Nativul Fecioara

Nativul Fecioara

Fecioara e semnul virginităţii, dar acest simbolism nu trebuie luat la propriu. Deşi mulţi nativi şi native rămân toată viaţa necăsătoriţi, există la fel de mulţi care se aşează în final la casa lor. Poate că n-o vor face dintr-o izbucnire pasională, pentru că mariajul nu este este o stare firească pentru cei din Fecioară, dar e surprinzător câţi dintre ei reuşesc să se acomodeze spiritului de echipă al căsniciei şi sunt aproape întotdeauna devotaţi familiei.

Căsătorit sau nu, e destul de simplu să depistezi un nativ din Fecioară în mulţime. în primul rând, nu va fi foarte zgomotos. Nu e o persoană tocmai gregară şi va ieşi în evidenţă că fiind un singuratic. Vezi tipul ăla liniştit şi atrăgător din colţ, cu un dicţionar sub braţ? Cel cu mintea precisă ca un ceasornic elveţian, cel care observă metodic şi organizat fiecare detaliu, cât de mic? Dacă te uiţi mai atent vei observa cum cântăreşte atent fiecare minut care trece. Acel bărbat e născut în zodia Fecioarei. Vezi faţa aceea tăcută, cu ochi frumoşi şi blânzi, care aşteaptă autobuzul? Uită-te la mănuşile ei imaculat de albe, la atitudinea ei calmă şi rezervată. Ea va avea bani exacţi pentru bilet gata pregătiţi în mână. Nici prin cap nu i-ar trece să ceară casieriţei să-i schimbe o bancnotă de cincizeci de mii. Ea e o Fecioară.

Evenimentele sociale nu sunt cel mai bun loc ca să-i cauţi pe aceşti perfecţionişti. Ai mai multe şanse să-i găseşti la birou, lucrând după program, decât la vreo petrecere. Nu e uşor pentru Fecioară să se relaxeze suficient de mult ca să se distreze în societate, pentru că aceşti nativi nu se simt în largul lor în mulţime. Uneori fac eforturi ca să participe la petreceri şi să se integreze, dar simţul datoriei e prea intens ca să le permită să fie prea frivoli. Uneori, Fecioarele îi fac pe Capricorni să pară prin comparaţie nişte cheflii plini de voioşie şi asta spune foarte multe. Rareori ai să vezi aceşti nativi făcând baloane de săpun, sau construind castele de nisip. Fecioarele sunt prea ocupate ca să viseze cu ochii deschişi şi seara sunt prea obosite ca să admire stelele.
Primul lucru pe care îl vei observa la nativul tipic din Fecioară e impresia clară pe care o dă că e preocupat de rezolvarea unei probleme grave, sau că e îngrijorat în sinea lui de ceva. Probabil că aşa şi e. Pentru el îngrijorarea e ceva firesc. Aproape că poţi spune că e un obicei de care se simte ataşat şi pentru care are o adevărată afecţiune. E o chestie intangibilă şi greu de sesizat, dar zâmbetul lui încântător pare să ascundă întotdeauna cine ştie ce mare problemă.

Deşi ascendentul şi alte modificări din harta lui astrală pot provoca modificări în aspectul general, de obicei poţi să te uiţi după o persoană cu trup subţire şi ochi neobişnuit de frumoşi. Ochii nativilor sunt în general atât de uluitor de limpezi, încât aproape că-ţi poţi vedea reflexia în ei. În plus, strălucesc de inteligenţă şi limpezime a minţii. Chipul nativilor poartă o expresie de puritate şi linişte, care pare să nege existenţa acelor griji secrete. Majoritatea celor născuţi în Fecioară sunt extraordinar de atrăgători, cu nasuri, urechi şi guri delicate. Cu siguranţă nu duc lipsă de graţie şi farmec şi uneori aceste calităţi îi fac să fie puţin vanitoşi. Nativii sunt extrem de critici când e vorba de propriile lor fotografii şi îngrozitor de preocupaţi de felul în care arăta, atât pe peliculă cât şi în realitate. Dacă eşti atent, îi vei surprinde aranjându-se în faţa oglinzii când cred că nu-i vede nimeni. În general, se îmbracă bine, meticulos, dar conservator.

Fecioara e de obicei mică de statură, nu ajunge la înălţimi peste medie, dar e musculoasă şi are mult mai multă forţă decât dă impresia înfăţişarea ei fragilă. Aceşti oameni pot munci mult mai mult pe o perioadă mult mai mare de timp decât orice alți nativi ai altor zodii, chiar şi decât cei mai duri şi mai masivi, cu condiţia să nu facă o cădere nervoasă pe parcurs. Deşi pe dinafară par foarte capabili şi calmi, anxietăţile interioare îi macină, deranjându-le procesele digestive şi echilibrul emoţional. Asumarea mai multor sarcini decât pot duce fără a-şi primejdui sănătatea şi efortul inuman pe care-l fac pentru a le duce la îndeplinire sunt motivele pentru care mulți nativi au nervii întinşi la maxim. Însă ei sunt făcuţi să fie calmi şi liniştiţi când mecanismele lor complicate şi delicate funcţionează perfect şi nu sunt tulburate de oboseala intelectuală.

Fecioarele sunt de încredere şi sincere, fără îndoială, dar sunt capabile să se prefacă a fi bolnave atunci când nu vor să meargă undeva sau să facă ceva. în acele momente, talentul latent pentru actorie al celor născuţi sub semnul lui Mercur iese la iveală. Mulţi reuşesc să se convingă pe ei înşişi că sunt bolnavi, însă aceste episoade sunt de scurtă durată, datorită minţii lor limpezi. Ei sunt exacţi şi meticuloşi în toate, de la felul în care se îngrijesc, până la muncă şi iubire. Prietenul tău din Fecioară care arată mereu de parcă tocmai a ieşit din duş probabil că tocmai a făcut asta. Mercurienii fac mai multe băi şi duşuri decât patru oameni la un loc, au idei foarte clare în ce priveşte sănătatea, nu au răbdare cu leneşii şi nu-şi prea fac iluzii în legătură cu viaţă şi oamenii, nici măcar atunci când sunt îndrăgostiţi. Bărbat sau femeie, nativul din Fecioară nu e niciodată atât de orbit de dragoste încât să nu vadă defectele celui iubit sau problemele din relaţia lor. El ştie întotdeauna „pe ce picior dansează”, ca să spunem aşa, deşi nativul detestă limbajul argotic.

Desigur, nu trebuie să ai impresia că toţi cei născuţi în această zodie sunt preţioşi şi dogmatici. Mulţi nativi au un simţ al umorului sclipitor şi inteligent (dacă le prinzi remarcile făcute cu voce scăzută) şi emană un farmec irezistibil. S-ar putea să întâlneşti o Fecioară atât de preocupată să-şi păstreze ordinea şi organizarea în cele mai mici colţişoare ale minţii încât îşi neglijează aspectul său împrejurimile. Dar ai puţină răbdare şi, după ce va trece acea perioadă, vei vedea acesta nativ culegând o scamă de pe covor, aranjându-şi părul sau scuturând un fir de aţă de pe haină.

Deşi au foarte puţine vise neralizabile, mercurienii arată deseori ca nişte visători adorabili, ca şi cum ar fi învăluiţi în exact acele curcubee în care mintea lor logică refuză să creadă. Când sunt iritaţi de vulgaritate, prostie sau neglijenţă, nativii pot deveni brusc nervoşi, nesuferiţi şi răi de gură. Dar în majoritatea timpului sunt oameni blânzi şi plăcuţi. Unele dintre cele mai bune asistente medicale sunt născute la începutul lui septembrie, cele pline de compasiune eficienţă şi capabile ca un bisturiu bine mânuit. Când te doare capul prietenul tău mercurian e probabil cel care va da fuga la farmacie. Dacă eşti la el acasă, nu va trebui să meargă prea departe, pentru că va avea o mică farmacie chiar la el în apartament. Dulăpiorul din baie e cu siguranţă plin de medicamente pentru dureri de stomac, constipaţie, probleme hepatice sau indigestie acidă. Nu va lua niciodată un medicament decât dacă ştie exact fiecare ingredient din el şi efectul acestuia, aşa că va fi un adevărat expert şi-ţi va spune care e cel mai bun remediu pentru durerea ta de cap, în funcţie de cauza ei. Nativii care călătoresc mult îşi vor lua cu ei farmaciile portabile, probabil într-o geantă separată, specială pentru pilule şi sticluţe.

Dacă sunt obişnuiţi să folosească o anume marcă de săpun sau loţiune, probabil că îşi vor lua cu ei şi aceste obiecte. Ar fi un dezastru să ajungă într-un orăşel unde nu se găseşte ceea ce obişnuiesc ei să folosească. Uneori, mercurianul îşi ia cu el şi apa de acasă. Nu râde! Ştii ce efecte pot avea asupra stomacului anumite corpuri străine din apa de băut cu care nu eşti obişnuit? Fecioara îţi va răspunde exact la această întrebare.

Când aceşti oameni îşi formează un tabiet, păi îşi formează un tabiet şi o vacanţă sau o delegaţie nu constituie o scuză ca să-şi încalce aceste tabieturi. Dacă e obişnuit să-şi ţină şosetele în al doilea sertar din stânga al comodei, acolo şi le va pune şi în camera de hotel. Dacă respectiva cameră are o comodă cu doar un sertar la mijloc, asta îl va da peste cap şi chiar îl va face, poate, să îşi lase şosetele în valiză, dar somnul lui nu va fi deloc liniştit. În dimineaţa următoare, chelneriţă de la restaurantul hotelului va afla rapid că, atunci când Fecioara vrea ouă fierte trei minute nu va accepta să fie fierte doar două minute şi patruzeci şi cinci de secunde. Când spune că vrea pâine prăjită nu înseamnă că o vrea arsă pe margini. Şi nativul îşi va baza cu siguranță mărimea bacşişului în funcţie de receptivitatea ei la aceste amănunte.

Un mercurian îţi poate critica declaraţiile, despicând firul în patru ca să-ţi aducă argumente contrare şi scoţându-te din minţi, dar când eşti la ananghie îţi va sări repede în ajutor, punând ordine în lucruri, fără nici un alt motiv decât dorinţa de a-ţi fi de folos. Nu din orgoliu îşi suflecă el mânecile ca să te ajute să faci o treabă minuţioasă, care trebuie să fie gata cât mai repede. El face asta pentru că nu poate suportă amânările, neglijarea detaliilor, lucrul de mântuială sau confuzia. S-ar putea să se bage înainte să-l rogi, fără să vrea să fie nepoliticos, ci doar pentru că a transforma haosul în ordine este la el ceva instinctiv. E genul de invitat care va accepta cu plăcere să ajute gazda să facă curăţenie după petrecere. Dar tot el e genul de oaspete care va observa imediat că ai aranjat cu grijă o revistă pe măsuţa de cafea pentru a ascunde o pată sau că pernele de pe canapea au menirea de a acoperi găurile făcute cu ţigara.

Ca şi nativul din Balanţă, cel din Fecioară nu şi-ar recunoaşte în ruptul capului tipicurile şi tabieturile. El pare să fie la fel de orb la propriile defecte şi slăbiciuni pe cât e de iute în a observa orice detaliu din jurul lui. Dar adevărul e că le observă, şi încă atât de detaliat, ca la microscop, încât nu suportă să le audă de la altcineva. Încearcă să-i spui unei Fecioare tipice că e prea critică, îşi face prea multe griji, că se agită prea mult, că e tipicară şi aproape ipohondră, şi va nega totul imediat.
Într-o cameră plină de oameni, poţi descoperi repede care e născut în Fecioară. Nativul e incapabil să stea prea mult timp într-un loc. După un timp, va deveni vizibil agitat şi va începe să se plimbe de colo colo, sau să se mute de pe un scaun pe altul ca la un joc de societate, timp în care chipul lui va păstra o expresie liniştită, ca o mască, deşi mişcările lui dau impresia că a întârziat la o altă întâlnire la care trebuie să ajungă neapărat. Efectele negative produse de agitaţia interioară a Fecioarei sunt rareori vizibile, dar produc dezastre în sistemul său digestiv. De aceea mulţi umblă la ei cu Ulcerotrat, sau Rennie, sau alte produse pentru stomac.

Pe aceşti oameni nu-i vei vedea lăfăindu-se în bani sau afecţiune. Sunt foarte prudenţi în ambele domenii, dăruindu-şi dragostea constant şi în tăcere, manevrându-şi banii cu acelaşi conservatorism. În mod ciudat, deşi sunt de dispuşi să facă servicii eficiente altora, nativilor le displace profund, aproape de nevroză, să li se facă favoruri. Ei nu vor să fie îndatoraţi nimănui, pentru nimic. Şi nu vor să conteze pe nimeni altcineva pentru nimic. Această adânc înrădăcinată frică de dependenţă îi face pe mulţi nativi ca la vârste înaintate să trăiască foarte economic, ajungând să fie consideraţi zgârciţi. Dar acesta e cun cuvânt prea dur. Când au destule economii şi nu au motive să-şi facă griji pentru viitor, mercurianul va cheltui bani ceva mai liniştit, dar şi atunci va avea grijă să obţină o calitate care să echivaleze exact preţul plătit, altfel îşi cere banii înapoi.
Deşi nu are nici o urmă de compasiune pentru cerşetori şi leneşi, va fi întotdeauna generos când un prieten are necazuri. Fecioară, care e aproape avară când e vorba de nevoile ei personale, va face fermecătoare gesturi generoase, ajutându-i financiar pe cei care consideră ea că merită cu adevărat, sau pe cei pe care îi place sau iubeşte. Dar nu vei vedea niciodată un nativ aruncând banii pe fereastră, căci risipa e unul dintre lucrurile care îl deranjează cel mai mult. El munceşte din greu pentru ce are şi extravaganţele îl şochează întotdeauna. De obicei, va avea câteva replici usturătoare la adresa risipitorilor şi a celor prea leneşi ca să muncească.

Există un lucru care te va face să nu-i mai consideri criticile chiar atât de tăioase, şi anume faptul că e la fel de aspru cu el însuşi pe cât e şi cu tine. Pur şi simplu nu se poate abţine să nu vadă toate defectele, căci a fost născut ca să observe şi cea mai mică fisură a unei vaze. Nu va accepta întârzierile, căci pentru nativ asta e tot o risipă – de timp, iar pentru el timpul e materialul din care e făcută viaţa. Aşa că fii punctual dacă vrei să eviţi dezaprobarea lui înţepătoare.

E greu de înţeles de ce uneori mercurienii sunt consideraţi egoişti, căci de obicei ei găsesc mai multă satisfacţie în a-i servi pe alţii decât în a-şi urma ambiţiile proprii. Probabil că eticheta de „egoist” vine din capacitatea nativului e a spune „nu” şi a se ţine de cuvânt. El îşi dăruieşte de bună voie timpul şi energia, dar va refuza să îndeplinească pretenţii iraţionale. Când cererile devin excesive, Fecioara se va opri şi îţi va spune foarte clar care îi sunt obiecţiile. Poate prea clar! Pe cât de tare îi place să scoată în evidenţă defectele altora, pe atât de mult urăşte să îi fie criticate propriile greşeli. Când un nativ din Fecioară comite o eroare, arată-i-o cu tact dacă vrei să-i păstrezi prietenia.

În ciuda farmaciei pe care o cără cu ei pretutindeni, mercurienii sunt surprinzător de sănătoşi, cu condiţia să nu se îmbolnăvească din cauză că muncesc prea mult sau se îngrijorează prea mult pentru orice. Îşi îngrijesc bine corpurile şi sunt foarte atenţi la ce mănâncă. Totuşi, se pot plânge de probleme minore, cum ar fi: indigestie, dureri în zona intestinală, dureri de cap şi probleme la labă piciorului. Când au o răceală care le afectează cât de puţin plămânii ar trebui să se îngrijească temeinic, pentru că sunt predispuşi la boli îndelungate dacă planetele lor individuale se află în conflict în harta natală. Pot avea dureri de şold, de braţe, de umeri, de spate, artrită, guta, reumatism şi uneori chiar un ficat leneş. Dar preocuparea Fecioarei faţă de propria sănătate va preveni de obicei majoritatea bolilor grave. Mulţi dintre ei sunt vegetarieni. Dacă nu, poţi să fii siguri că ştiu exact ce trebuie să mănânce şi cum trebuie preparat fiecare fel. Din când în când vei da peste un nativ obsedat de microbi, care îşi pune mănuşi de cauciuc ca să amestece carnea pentru chiftele sau îşi fierbe periuţa de dinţi în fiecare seară, dar acestea sunt extreme. Totuşi, chiar şi Fecioara obişnuită îşi va spăla cu atenţie mâinile înainte de orice masă.

Mercurienilor le plac pisicile, păsările şi creaturile mici, neajutorate. Le mai place adevărul, punctualitatea, economia, prudenţă şi selectivitatea discretă. Urăsc sentimentalismul siropos, mizeria, vulgaritatea, neglijenţa şi lenevia. Firea lor este extrem de practică şi nu-şi vor face niciodată vise deşarte. Odată ce învaţă să stăpânească detaliile complicate ale vieţii, aceşti nativi îşi pot modela propriul destin cu mai multă siguranţă decât oricare alt semn al zodiacului.
Jadul verde şi platină îi aduc noroc. Culorile lui favorite sunt grâul, bejul, bleumarinul, toate nuanțele de verde şi albul impecabil. Sub comportamentul lui grav se ascunde aura fascinantă a Fecioarei, simbolul purităţii gândului şi clarităţii minţii.

Citeste si: Barbatul Fecioara  Femeia Fecioara  Alte zodii