice cădere în promiscuitate. Desigur, poate avea uneori o experienţă senzuală, pur fizică, dar asemenea indiscreţii sunt excepţiile care confirmă regulă. Iar regula este interesul distant. Desigur, bărbatul e bărbat şi puţini nativi rămân virgini la propriu, dar îşi păstrează concepţiile pure. Exista în mod invariabil ceva curat şi cast în iubirea unui astfel de bărbat, care nu are voie să fie murdărită, chiar şi în focul pasiunii, indiferent de circumstanţele nefericite car ar putea-o face să pară doar o aventură.

Mercurianul nu se va grăbi deloc să-şi găsească un obiect al afecţiunii, ci o va face pe îndelete, pentru că e foarte critic şi meticulos în alegerea unei femei, aşa cum e în tot ce face, de la mâncare până la muncă. Nu încerca să-l păcăleşti sau să-l minţi. Iubitul tău din Fecioară nu îşi face nici un fel de iluzii. El vrea o relaţie, sinceră, sănătoasă şi adevărată. Ştie foarte bine cât de mici sunt şansele de a găsi o astfel de femeie, dar nu se va mulţumi cu nimic altceva. Dacă împrejurările îl implică într-o legătură sordidă, poţi să fii sigură că nu va dura prea mult.

E un bărbat ale cărui emoţii sunt foarte greu de stârnit. Poate trăi mult timp fără să simtă nevoia arzătoare de a avea o parteneră permanentă şi asta e destul ca să te facă să plângi dacă te-ai îndrăgostit de el. Te vei întreba dacă e făcut din marmură sau s-a născut fără inimă. Nici una nici alta. Ai răbdare. Succesul va fi în cele din urmă al celei care aşteaptă.

Din când în când, un mercurian curios poate încerca în mod deliberat să se comporte promiscuu, numai ca să vadă dacă e la fel de masculin ca ceilalţi bărbaţi. Bineînţeles că este şi de îndată ce va descoperi asta nu va mai căuta experienţe artificiale ca să-şi dovedească de ce e în stare. Nici un bărbat născut în Fecioară, oricât de rece şi raţional, nu va putea rămâne imun pentru totdeauna la chemările firii umane, dar când va ceda, în sfârşit, se va sfii să o recunoască. Când va fi pe punctul de a ceda în fata iubirii îşi va ascunde adevăratele sentimente sub masca nepăsării elaborate. În fiecare nativ exista o doză bună de talent actoricesc extrem de rafinat. Se va preface a fi dezinteresat, aşa cum se preface că îi e rău când nu se distrează la o petrecere.

Nu te aştepta ca el să reacţioneze afişând cine ştie ce mare extaz, chiar şi după ce a cedat în fata sentimentelor. Cât timp încă nu s-a decis dacă tu eşti cea pentru care va renunţa la statutul său de bărbat singur, va face în continuare pe distantul. Însă, o dată ce a hotărât ca relaţia e profundă şi reală, îşi va declara sentimentele şi intenţiile cu o simplitate mişcătoare. Iubirea lui va arde cu o flacără constantă, fără fluctuaţii, şi te va încălzi ani în şir, dându-ţi un minunat sentiment de încredere şi siguranţă. Ce e rău în asta? Singura trăsătură a unei idile de basm manifestată de nativ e aceea că, dacă e îndrăgostit cu adevărat, va aştepta ani la rând pentru a pune mâna pe partenera dorită, sau va merge până la capătul pământului pentru a o aduce acasă, lângă şemineul lui. E capabil de sacrificii enorme pentru a ajunge la acel picioruş delicat despre care e convins că se potriveşte perfect în pantoful de cristal al Cenuşăresei la care visează. O dată aprinsă, flacăra e fără îndoială, foarte puternică. E aproape imposibil de stins. Vei fi la fel de etern adorată ca însăşi Cenuşăreasa. Problema e, cum faci să aprinzi acea flacără. E greu să găseşti un picior căruia să-i vină pantoful de cristal, mai ales că mercurianul e extraordinar de pretenţios.

După ce ai pus mâna pe el, nu-ţi va da aproape niciodată motive de gelozie şi va fi decis să depăşească alături de tine orice probleme provocate de dificultăţi financiare, rude sau factori externi. Va da dovadă de o putere incredibilă în perioade de greutăţi emoţionale sau financiare, atâta timp cât îi eşti alături. Nu există partener mai tandru, mai blând decât mercurianul, atunci când lumea rea ţi-a frânt inimă sau când eşti bolnavă. Nu te va îngropa în bani, dar vei avea absolut tot ce îţi trebuie şi te va copleşi cu respect şi atenţie. Un bărbat născut în zodia Fecioarei este totdeauna înţelegător şi atent la toate acele mici lucruri care contează pentru o femeie.

Are o memorie impecabilă şi probabil că nu va uita datele speciale pentru tine, deşi s-ar putea să nu prea priceapă de ce sunt atât de importante. Nu va fi nebuneşte de gelos, dar bărbaţii din fecioară sunt extrem de posesivi. Pare să fie acelaşi lucru, dar nu e. Chiar dacă nu face scene de gelozie din cauza atenţiei pe care ţi-o acordă alţi bărbaţi, simţul proprietăţii, adânc înrădăcinat la el, ar trebui să te prevină că, doar pentru că îţi acordă libertate, nu trebuie să profiţi de ea. Dacă soţia unui nativ rătăceşte prea departe de focul căminului, de prea multe ori, s-ar putea să rămână fără un soţ la care să se întoarcă. Mercurienii sunt profund loiali şi detestă să distrugă legăturile familiale, dar când bunul lor simţ a fost în sfârşit ultragiat, nu vor ezita să desfacă rapid o căsnicie. Ei nu sunt genul care să accepte tergiversări şi separări de încercare, sau divorţuri urâte. Când s-a terminat, s-a terminat. Adio şi mult noroc! Nici chiar memoria lor excepţională nu îi va face să verse lacrimi în dorul trecutului, pentru că e capabil să-şi controleze memoria la fel de bine cum îşi controlează emoţiile. Autodisciplina face parte intrinsecă din natura lui. Acest bărbat, o dată ce a luat o hotărâre, îşi va vedea de drum şi, o dată ce a făcut asta, toate lacrimile şi scuzele tale nu-l mai pot face să se răzgândească. Nu va cădea niciodată victima iluziei că, lipind bucăţile la loc, va recrea ceva ce a fost cândva perfect, dar apoi a fost distrus.

Dacă ai pus ochii pe un bărbat din Fecioară ai face bine să-ţi lustruieşti materia cenuşie şi s-o pui la treabă când e prin preajmă. Aceşti bărbaţi detestă ignoranţa, prostia şi gândirea superficială aproape la fel de mult pe cât detestă mizeria şi vulgaritatea. Fata care râvneşte la inima unui mercurian trebuie să se îmbrace elegant şi să aibă un creier de dimensiuni considerabile sub coafura îngrijită. Ai grijă! Am spus „îngrijită”! Nativii caută femei dichisite la minte şi la trup, care se îmbracă bine, dar fără să cadă în extremele ostentative ale modei.

Nu va trebui să fii maestră în bucătărie, dar, pentru Dumnezeu! nu fi atât de naivă încât să-ţi închipui că poţi hrăni un soț Fecioară numai cu conserve. O femeie ahtiată după plăceri, egoistă şi cu mintea leneşă nu va avea trăi alături de un astfel de bărbat, chiar dacă emană sex-appeal prin fiecare por al trupului ei. Acesta e ultimul bărbat din lume pe care ai să-l vezi fugind în lume cu o dansatoare topless, deşi probabil că i-ar împrumuta acesteia haina lui, ca să nu răcească. Adevărul adevărat e că el caută o nevastă, nu o metresă.

De regulă, nativii nu tânjesc foarte tare să devină taţi. Personalitatea lor nu pare să aibă nevoie de sentimente paterne pentru a se simţi împlinită emoţional, aşa că bărbații Fecioară tind să aibă familii restrânse. Totuşi, o dată născut un copil, ei sunt părinţi deosebit de conştiincioşi şi îşi iau foarte în serios responsabilităţile. Nativul va petrece multe ore învăţându-l pe cel mic tot felul de lucruri şi transmiţându-i propriile lui standarde înalte de comportament. Va accepta bucuros să-i ajute pe copii la temele pentru acasă şi va face orice sacrificiu pentru hobby-urile lor, pentru lecţiile lor de muzică, pentru a-i trimite în tabere şi, mai ales, la facultate. Un tată născut în Fecioara va pune mare accent pe intelect şi îşi va educa progeniturile cu rigiditate în probleme de etică, politeţe şi simţ civic. Chiar şi nativul divorţat se va îngriji într-un fel sau altul ca urmaşii lui să fie bine îngrijiţi, oriunde ar fi, şi că ei să primească o bună educaţie. Copiii unor astfel de bărbaţi dobândesc dragoste şi respect pentru cărţi şi învăţătură. Rareori vei vedea un părinte din Fecioară care să-şi răsfeţe copiii şi aceştia vor avea parte mereu de disciplina necesară. Toate bune şi frumoase, dar s-ar putea ca cei mici să ducă lipsa unor manifestări fizice de afecţiune din partea tatălui, căci afecţiunea nu e ceva foarte firesc pentru el. Dacă nu face eforturi serioase încă de la naşterea copiilor, s-ar putea ca într-o zi să-şi dea seama că între el şi copiii pe care-i iubeşte atât de mult a apărut o barieră insurmontabilă. În plus, aceşti taţi au tendinţa de a fi prea critici, de a aştepta prea mult, prea repede şi de a fi prea severi.

Mercurianul îţi va pretinde să-ţi baţi capul cu sănătatea lui, dar şi el te va îngriji când vei fi bolnavă şi îţi va permite să faci pe damă cu camelii fără să-ţi reproşeze nimic. E posibil ca din când în când, poate chiar destul de des, să aibă toane şi să fie iritabil, dar un lucru e sigur. Dacă-l laşi în pace nu-ţi va căuta ceartă. Lasă-l să-i treacă pasă proastă şi te va surprinde cu tandreţea cu care te va trata pentru a compensa nervozitatea din trecut. Lasă-l să-şi facă griji. îi prieşte. Pentru el e ca un fel de exerciţiu mintal. Dar dacă vezi că îi afectează sănătatea fizică, scoate-l dintr-ale lui sugerându-i o activitate interesantă sau nouă.

Acum că ştii ce te aşteaptă, dacă încă mai eşti îndrăgostită de bărbatul tău din Fecioară, poţi să te aştepţi la un viitor plin de mulţumire. Vei avea un soţ vivace şi bine informat, care nu-ţi pretinde să îl serveşti ca o sclavă şi nici să circuli prin casă arătând tot timpul sexy, cu un strop de parfum după ureche şi un trandafir în dinţi. Va fi de încredere şi plăcut dacă manifeşti tact faţă de defectele lui. Oricum nu va avea prea multe, dacă nu iei în calcul mici obiceiuri cum ar fi cel de a-şi trece în fiecare seară degetul pe mobilă ca să vadă dacă ai şters praful. Orice ar face, încearcă să nu-l cicăleşti. Nu uita că el nu e făcut să rabde genul de analiză critică pe care o aplică el celorlalţi. Obişnuieşte-te cu obiceiul lui de a te critica şi treci peste el râzând, căci pur şi simplu nu se poate abţine să nu despice firul în patru. O dată ce îndepărtezi aceste posibile resentimente, poţi să te relaxezi şi să savurezi viaţa alături de inteligentul şi loialul tău bărbat din Fecioară.

Nu e un înger, dar multe femei te vor invidia. La urma urmelor, câte dintre ele sunt căsătorite cu un bărbat muncitor, frumos, ordonat şi curat, care nu uită nici o aniversare şi face minuni cu carnetul lui de cecuri? Câte au un soţ deştept, care se îmbracă elegant, nu iese cu băieţii decât foarte rar şi nu face ochi dulci altor femei şi, în plus, e blând şi atent? Ia uite-te mai atent! Aia e reflecţia felinarului de pe stradă în jurul capului lui, sau… Nu! Nu poate fi un halou! Nu după halul în care te-a repezit la restaurant când i-ai scăpat untul în poală. Sigur că nu. Totuşi…

Citeste si: Nativul Fecioara   Femeia Fecioara   Alte zodii