Barbatul balanta

Barbatul Balanta

Barbatul Balanta: vei primi o groază de sfaturi de la acest bărbat. Va avea soluţia perfectă pentru toate problemele tale şi câte un răspuns pentru toate întrebările pe care le pui. Dar n-are rost să te aştepţi ca el să fie întruchiparea tuturor viselor tale din adolescenţă. El va schimba câteva dintre ele şi-ţi va aduce contraargumente la altele. Bărbatul din Balanţă poate fi la fel de nervos şi iritabil ca un crocodil căzut în urzici, iar obiceiul lui de a găsi motivaţii raţionale pentru orice, inclusiv pentru dragoste, te va face să te urci pe pereţi, sau să renunţi la luptă.

Totuşi, trebuie să te previn că, o dată ce ai fost prinsă şi înfăşurată în farmecul venusian, nu va fi uşor să te rupi din mreje. Ar fi mult mai uşor să te eliberezi dintr-o capcană pentru urşi decât să scapi de un bărbat din Balanţă. Dacă vei încerca să fugi, te va convinge să rămâi cu argumente atât de logice şi inteligente, încât n-ai nici o şansă să le combaţi decât dacă ai absolvit Dreptul la Harvard. Pe lângă faptul că-şi va folosi forţa inegalabilă a raţiunii sale, va deveni atât de dulce şi blând încât vei uita instabilitatea firii lui, care te-a înnebunit înainte. Apoi îţi va zâmbi şi inima ta se va topi.

Din acea clipă, ai pierdut bătălia. Visele lui vor deveni şi ale tale şi nimic nu va conta mai mult pentru tine decât să-l faci fericit. Vei aştepta apariţia acelui zâmbet şi vei avea nevoie de el aşa cum un călător însetat are nevoie de apă. Numai o femeie cu inima de piatră poate rezista surâsului unui nativ din Balanţă şi chiar şi ea va trebui să-şi adune toată hotărârea ca să nu se simtă electrizată de puritatea acelui zâmbet. Farmecul Balanţei nu e hipnotic, ca cel al Scorpionului. Atraciia lui e logică şi reală, deloc supranaturală. N-are nici o legătură cu magia neagră, ci doar cu bunul simţ de a ceda în faţa aurei lui cereşti.

Pe de altă parte, vor fi momente când talerele Balanţei vor oscila nebuneşte, umplându-i comportamentul de contradicţii. Va trebui să ţipi la el, să-l împingi în lac sau să stai în cap ca să-i atragi atenţia şi să-l obligi să facă o mişcare. Nu fi atât de naivă încât să-ţi închipui ca dragostea va fi lină şi liniştită, chiar dacă el e dominat de Venus. Dacă eşti pusă la punct cu mitologia, ştii că Venus avea şi ea zilele ei proaste. Totuşi, când talerele se echilibrează, viaţa alături de acest bărbat poate fi la fel de îmbătătoare ca o cupă cu ambrozie, plină de râs şi o libertate relaxată cunoscută doar zeilor din Olimp.

Să ia o hotărâre este pentru un bărbat din Balanţă la fel de greu că îmblânzirea unui taur furios şi chiar şi după ce a a făcut-o, e posibil să-şi schimbe brusc decizia dacă are impresia că a comis o greşeală.
Cuvintele „dragoste” şi „Balanţa” sunt practic sinonime. Balanţă a inventat iubirea şi a rafinat-o aducând-o la rang de artă mai bine chiar decât Leul, Scorpionul şi Taurul, ceea ce spune multe.

Delicatele strategii ale lui Cupidon sunt înnăscute în nativul din Balanţă. El va folosi fiecare truc cu o uşurinţă uluitoare şi rareori se va întâmpla să nu-şi cucerească fata dorită. Totuşi, o dată ce se întâmplă asta, nu e întotdeauna sigur ce să facă cu ea. După ce a fermecat-o în asemenea hal încât i s-a supus de bună voie, el ezită. Să profite de starea ei de neajutorare sau să o ceară de nevastă? Sau amândouă? Sau nici una? Şi aşa începe lupta interioară, iar viaţa în grădina Edenului cu acest Adam devine mai puţin extatică decât te aşteptai.

Nativul nu-şi va pierde interesul faţă de sexul opus decât când va avea cel puţin nouăzeci de ani. Dacă are o căsnicie fericită, acest interes va fi pur academic, dar subiectul nu-l va plictisi niciodată, chiar dacă se reduce la speculaţii nevinovate.
Deoarece arta amorului fizic este un talent înnăscut, manifestat şocant de devreme la masculul din Balanţă, şi având în vedere că excursiile lui în jungla plăcerilor sunt aproape întotdeauna încununate de succes, el se alege cu o groază de liane prinse de el. Acest bărbat detestă să rănească sentimentele cuiva, deşi e complet inconştient de ravagiile făcute când e pus pe hartă.

Nu suportă să spună nu şi rareori îşi dă seama că amânarea e mai crudă decât o ruptură rapidă a unei legături amoroase care n-are nici o şansă de reuşită. Numai un Vărsător poate fi şi mai ezitant când e vorba să facă o mişcare drastică, într-o direcţie sau alta. Dacă Balanţa simte că e nedrept faţă de cineva din viaţa lui, faţă de tine sau de un fost iubit de-al tău proaspăt părăsit, indecizia lui dureroasă va fi nesfârşită. Pentru el, să fii incorect faţă de cineva e o chestiune cam la fel de gravă ca o crimă. Refuzul lui de a fi crud îl poate împinge să încheie o căsătorie destinată eşecului sau îl poate face să piardă iubirea vieţii lui. Rezolvarea pentru

ambele situaţii este să se descotorosească de falsele sentimente.
Nimeni nu poate nega tendinţa bărbaţilor din Balanţă de a fi uşuratici, mai ales la tinereţe. Impulsul lor natural este să cântărească din priviri fiecare a treia sau a patra femeie întâlnită şi să cântărească posibilitatea ca ea să fie perechea lor de suflet. Deseori, ei confundă îngrozitor prietenia cu dragostea. Surprinzător e faptul că rareori se aleg cu inimile frânte, în ciuda acestor experimentări şi rătăciri. Bărbatul din Balanţă e capabil să uite cu o repeziciune de-a dreptul jignitoare şi e incapabil prin firea lui să regrete amintirea vreunei iubiri neîmpărtăşite sau a unei idile imposibile.

Probabil că se va alege cu câteva vânătăi pe suflet, dar nu va rămâne cu răni permanente, decât în cazuri cu totul ieşite din comun. Atunci, durerea poate fi inimaginabil de devastatoare. Dar acest lucru se întâmpla extrem de rar. Mai degrabă ai şanse să descoperi un nativ bun la suflet prins în ghearele unei femei hotărâte până la obsesie, care l-a făcut să creadă că dacă ar părăsi-o ar comite un păcat la fel de mortal ca încălcarea tuturor celor zece porunci deodată. Prins într-o astfel de plasă, el poate fi un nefericit prizonier al iubirii. Dar ambele extreme constituie excepţii şi majoritatea bărbaţilor din Balanţă reuşesc să-şi păstreze suficientă libertate ca să se bucure de dragoste fără a se lăsa imobilizaţi de legături sentimentale.

Nativul nu e prea interesat să-ţi afle secretele. Poate părea că e, la prima vedere, dar, dacă te uiţi mai atent, vei vedea că deseori el nu observă lucruri care se petrec chiar sub nasul lui. Deşi te va contrazice până în pânzele albe, scopul lui nu e să afle motivaţiile tale personale, ci să adune date astfel încât, pe baza unor teorii abstracte, să ajungă la o concluzie echilibrată. Întrebările lui nu au drept scop să scoată la iveală nevrozele personale ale interlocutorului. Va discuta argumentele pro şi contra cu o logică sclipitoare şi ascuţită, iar concluzia lui va fi de obicei cinstită, corectă, de bun simţ şi practică. Dar nu are înclinaţia de a descoperi nuanţele personale sau hăţişurile emoţionale care zac dincolo de suprafaţă. Lui îi sunt suficiente faptele şi atât. Simte instinctiv ca o asemenea examinare psihologică îl depăşeşte şi aşa şi este.

Dacă eşti extravaganţă, va deduce că arunci cu bani în stânga şi-n dreapta şi, în consecinţă, nu constitui un risc acceptabil pentru acordarea unui credit. Faptul că tu cauţi securitate emoţională risipind bani nu intră în zona lui expertiză. Doar nu e psihoterapeutul tău. Dacă eşti zgârcită, îţi va examina slăbiciunea pentru a-ţi evalua cât mai corect obiceiurile. Nu are nici o dorinţă să-ţi descopere frica secretă de a-ţi pierde independenţa devenind săracă. Promiscuitatea îl va face să-i înfiereze pericolele, frigiditatea va provoca discuţii şi mai lungi despre izolarea de oameni. Dar va evita să afle ce traume au provocat-o pe prima sau de adânc înrădăcinatele complexe care au declanşat-o pe a doua.

Balanţa e judecătorul. ai să vezi mulţi judecători dând decizii drepte, bazate pe cântărirea faptelor prezentate în dosar, dar nu mulţi dintre ei te vor întreba de ce culoarea roşie îţi provoacă nervozitate, sau îţi vor înţelege pornirea de a-ţi lăsa soţul să doarmă pe preşul din faţa uşii când poartă pijamalele cu dungi roşii. Nu uita niciodată că Balanţa se implică într-o controversă doar din curiozitate pur abstractă. El pare a fi profund, dar nu e. Şi nici nu e chiar atât de băgăreţ şi bârfitor pe cât pare. Să scoţi de la un nativ un secret care i-a fost încredinţat e ca şi cum ai reuşi să treci de secretul confesiunii.

Toate acestea îl fac să fie foarte de încredere, dar sentimentele tale pot avea de suferit. Poţi să i te confesezi liniştită. Dar vei suferi când nu va simţi cele mai intime nevoi ale tale. Vrea să te mulţumească, dar rareori are suficientă putere de înţelegere pentru a percepe speranţele tale secrete şi pentru a-ţi satisface toate dorinţele ascunse (cu excepţia cazului în care are un ascendent într-un semn de apă).

Numai pentru că e un amant excelent, din punct de vedere tehnic nu înseamnă că îţi simte şi înţelege stările de spirit. Are destule bătăi de cap cu ale lui. Nimic nu poate fi mai enervant decât să alergi la el ca să-i spui cum cineva te-a rănit profund. Tu cauţi înţelegere şi compasiune şi ce obţii? Prima lui întrebare vă fi: „Ce i-ai făcut persoanei respective?” Apoi îţi va arăta care este partea ta de vină până când ţie o să-ţi vină să urli de indignare frustrată. N-ai decât! El tot nu va fi părtinitor dacă i se va părea că ai fost nedreaptă, iar implicaţiile emoţionale îi vor scăpa cu desăvârşire.

Faptul că nativul din Balanţa nu e conştient de nevoia partenerei de a fi înţeleasă în profunzime duce invariabil la probleme. Poate părea incredibil că poate avea atâta intuiţie când e vorba de lucruri abstracte, că poate fi atât de logic în deducţiile lui sclipitoare, că poate fi atât de capabil de cântărire limpede, lucidă şi lipsită de prejudecăţi a faptelor şi totuşi să fie atât de enervant de obtuz când e vorba de lucrurile care te rănesc sau te încântă. Dar e şi asta una dintre oscilaţiile inerente firii acestui nativ, aşa că ai face bine să te obişnuieşti cu ele. Desigur, blândeţea şi zâmbetul acela fac viaţa alături de el ceva mai suportabilă.

Venusianul tipic cheltuieşte banii cu destulă largheţe. El nu ezită să dea bani pe lucruri care aduc în viaţa lui frumuseţe sau fericire. Fii pregătită să fii o gazdă bună, căci casa lui va fi un adevărat centru al ospitalităţii, la aproape orice oră din zi sau din noapte, cu excepţia acelor ore când se odihneşte şi nu va fi deloc încântat să fie deranjat de sonerii, telefoane, sau oameni). Nu-l târî în locuri aglomerate, unde e obligat să se înghesuie cu alţi oameni şi unde zgomotul îi ofensează simţul armoniei.

Mulţimile de străini îi afectează echilibrul interior. Toţi nativii din Balanţă au un dezgust instinctiv faţă de contactul fizic cu mase de oameni. Viaţa lui socială va fi plină de persoane inteligente, sclipitoare, dar când grupul se extinde dincolo de două duzini de trupuri umane, va avea impresia că se sufocă. Un astfel de bărbat te poate lăsa singură brusc, în mijlocul unei săli de spectacol, fără nici o explicaţie. Nu înseamnă că te urăşte, doar că a suferit un atac de claustrofobie, o problemă tipic venusiană.

Cea mai rapidă cale ca el să ajungă la acel gen de dezinteres care duce la divorţ este o casă lăsată de izbelişte. Ai grijă ca sonorul la radio şi TV să fie redus la un nivel rezonabil şi nu lăsa mirosul de prăjeală să-i penetreze nările sensibile. Dacă trebuie să faci supă de ceapă şi pâine cu usturoi, dă cu un tub întreg de deodorant cu miros de brad până când casa miroase că parcul naţional Yellowstone. O soţie care îi oferă soţului ei născut în Balanţa pâinea direct din punga în care a cumpărat-o, îl pune să folosească hârtie igienică pe post de şerveţele şi lasă sticla cu lapte şi cutia cu cereale pe masă, la vedere, se îndreaptă mai repede decât îşi închipuie spre statutul de femeie divorţată. Atârnarea ciorapilor la uscat pe perdeaua de la dus iese din discuţie.

Dacă uiţi să ştergi praful sau să faci paturile îi creezi o îngrozitoare stare de conflict emoţional. Se va retrage din atmosfera de dizarmonie dormind tot mai mult şi ieşind tot mai des în oraş de unul singur, până ce, în final, nu va mai exista nici un fel de comunicare între soţi. E posibil ca el să fie îngălat cât şase porci la un loc, dar se va aştepta ca tu să-i aduni şosetele aruncate prin casă şi să împătureşti frumoas ziarul azvârlit de el pe jos. Dacă nuanţa draperiilor se bate cap în cap cu culoarea covorului e în stare să stea bosumflat ani de zile fără ca tu să-ţi dai seama de ce. Mai bine foloseşte pastelurile. Cu bunătatea tipică zodiei lui el nu se va plânge de lipsa de asortare, dar secretara lui şi gusturile ei impecabile i se va părea tot mai atrăgătoare pe zi ce trece.

Bărbatul din Balanţă detestă starea de confuzie şi are mare nevoie de armonie ca să rămână echilibrat. Căminul lui trebuie să fie o oază frumoasă şi liniştită, altfel talerele balanţei pot rămâne permanent dezechilibrate. Din moment ce rareori stă să caute motivaţiile adânci, va trebui să fii suficient de deşteaptă ca să ghiceşti de ce nu e niciodată acasă şi atunci când e doarme tot timpul. Nu uita că introspecţia nu e deloc punctul lui forte aşa că va trebui să fii tu analistul familiei.

El nu va bănui niciodată că nefericirea lui i se trage de la faptul că te vede cu măşti pe faţă iar pe cei mici mânjiţi cu dulceaţă până la urechi. Poate că nu-şi dă seama că urăşte perdeaua portocalie de la duş sau că bibeloul cu balerina din bibliotecă îi „zgârie” simţul artistic, chiar dacă e cadou de la mătuşa lui favorită. Nu va prea înţelege de ce tot uită să te sărute seară sau dimineaţă, dar mintea lui logică îi va spune că ceva nu e în regulă şi va suferi din cauza asta mai mult decât lasă să se vadă.

Culege de prin casă ziarele şi jucăriile, pune casa la punct, dă-ţi cu cel mai bun parfum, scoate-ţi bigudiurile, dă televizorul mai încet, cumpără o perdea de duş de un albastru ceresc şi înlocuieşte balerina cu un fir de frezie într-o vază mică. Într-o dimineaţă te vei trezi şi vei descoperi că eşti măritată cu un cu totul alt om, care are o atitudine complet schimbată.

Copiii vor beneficia intotdeauna de pe urma simţului dreptăţii al unui tată din Balanţă. El va avea grijă ca cei mari să nu profite de cel mic, va aplica disciplina cu autoritate calmă şi va încerca mereu să le ofere un motiv logic pentru pedeapsă pe care nu o va administra niciodată la furie. În mod bizar, nativul nu este întotdeauna prea încântat de a ideea de a avea copii. Dar după ce aceştia apar, va cântări avantajul dragostei lor şi se va dedica rolului de părinte cu sinceră dorinţă de a se bucura de el şi de obicei ajunge să fie un părinte înnebunit după copiii lui. Însă nu va permite niciodată afecţiunii paterne să înlocuiască dragostea pe care o are pentru tine. La Balanţele de ambe sexe, partenerul e pe primul loc, copiii pe al doilea.

Un ultim sfat astrologic: dacă eşti îndrăgostită de un bărbat din Balanţă şi eşti sigură că pe el îl vrei, nu te sfii să-i propui orice vrei, inclusiv căsătoria. Va fi uşurat că ai preluat iniţiativa. Dar fii cu ochii în patru căci are prostul obicei să te lase pe tine să iei decizii, iar când lucrurile nu ies bine să sublinieze vesel: „A fost hotărârea ta, nu a mea”. Ai grijă ce faci, altfel n-o să-i mai tacă gura. Există un singur mod de a-l pune la punct: „Da. A fost hotărârea mea. Dacă te lasam pe tine să decizi am sta şi acum prin parcuri, sărutându-ne în ploaie şi făcând pneumonie”. Bineînţeles că te va contrazice, dar, tocmai când eşti cu mâna pe ceainic şi te pregăteşti să-i tragi una în cap cu el, va zâmbi şi, brusc, te vei trezi din nou pe banca din parc, sărutând bărbatul vieţii tale.

Citeste si: Nativul Balanta  Femeia Balanta Alte zodii