Femeia berbec

Femeia berbec

 

Citeste si: Nativul Berbec  Barbatul Berbec  Alte zodii

 

Deci te-ai îndrăgostit de o femeie din zodia Berbecului. Nu ştiu dacă să te felicit sau să te compătimesc. Poate că ea îşi închipuie că dragostea e viaţa ei, dar e prea adânc absorbită de lumea din jur, ca să nu mai spunem de propria persoană, pentru că dragostea să fie centrul existenţei ei.

Femeia berbec se poate descurca fără un bărbat mai uşor decât orice altă femeie pe care ai întâlnit-o vreodată. Desigur, a se descurca fără un bărbat nu e acelaşi lucru cu a trăi fără iubire. Va avea tot timpul nevoie de acel erou al viselor ei după care să tânjească în adâncul sufletului. El poate fi o iubire de demult sau de departe, ori o iubire încă neîntâlnită, dar ea se va gândi la el în timpul unei ploi de primăvară, când aude un anumit cântec sau când fulgeră. Totuşi, dacă bărbatul respectiv nu e o prezenţă fizică în viaţa ei, nu îi va duce prea tare dorul. Orice ar putea face el, ea e convinsă că poate face mai bine. Fata din Berbec nu aşteaptă să-i deschidă cineva uşa, îşi pune singură haina, îşi poartă singură bătăliile, îşi trage singură scaunul la masă, îşi cheamă taxiul şi îşi aprinde ţigara fără vreun ajutor masculin. Pentru ea, a face un lucru cu mână e cel mai rapid mod de a-l duce la bun sfârşit.

Bineînţeles, atitudinea aceasta nu pică prea bine vulnerabilului ego masculin. Femeia aflată sub semnul lui Marte e hotărâtă să preia conducerea, să fie cea care preia iniţiativa, chiar şi în dragoste. Dintre toate femeile din toate zodiile, femeia Berbec e cea de la care trebuie să te aştepţi să te ceară ea de soţ, mai ales dacă nu eşti prea hotărât. Apropie-te cu multă precauţie de o fată din Berbec. Ea vrea să fie cea care conduce într-o poveste de dragoste. Ai face bine să te asiguri că i-ai cucerit inima înainte să o apuci de talie şi să o săruţi. Altfel s-ar putea să te alegi cu un pumn în falcă şi să o vezi fugind ca o căprioară speriată.

Nu te lăsa înşelat. Nu pudoarea feciorelnică o face să o rupă la fugă. Nu se teme de intenţiile tale pasionale, ci de faptul că s-ar putea alege cu un sclav care o idolatrizează sau cu un căţeluş îndrăgostit, dispus să o urmeze peste tot fără crâcnire. Ambele variante ar plictisi-o de moarte. Fii uşor distant, ţine-o în nesiguranţă şi tu vei fi cel urmărit şi “prins la cotitură”. Femeia Berbec e întotdeauna intrigată de un bărbat care rezistă farmecului ei. Mândria ei o va îndemna să facă orice ca să-şi demonstreze că e irezistibilă, chiar dacă interesul pentru respectiva “pradă” e trecător. Scarlett O’Hara e întruchiparea perfectă a femeii din Berbec. Ca şi Scarlett, ea va aduna la picioarele ei fiecare bărbat disponibil pe o rază de kilometri întregi, iar între timp inima ei va tânji după singurul bărbat pe care, dintr-un motiv sau altul, nu-l poate avea. Ca şi Scarlett, ea se poate adapta rapid la orice condiţii pentru a supravieţui, fără să se plângă. Amândouă personajele sunt destul de puternice pentru a sfida convenţiile, a înfrunta un inamic sau chiar pentru a împuşca un om cu un calm îngheţat pentru a-i proteja pe cei dragi. F

emeia Berbec e foarte sensibilă la complimente, dacă acestea nu sunt gratuite. Arată-i că o admiri, dar fără să-i aduci laude prea înflorite sau siropoase. În dragoste, loialitatea ei e uriaşă atâta timp cât reuşeşti să-i menţii iubirea vie, căci e profund sentimentală. Vei observa la ea contradicţia tipică Berbecilor; nu doreşte să fii prea ostentativ când alergi după ea, dar îşi pierde repede interesul pentru tine dacă eşti prea detaşat. Nu-şi doreşte un bărbat complet dominator, dar nici nu o vei câştiga stând plin de adoraţie la picioarele ei. Uluitor de idealistă, uneori ea caută în zadar acel cavaler în armură strălucitoare care să cucerească lumea, să i-o ofere cu delicateţe şi totuşi să nu-şi sacrifice masculinitatea pentru ea. Din moment ce asemenea eroi există doar în basme şi în jurul Regelui Arthur, femeia din Berbec trece deseori singură prin viaţă. Zilele ei sunt strălucitoare şi pline de încântare, dar nopţile sunt uneori întunecate şi pline de dor.

Totuşi, când visele ei înăbuşite se transformă în cenuşă, tocmai când crezi că flacăra din ea se stinge, ea se va ridica dintr-un salt şi va clădi un nou rug. Această femeie trebuie să fie mândră de tine ca să te poată iubi. Dar nu te consideră prea important ca să observi şi calităţile şi talentele ei. Deşi vă cere mult de la tine, îţi va da înapoi însutit. Femeia dominată de Marte poate fi exagerat de generoasă cu timpul şi înţelegerea ei, împărţind cu tine cu dragă inimă obiectele şi banii ei. Dar, când e vorba de dragoste, devine de-a dreptul zgârcită. În acest domeniu, “ce-i al ei, e al ei” şi nu e nevoie de prea mult ca să-i provoci gelozia explozivă. Nu-ţi exprima admiraţia faţă de actriţă preferată în preajma ei şi nu face prea multe complimente prietenelor ei. Un bărbat care are o soţie Berbec ar fi mai în siguranţă dacă şi-ar lua un secretar decât o secretară. Dacă nu e pe primul loc pentru tine în toate privinţele, te vei întreba în scurt timp unde a dispărut aşa repede toată pasiunea şi emoţia excitantă pe care ţi-o dăruia.

Când o femeie din Berbec e rănită cu adevărat, se transformă din flacără în iceberg. Focul ei arde intens şi moare repede. Gheaţa ei poate fi eternă. Nu uita asta dacă o iubeşti profund – şi e puţin probabil că va accepta să o iubeşti altfel decât profund. Femeia Berbec îl aşază pe cel iubit pe un piedestal, aşteptându-se ca el să se ridice la înălţimea imaginii ei imposibil de perfecte despre el, refuzând cu încăpăţânare să-i vadă defectele, până când acestea nu devin prea evidente chiar şi pentru ea. Dacă ai de gând să critici iubitul, soţul sau copilul unei femei din Berbec ai face bine să-ţi pui armura, căci va deveni extrem de tăioasă şi va face remarci personale şi usturătoare când vei încerca să retezi aripile viselor ei.

Din moment ce preferă compania bărbaţilor celei a femeilor şi pretinde admiraţia fiecărui bărbat pe care-l întâlneşte, fie ca el are nouă sau nouăzeci de ani, vei avea destule ocazii să simţi acele mici înţepături provocate de monstrul verde al geloziei. Însă ar fi mai înţelept să te abţii să le exprimi. Pe cât de feroce posesivă e ea faţă de tine, pe atât de intolerantă e faţă de manifestările tale de gelozie. Femeia Berbec va insista să-şi păstreze independenţa înainte şi după căsătorie. Va trebui să ai încredere în ea, indiferent unde s-ar duce şi ce ar face, deşi ea nu va avea aceeaşi încredere în tine. Nu e chiar aşa de rău cum pare, căci, o dată ce ai cucerit-o, această femeie îţi e complet credincioasă. E incapabilă să iubească doi bărbaţi o dată, căci astfel de trădări şi minciuni îi sunt complet străine. Cu excepţia unor circumstanţe neobişnuite, ea îţi va spune în faţă că dragostea a murit înainte de a se dedica trup şi suflet unei alte relaţii.

Această femeie consideră fiecare relaţie în care e implicată ca fiind Unică şi pentru totdeauna, aşa că i se va dedica fără reţineri, fără şiretenii feminine, fără trucuri cochete, sau jocuri stupide. Ca şi acţiunile şi vorbele ei, dragostea ei e directă, fără ocolişuri. Simplitatea emoţiilor ei are o calitate curată şi proaspătă, dar acestea o pot băga deseori în încurcături. Probabil că vei fi nevoit să o mai ţii uneori în frâu, dar va accepta acest lucru cu o surprinzătoare docilitate dacă te iubeşte cu adevărat.

Femeile dominate de Marte au deseori cariere de succes. Pot face faţă aproape oricărei profesii, de la agent de bursă şi agent imobiliar, până la modeling şi actorie. E puţin probabil că vei reuşi s-o convingi să renunţe la slujbă de dragul tău. S-ar putea să facă asta pentru un timp ca să se ocupe de viaţa voastră comună, pe care o visează idilică şi perfectă, dar după un timp va dori să se întoarcă la lucru. Lăsaţi-o. Va fi mult mai iubitoare şi blândă dacă va fi lăsată să-şi umple timpul cu ceva ce o interesează. Frustrările acumulate ale celor din Berbec pot duce la probleme prea mari ca să le mai găsiţi soluţii.

Nimic nu o descurajează pe această femeie. Fie că e o provocare, sau doar ceva ce crede că-i va înfrumuseţa viaţa, ea va încerca să-i facă faţă chiar dacă nu e prea practic. Impulsivitatea ei îi poate provoca necazuri ce pot părea fără ieşire, dar femeie Berbec crede cu tărie în miracole şi, de obicei, acestea se întâmpla. Desigur, îi va ieşi ceva păr alb până va învăţa să nu mai repete aceleaşi greşeli, căci Berbecii nu prea învaţă din experienţă, dar spiritul ei e neînfrânt, iar încăpăţânarea – proverbială.

Să nu îţi faci niciodată probleme că femeia ta din Berbec va ceda în faţa farmecelor unui lup. E imună la lupi şi gigolo, dar pericolul de se lăsa sedusă de un idealist e mult mai mare, mai ales dacă acesta susţine o cauză pierdută. Dar nici acesta nu o va putea supune complet, căci asta e imposibil în cazul unei femei de sub semnul lui Marte. Îţi va cumpăra cadouri, îţi va împrumuta bani, te va îngriji când eşti bolnav şi te va ajuta să găseşti o slujbă, dar va aştepta ca şi tu să faci aceleaşi lucruri pentru ea. Va negă cu vehemenţă acest lucru, dar dacă ea e nefericită se aşteaptă ca şi tu să fii, iar dacă e fericită vrea să fii la fel de fericit ca ea. Pentru o astfel de femeie, dragostea înseamnă să împarţi totul în mod egal. I se va părea firesc să-ţi folosească aparatul de ras, contul bancar, să fie prietena prietenilor tăi şi să împărtăşească visurile tale. În schimb, tu poţi face acelaşi lucru cu tot ce e al ei. Sigur, aparatul ei de ras s-ar putea să fie tocit, contul ei bancar depăşit, prieteniile ei cam superficiale, iar visurile ei cam prea mari pentru tine, dar ea nu e egoistă şi e dispusă să le împartă cu tine. Dacă vei refuza să-i împărtăşeşti un secret ai toate şansele să o scoţi din minţi şi nu îţi doreşti asta. Niciodată să nu o faci de râs în public cu hainele, gramatică sau comportamentul tău. Nici ea nu te va face de râs, cel puţin nu din aceste motive.

Dacă îi răneşti mândria sau îi retezi entuziasmul aproape că îi vei frânge inima. Sunt destui cei care îi fac asta în mod constant. Oamenilor nu le place o femeie care ţine mereu să aibă ultimul cuvânt şi care se crede mai deşteaptă decât toţi. Când va descoperi că, de fapt, nu e stăpâna universului va alerga înlăcrimată în braţele tale, copleşită de faptul că lumea ei s-a prăbuşit. Atunci vei avea ocazia să o vezi aşa cum e cu adevărat: extrem de neajutorată şi vulnerabilă, în ciuda faţadei ei sigure de sine. Nu e o dură, dar şi-ar dori să fie şi atunci admiră oamenii puternici şi încearcă să-i imite. În aceste ocazii, când lumea rea îi distruge visele, alin-o tandru şi probabil că nu o vei pierde niciodată. Apăr-o întotdeauna de inamici. Nu te va ierta niciodată dacă nu lupţi pentru ea sau nu îi ţii partea. Dar fii pregătit să te împaci cu ei când o va face şi ea, ceea ce se va întâmpla, probabil, în scurt timp. Şi ea te va apăra pe tine. O femeie Berbec va renunţa sfidător la orice beneficiu, dacă e venit din partea cuiva care i-a rănit un prieten. Indignarea ei va fi fără margini. Nimic nu le caracterizează mai bine pe aceste femei decât loialitatea.

Dacă o iei de soţie, pregăteşte-te de bătăi de cap. Va avea multe interese exterioare familiei, căci căminul nu va fi niciodată un spaţiu suficient pentru a-şi manifesta energia creatoare. Să nu te aştepţi din partea ei să ciripească veselă şi fericită prin bucătărie, verificând plăcinta din cuptor. Va fi o bucătăreasă destul de bună şi va ţine casa curată ca un pahar (cel puţin părţile care se văd). Îţi va coase nasturii şi-ţi va călca cămăşile, dar asta nu înseamnă că o să-i şi placă aceste activităţi. Însă o femeie din zodia Berbecului poate face aproape orice când e necesar. Flacăra ei seamănă mai mult cu strălucirea diamantului decât cu lumina caldă şi reconfortantă a focului din cămin. Fără îndoială că are o latură aspră, şi momentele când îţi va provoca agitaţie vor fi mult mai numeroase decât cele în care te va alina. Dar e o femeie provocatoare şi nicodată nu te vei plictisi alături de ea. În plus, te vei bucura de acele clipe de blândeţe care îi domolesc intensitatea, dacă vei avea răbdarea să scoţi la iveală această sensibilitate a ei. Femeia dominată de Marte va şti să poarte o conversaţie inteligentă şi îi place să o facă. Nu te ascunde după ziar în timpul micului dejun, căci s-ar putea să ajungi să-ţi faci singur omletă.

Rareori ai s-o auzi plângându-se de vreo boală sau oboseală, dar când suferă, va aştepta din partea ta foarte multă înţelegere. Deşi s-ar putea să fii nevoit să o legi de pat ca să o faci să se odihnească atunci când are o febră de 40 de grade, fii pregătit să o serveşti la pat când are o durere de măsea.

Pe femeia Berbec nu e recomandabil să o suni de la birou ca să-i spui că ai de lucru până târziu, decât dacă vrei focuri de artificii. N-o va deranja să-ţi păstreze cina caldă, dar nu-i va plăcea să nu ştie unde eşti, de fapt, şi ce faci, aşa că vă suna la birou să te verifice. Soţia din zodia Berbecului va face probabil o impresie excelentă şefului tău, cu condiţia să o opreşti când încearcă să-i spună cum ar trebui să-şi facă treaba. Nu va avea nimic împotrivă să muncească ea pentru a întreţine familia dacă rămâi temporar fără slujbă, dar nu va respecta niciodată un bărbat care câştigă mai puţin decât ea, deşi nu-l va părăsi în nici un caz din acest motiv, ci îi va găsi scuze. Dacă în una din acele rare ocazii când simte nevoia să se relaxeze şi să se distreze ai lipsă de inspiraţie să spui ceva dezaprobator, se va repezi direct la oglindă şi la sticla de parfum. Din acest punct de vedere e la fel de feminină a însăşi Eva. Femeia dominată de Marte e vanitoasă, ceea ce înseamnă că e hipersensibilă la orice legat de înfăţişarea ei, de la vârstă până la o remarcă inocentă cum că ar arăta obosită, pe care ea o va lua drept o aluzie că arată ca o hoaşcă trecută.

Ca mamă, va avea grijă că progeniturile ei să fie curate, fericite, sănătoase şi iubite, dar probabil că nu-şi va lua în braţe copiii de câte ori vor plânge şi nici nu va fi exagerat de protectoare. În schimb, cei mici vor avea parte de numeroase sărutări drăgăstoase, impulsive, şi îmbrăţişări inimoase. O mamă Berbec îşi va învăţa copiii să creadă în spiriduşi şi îi va duce în parc la plimbare, ca să le arate urmele strălucitoare lăsate pe pajişte de zâne când au dansat în lumina lunii, acolo unde alţii ar vedea doar rouă de pe iarbă. O astfel de mamă creează o lume magică pentru copiii ei, căci într-o astfel de lume trăieşte şi ea. Nu va fi un părinte indulgent, ci va insista asupra unei discipline stricte, iar copiii ei vor deveni adulţi independenţi.

Această femeie poate fi iraţional de temperamentală şi poate face scene violente, dar furia ei stârnită atât de uşor se va risipi la fel de repede. Nu poartă niciodată pică, nu caută să se răzbune, nu se autocompatimește şi nici nu se macină în sinea ei. Mulţi îţi vor spune că o femeie Berbec e complet masculină, dar să nu-i crezi! E femeie până la ultima celulă sub exteriorul ei ostentativ şi puternic, poate chiar prea femeie pentru un bărbat obişnuit. Dar, bineînţeles, un cavaler în armură strălucitoare nu e un bărbat obişnuit. Dacă eşti un astfel de cavaler singuratic şi curajos, aceasta e femeia visurilor tale, pentru care merită să lupţi cu toţi balaurii din lume.